Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Χάνουν το χρυσό μετάλλιο στα 4Χ200 στους Ολυμπιακούς του Τόκιο οι Κινέζες

Σκάνδαλο ντόπινγκ για την κινεζική κολύμβηση αποκάλυψε το ARD και γνωστοποίησαν WADA και World Aquatics, με τους Ασιάτες να χάνουν έτσι το χρυσό μετάλλιο στα 4Χ200 ελεύθερο γυναικών στο Τόκιο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του γερμανικού ARD, 23 Κινέζοι κολυμβητές και κολυμβήτριες βρέθηκαν θετικοί στην ουσία trimetazidine σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε καμπ προετοιμασίας λίγους μήνες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Τον συγκεκριμένο έλεγχο διεξήγαγε η κινεζική υπηρεσία αντί-ντόπινγκ, η οποία αποφάσισε να μην τιμωρήσει τους αθλητές και τις αθλήτριες, οπότε κι αυτοί συμμετείχαν κανονικά στη διοργάνωση της ιαπωνικής πρωτεύουσας.

Η είδηση έγινε γνωστή όταν έφτασε στην αμερικάνικη ομοσπονδία υγρού στίβου ενημέρωση ότι θα αναβαθμιστεί το αργυρό μετάλλιο που κέρδισε η 4Χ200 ελεύθερο γυναικών σε χρυσό λόγω παράβασης του κώδικα αντί-ντόπινγκ από τουλάχιστον ένα μέλος της κινεζικής ομάδας.

Έτσι, οι Τζούνσουν Γιανγκ, Μούχαν Τανγκ, Γιούφεϊ Ζανγκ και Μπίνγκτζιε Λι χάνουν το χρυσό που πάει στα ΗΠΑ, ενώ η Αυστραλία θα πάρει το αργυρό κι ο Καναδάς το χάλκινο μετάλλιο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x