sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο Ολυμπιακός θέλει να ξαναπάρει τα σκήπτρα, έχει τη νοοτροπία να το κάνει και ήδη… το τρέχει

Ο Ολυμπιακός θέλει να αφήσει πίσω του την κακή φετινή σεζόν, κάτι που όχι μόνο μπορεί να τον κάνει με την εμπειρία του, αλλά και το αποδεικνύει έντονα με τους παίκτες που θέλει να φέρει στην Ελλάδα.

Μετά και τη νίκη στου Ρέντη πριν από λίγες μέρες, ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε την αγωνιστική ανωτερότητά έναντι του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν στο βόλεϊ ανδρών και επέστρεψε στην κορυφή της Volley League. Οι «ερυθρόλευκοι» κατάλαβαν ότι πολλά πράγματα πήγαν από νωρίς λάθος και όσο και αν προσπάθησαν, δεν μπόρεσαν να αλλάξουν ούτε στο φινάλε την κατάσταση. Κάτι τέτοιο όμως αλλάζει εν όψει της νέας χρονιάς. Οι Πειραιώτες έχοντας την κατάλληλη νοοτροπία, όπως είναι λογικό να έχει ο πολυνίκης του θεσμού, δεν είναι «διατεθειμένοι» να… επανεμφανίσουν για δεύτερη σερί φορά κακή εικόνα, με τον μεταγραφικό σχεδιασμό να έχει ξεκινήσει ήδη, έστω και αν δεν υπάρχει ακόμα τίποτα επίσημο, όπως είναι απόλυτα λογικό.

Ο στόχος είναι ξεκάθαρος και δεν είναι άλλος από την επιστροφή στην κορυφή, κάτι που έχει ξαναγίνει πρόσφατα. Συγκεκριμένα, μετά την απώλεια του τίτλου το 2020 από τους «πράσινους», οι «κόκκινοι» έκαναν εξαιρετικές επιλογές το καλοκαίρι και κατάφεραν να πανηγυρίσουν το 30ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους, με χαρακτηριστική άνεση. Κάτι τέτοιο λοιπόν έχουν σκοπό να πετύχουν και φέτος. Όπως έχει ακουστεί εδώ και καιρό, τα «κλειδιά» θα δοθούν στον Αλμπέρτο Τζουλιάνι, ο οποίος θα παραμείνει στο λιμάνι, παρά την απώλεια της κούπας, πράγμα σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα. Αυτό μας κάνει να καταλάβουμε ότι ο Ιταλός τεχνικός θα βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στις μεταγραφικές κινήσεις, που ήδη έχουν γίνει λίγο πολύ γνωστές, σε σεναριακό επίπεδο.

Ολυμπιακός: Θέλει να ξαναπάρει τα σκήπτρα στη Volley League

Η απόφαση να αποκτηθεί ξένος πασαδόρος, κάτι που έχει να γίνει από την εποχή του Φαμπιάν Ντρίζγκα, μοιάζει να έχει παρθεί. Ήδη, έχει έρθει στο προσκήνιο το όνομα του Iταλοκροάτη Ντράγκαν Τράβιτσα, με τεράστια εμπειρία σε Τρεβίζο, Ματσεράτα, Μπέλγκοροντ, Χάλκμπανκ, Μόντενα, Κρέμα, Μιλάνο, Πάντοβα και Περούτζια. Ακόμα και στα 35 του, ο δίμετρος διεθνής Ιταλός με… ένα κάρο μετάλλια με την εθνική του, μοιάζει ο παίκτης που θα αλλάξει επίπεδο τον Ολυμπιακό. Παράλληλα, γερά παίζει και ο 26χρονος Τόνσεκ Στερν, με τον Σλοβένο διαγώνιο να έχει κατακτήσει πέρσι το καλοκαίρι πλάι στον Τζουλιάνι το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωβόλεϊ, γνωρίζοντας τον απέξω και ανακατωτά. Η δυναμική του είναι ικανή να καλύψει τις ελλείψεις που υπήρχαν σε αυτή τη θέση φέτος και φάνηκαν στα κρίσιμα ματς, ενώ όσον αφορά το θέμα του ακραίου, ο Κλέμεν Τσέμπουλ φαίνεται πως έχει πέσει στο τραπέζι, αλλά δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το τι θα γίνει με τις θέσεις που πρέπει να καλυφθούν από Έλληνες παίκτες, λόγω και του περιορισμού στον αριθμό των ξένων. Με τον Παγένκ να παραμένει, είναι λογικό ότι οι Πειραιώτες ψάχνουν πλέον για ένα κεντρικό που θα πλαισιώσει την συγκεκριμένη τριάδα, μαζί με τον Ζουπάνι που θα είναι και διαγώνιος ταυτόχρονα. Η μετακίνηση του Ζήση στον Παναθηναϊκό, με τον παίκτη να έχει συμφωνήσει εδώ και καιρό από ό,τι φαίνεται, ανοίγει τρύπα και στη θέση του λίμπερο, που για αυτό το επίπεδο φαίνεται τα… κουκιά είναι μετρημένα. Ο Κοκκινάκης δεν φεύγει από τον ΠΑΟΚ, άρα ο Γκαράς του Παναθηναϊκού και ο Καρασαββίδης του Φοίνικα είναι στο προσκήνιο, με τον δεύτερο να συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες.

Ολυμπιακός: Θέλει να ξαναπάρει τα σκήπτρα στη Volley League

Όπως και να έχει, η «πεπατημένη» για την επαναφορά του Ολυμπιακού στο πρώτο σκαλί υπάρχει και θα ακολουθηθεί, όπως συνέβη και σε άλλα αθλήματα του συλλόγου, κάτι που τονίζουν και στον Πειραιά. Αν και πολύ νωρίς ακόμα, αφού δεν έχει ολοκληρωθεί καν το πρωτάθλημα, υπάρχει διάθεση το ρόστερ να κλείσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να μπορέσει να δουλευτεί και να αποδώσει, τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Ευρώπη. Όλες αυτές οι εξελίξεις, θα βοηθήσουν απίστευτα στην εξέλιξη του ελληνικού ανδρικού βόλεϊ, που με τρεις από τις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας (Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ) αλλά και μια ακόμα με εξαιρετική οικονομική υγεία (Φοίνικα Σύρου), προσελκύει ξανά μετά από χρόνια όλο και καλύτερους αθλητές, με τον προϊόν να αναβαθμίζεται.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x