Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Ταμπάκος στον bwinΣΠΟΡ FM: «Υπέρβαση ο Πετρούνιας, μπορεί μετάλλιο και στο Παρίσι»

Ο Δημοσθένης Ταμπάκος σχολίασε την προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους.

Υπέρβαση χαρακτήρισε ο Δημοσθένης Ταμπάκος την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου από τον Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους. Μιλώντας στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και στον Σωτήρη Ταμπάκο, ο άνθρωπος που κατέκτησε ένα αργυρό (2000) και ένα χρυσό (2004) ολυμπιακό μετάλλιο στους κρίκους εκτίμησε πως ο 30χρονος αθλητής μπορεί να ανέβει στο βάθρο και το 2024 στο Παρίσι.

«Ο Λευτέρης έχει κάνει μια μεγάλη υπέρβαση. Ξεπέρασε τον τραυματισμό του και ήταν στην καλύτερη σωματική, πνευματική και ψυχική ετοιμότητα που ήταν ποτέ. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες το επίπεδο είναι τόσο υψηλό, που η σειρά των μεταλλίων κρίνεται στο ένα τόσο δα ανεπαίσθητο λαθάκι που θα αποφύγει κάποιος. Είναι μια μεγάλη επιτυχία το χάλκινο μετάλλιο του Λευτέρη και μια μεγάλη μέρα για τον ελληνικό αθλητισμό», τόνισε.

«Ο Λευτέρης βγάζει την αρμονία και τη σιγουριά στη διάρκεια της εκτέλεσης του προγράμματός του. Έχει μια διαχρονική επιτυχία, με χρυσά σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αλλά και τώρα με ένα δεύτερο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι πρότυπο και πηγή έμπνευσης για όλους τους αθλητές. Οι επιτυχίες του είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία που μπορεί να αξιοποιηθεί από την πολιτεία για να προσελκύσει νέα παιδιά. Είναι ένα γενικό φαινόμενο, παγκοσμίως, να ασχολούνται όλο και λιγότερα παιδιά με κάποιο τέτοιο άθλημα. Είναι θέμα προσέγγισης των παιδιών για να ξαναέρθουν στα γυμναστήρια».

Ερωτηθείς αν έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι αγωνίστηκε έβδομος από τους οκτώ αθλητές, απάντησε: «Είναι υποκειμενικό αυτό. Μέρος της προετοιμασίας του αθλητή είναι να μπορέσει να αντεπεξέλθει στην πίεση του αγώνα, κάτι που ο Λευτέρης έχει αποδείξει επανειλημμένα. Υπάρχει άγχος πάντα, αλλά είναι κάτι που το ελέγχεις και δεν το αφήνεις να σε επηρεάσει. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ψυχολογικοί αγώνες, γιατί είναι οι τελικοί των τελικών».

Για το αν ο Πετρούνιας μπορεί να πάρει και τρίτο ολυμπιακό μετάλλιο στους κρίκους ξεπερνώντας τον ίδιο, ανέφερε: «Του εύχομαι από καρδιάς να πάρει και τρίτο ολυμπιακό μετάλλιο. Έχει την ωριμότητα και τα αποθέματα να κάνει έναν ακόμη κύκλο μέχρι το 2024».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x