Ολυμπιακοί Αγώνες

ΕΟΕ: Επιχορήγηση 300.000 ευρώ σε 11 ομοσπονδίες για Ολυμπιακή Προετοιμασία

Ποσό περίπου 300 χιλιάδων ευρώ θα δοθεί από την ΕΟΕ σε 11 αθλητικές ομοσπονδίες για την προετοιμασία τους εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2028 στο Λος Άντζελες.

Η Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, στη συνεδρίαση για το μήνα Μάρτιο, έκανε αποδεκτή την πρόταση του προέδρου της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας, Δημοσθένη Γυρούση, ενέκρινε το ποσό των 296.967 ευρώ σε 11 Αθλητικές Ομοσπονδίες για Ολυμπιακή Προετοιμασία. Συγκεκριμένα εγκρίθηκαν, μετά από αιτήματα των συγκεκριμένων Αθλητικών Ομοσπονδιών:

- Στον ΣΕΓΑΣ, 5.072 ευρώ για συμμετοχή σε αγώνες και προετοιμασία του Ολυμπιονίκη Μίλτου Τεντόγλου.
- Στην Ελληνική Ομοσπονδία Κάνοε-Καγιάκ, SUP, Surfing, 6.020 ευρώ για προετοιμασία των δύο μελών της Προολυμπιακής Ομάδας στο κάνοε σλάλομ και 6.410 ευρώ για τον πρωταθλητή του κάνοε σπριντ Στέφανου Δημόπουλου.
- Στην Ελληνική Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου, 8.230 ευρώ για προετοιμασία αθλητών.
- Στην Ελληνική Ομοσπονδία Τροχοσανίδας, 6.380 ευρώ.
- Στην Ελληνική Ομοσπονδία Τάεκβοντο, 45.612 ευρώ για την Προολυμπιακή Ομάδα.
- Στην Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης, 30.050 ευρώ για συμμετοχή αθλητών σε διεθνείς αγώνες.
- Στη Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος, 53.045 ευρώ.
- Στην Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία, 31.458 ευρώ για αθλητές της ενόργανης.
- Στην Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο, 46.180 ευρώ.
- Στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, 42.920 ευρώ.
- Στην Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας, 15.590 ευρώ για συμμετοχή σε αγώνες εντός του Μαρτίου.

«Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους κορυφαίους αθλητές μας μέσω των Ομοσπονδιών τους για την καλύτερη προετοιμασία ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Λος Αντζελες το 2028. Η Επιτροπή Ολυμπιακής Προετοιμασίας με τον πρόεδρο Δημοσθένη Γυρούση παραλαμβάνει τα σχετικά αιτήματα των Ομοσπονδιών που αφορούν σε δαπάνες για συμμετοχή σε αγώνες και προετοιμασία των αθλητών μας και με τα χρήματα που έχουμε συγκεντρώσει από τους χορηγούς μας, τους οποίους θέλω να ευχαριστήσω για μία ακόμη φορά, η ΕΟΕ είναι σε θέση να ικανοποιήσει την πλειοψηφία των αιτημάτων. Συνεχίζουμε δυνατά προς όφελος του ελληνικού αθλητισμού» δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Ισίδωρος Κούβελος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x