Μπάμπης Χριστόγλου

Όσα είδε ο Μαρτίνς

Ο Μπάμπης Χριστόγλου μπαίνει στη θέση του Πέδρο Μαρτίνς και καταγράφει στο sportf.gr τα καλά και τα… στραβά που είδε ο Πορτογάλος τεχνικός, στην «πεντάρα» του Ολυμπιακού επί της Κέρκυρας, στο Φάληρο.

Με το πρωτάθλημα να τελειώνει, δύο προσπάθειες γίνονται ταυτόχρονα.

Από τη μία μεριά, ο Κόντης ψάχνει τρόπο να σουλουπώσει την ομάδα, για να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση, με την οποία θα μπορεί να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ και από την άλλη, ο Μαρτίνς κρατάει σημειώσεις και τσεκάρει πράγματα και καταστάσεις ενόψει του καλοκαιριού. Να δει παίκτες, να δει συμπεριφορές, να δει ζευγάρια σε καίριες θέσεις, να δει πού θέλει η ομάδα φτιάξιμο και πού γενική επισκευή.

Και επειδή το ματς με την Κέρκυρα ήταν το πρώτο που είδε από κοντά ο Πορτογάλος, καλό θα είναι να μπούμε λίγο στη θέση του και να σημειώσουμε πόσα είδε από την καινούργια του ομάδα, αλλά και τους παίκτες ειδικότερα.

Αρχίζουμε από τα καλά.

Και με γυμνό μάτι φαίνεται η ποιότητα που έχουν ορισμένοι παίκτες του Ολυμπιακού. Δεν χρειάζεται να έχεις δίπλωμα προπονητή για να καταλάβεις ότι η τετράδα που έπαιξε στην επίθεση είναι φουλ στην ποιότητα. Ο Μάριν, που έπαιξε σε ρόλο μπαλαντέρ, ήταν μέσα σε όσα όμορφα έφτιαξε στο χορτάρι ο Ολυμπιακός.

Ο Μιραλάς με το που σκόραρε και του έφυγε το βάρος άρχισε να κερνάει δεξιά και αριστερά.

Ο Ανσαριφάρντ συνεχίζει να σκοράρει, είναι πρώτος στη Λίγκα, παρά το γεγονός ότι έβγαλε ένα κομμάτι μεγάλο της σεζόν εκτός ροτέισον λόγω Χάσι.

Ακόμα και ο Φορτούνης, που θα μπορούσε να κάνει πολλά περισσότερα φέτος, ήταν κεφάτος, είχε καλή εικόνα και έπαιξε σίγουρα πολύ καλύτερα από τα προηγούμενά του ματς στον Ολυμπιακό.

Στην ποιότητα αυτών οφείλεται εν πολλοίς το τάλιρο που σερβιρίστηκε στην Κέρκυρα.

Να κρατήσουμε στα θετικά και την παρουσία του Βρουσάι, που έβγαλε δίψα και πάθος στο γήπεδο. Είναι αυτός που ξεχωρίζει από τους φετινούς πιτσιρικάδες και μακάρι να του πάνε καλά όλα, για να μεγαλουργήσει με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Και κάπου εδώ αρχίζουν οι σημειώσεις με κόκκινο στυλό. Κόκκινο όχι λόγω Ολυμπιακού, αλλά επειδή αφορούν προβλήματα που πρέπει να λυθούν.

Καταρχάς δεν είναι δυνατόν, ρε μάγκες, να μην είδε ο Πορτογάλος το μεγάλο πρόβλημα με την αμυντική λειτουργία της ομάδας. Να σου κάνει 11 τελικές προσπάθειες η Κέρκυρα, που μόνο με θαύμα θα μείνει στην κατηγορία, είναι μεγάλο θέμα. Και γίνεται ακόμα μεγαλύτερο αν σκεφτεί κανείς ότι στις 5 από αυτές υπήρξε ουσιαστικός κίνδυνος να μπει γκολ.

Υπάρχει θέμα, λοιπόν, με την αμυντική λειτουργία και αυτό δεν είναι θέμα ατομικό. Παρά το γεγονός ότι ο Νικολάου για ακόμα ένα ματς έκανε χοντρή γκάφα, το πρόβλημα έχει να κάνει με τη συμπεριφορά όχι ενός, αλλά και των δέκα (πλην τερματοφύλακα). Μάλλον, και των εννέα, που είναι πολύ χαλαροί στα αμυντικά τους καθήκοντα.

Και λέω εννέα, διότι και στο ματς με την Κέρκυρα μόνο ο Ρομαό έτρεχε. Οι μπροστινοί είχαν τον νου τους μόνο στην επίθεση, ενώ στα χαφ ο Ταχτσίδης κοίταγε μόνο να περάσει καμία όμορφη κάθετη πάσα. Καλές οι κάθετες, αλλά θέλει και λίγη μάχη…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x