Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

«Ιπτάμενος» Πιτσάρδο στο Τόκιο

Ο κορυφαίος φέτος στον κόσμο στο τριπλούν, Πέδρο Πιτσάρδο, πήρε την πρώτη θέση στον τελικό του αγωνίσματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Ένας εκπληκτικός Πέδρο Πιτσάρδο δικαίωσε τον τίτλο του κορυφαίου στο τριπλούν το 2021 και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο Κουβανός πολιτογραφημένος Πορτογάλος έφτασε στα 17.98 στην τρίτη του προσπάθεια και άφησε τη «σκόνη» του στους υπόλοιπους που απλά προσπαθούσαν για τα δύο υπόλοιπα μετάλλια και δεν κατάφεραν ουσιαστικά ποτέ να τον απειλήσουν, με τον Ιβηρα πρωταθλητή να σημειώνει και εθνικό ρεκόρ.

Έτσι, ο Πιτσάρδο έγινε ο δεύτερος Πορτογάλος που κατακτά χρυσό στο στίβο σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά τον Νέλσον Εβόρα στο ίδιο αγώνισμα το 2008 στο Πεκίνο.

Δεύτερος ήταν ο Κινέζος Γουαμίνγκ Ζου με 17.57 στην τρίτη του προσπάθεια, ήτοι ατομικό ρεκόρ, όπου και ξεπέρασε τον Χιουζ Ζανγκό από την Μπουρκίνα Φάσο, με τον Αφρικανό να έχει 17.47 από την τρίτη του προσπάθεια και να μένει με την πίκρα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x