Ολυμπιακοί Αγώνες 2020

Λήξη συναγερμού στην ομάδα στίβου της Αυστραλίας: Αρνητικά τα τεστ

Καθαροί είναι όλοι οι αθλητές της ομάδας στίβου της Αυστραλίας και βγαίνουν από την καραντίνα που είχαν τεθεί, σύμφωνα με ανακοίνωση της ομοσπονδίας της χώρας.

Λήξη συναγερμού στην Αυστραλία!

Όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδία, οι τρεις αθλητές που είχαν έρθει σε επαφή με τον -θετικό σε κορωνοϊό- Σαμ Κέντρικς είχαν αρνητικά αποτελέσματα στα PCR τεστ που υποβλήθηκαν.

Συνεπώς, τα 54 μέλη της ομάδας στίβου που είχαν μπει προληπτικά σε καραντίνα έχουν λάβει άδεια να λήξουν την καραντίνα, ενώ τα τρία μέλη που είχαν επαφές με τον Αμερικανό επικοντιστή θα υποβληθούν σε νέα τεστ, σύμφωνα με το πρωτόκολλο.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:
«Μέλη της αυστραλιανής ομάδας στίβου στο Ολυμπιακό Χωριό του Τόκιο έχουν λάβει άδεια να επιστρέψουν στην κανονική τους ρουτίνα, μετά την καραντίνα που είχαν μπει στα δωμάτιά τους ως προληπτικό μέτρο.

Η άδεια δόθηκε μετά την υποβολή τριών μελών της ομάδας σε τεστ PCR μετά από μια σύντομη επαφή με έναν Αμερικανό αθλητή στίβου που είχε βρεθεί θετικός στον Covid 19. Και οι τρεις διαγνώστηκαν αρνητικοί, ενώ οι συμπαίκτες τους παρέμειναν στα δωμάτιά τους σύμφωνα με τα πρωτόκολλα AOC Covid.

Οι τρεις, που είναι όλοι εμβολιασμένοι, αυτοαναφέρθηκαν μόλις άκουσαν ειδήσεις ότι ο Αμερικανός αθλητής βρέθηκε θετικός αργά σήμερα το πρωί. Όλες οι καθημερινές δοκιμές τους στο Ολυμπιακό Χωριό είχαν επίσης αρνητικά αποτελέσματα.

Όλα τα μέλη της Αυστραλιανής Ομάδας στους Αγώνες του Τόκιο υποβάλλονται καθημερινά σε τεστ.

Πενήντα τέσσερα (54) μέλη της ομάδας στίβου (41 αθλητές και 13 αξιωματούχοι) αργότερα έλαβαν άδεια να φύγουν, αφού περάσουν λίγο περισσότερο από δύο ώρες στα δωμάτιά τους.

Τα τρία μέλη της ομάδας που υποβλήθηκαν σε τεστ σήμερα το απόγευμα είναι τώρα σε καραντίνα και θα δοκιμάζονται καθημερινά. Θα τους επιτραπεί να συνεχίσουν την προπόνηση, με την επιφύλαξη αυστηρών πρωτοκόλλων που περιορίζουν την επαφή τους με άλλους. Σε αυτό το στάδιο όλοι οι αθλητές αναμένεται να αγωνιστούν όπως είχε προγραμματιστεί».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x