Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Η Team USA δεν αστειεύεται και «καθάρισε» την Ισπανία

Οι ΗΠΑ επικράτησαν 95-81 της Ισπανίας δείχνοντας τα δόντια τους και πέρασαν στα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων. Τέλος εποχής (;) για τη «φούρια ρόχα».

Ούτε αυτή τη φορά κατάφερε να σπάσει την… κατάρα απέναντι στις ΗΠΑ η Ισπανία (13 ήττες σε ισάριθμα ματς). Η Team USA αν και βρέθηκε στο -11 στα τέλη του πρώτου ημιχρόνου, κυριάρχησε στη συνέχεια και νικώντας με 95-81 πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων, όπου την Πέμπτη θα αντιμετωπίσει Αυστραλία ή Αργεντινή (παίζουν στις 15:00).

Κορυφαίος ο Κέβιν Ντουράντ με 29 πόντους για την ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς, που έδειξε πως αν παίζει σοβαρά και με ένταση είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το χρυσό. Μόνος του φάνηκε να παλεύει ο Ρίκι Ρούμπιο με 38 πόντους για τους παγκόσμιους πρωταθλητές, που φαίνεται να οδεύουν σε ένα τέλος εποχής με αρκετούς παίκτες της παλιάς φρουράς να σταματούν από την εθνική ομάδα έχοντας σαρώσει τα μετάλλια.

Οι ΗΠΑ άρχισαν με ρυθμό το ματς και ξέφυγαν με επτά (17-10), αλλά γρήγορα ήρθε η αντίδραση της Ισπανίας. Με τον Ρούμπιο σε καταπληκτική μέρα κυριάρχησαν στα επόμενα δέκα λεπτά στο παρκέ και έφτασαν λίγο πριν το ημίχρονο και στο +11 (29-40). Εκεί όμως πήρε μπρος ο Κέβιν Ντουράντ και με διαδοχικά μεγάλα καλάθια φρόντισε να… εξαφανίσει τη διαφορά ως το τέλος του ημιχρόνου (43-43).

Το τρίτο δεκάλεπτο άρχισε εμφατικά για την Team USA που στο πρώτο πεντάλεπτο εκτόξευσε τη διαφορά στους 16 (65-49). Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές κατάφεραν να μαζέψουν τη διαφορά στις αρχές της τέταρτης περιόδου στους τέσσερις (69-65), αλλά με ένα ξέσπασμα των Λίλαρντ και Τέιτουμ οι Αμερικανοί πάτησαν και πάλι γκάζι φτάνοντας στο 81-66 εξίμισι λεπτά πριν το τέλος. Το τρίποντο με το οποίο ο Χόλιντεϊ έγραψε τα 92-79 δύο λεπτά πριν το τέλος έμοιαζε με την ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες της Ισπανίας για επιστροφή.

Δεκάλεπτα: 21-19, 43-43, 69-63, 95-81

Δείτε εδώ τη στατιστική του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x