sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Όταν μία ολόκληρη ποδοσφαιρική ομάδα σκοτώθηκε από κεραυνό και η άλλη δεν έπαθε ούτε… γρατσουνιά

Τον Οκτώβριο του 1998 η ενδεκάδα της Μπένα Τσάντι από το Κονγκό σκοτώθηκε από κεραυνό, με τους παίκτες της αντίπαλης ομάδας, Μπασάνγκα, να γλιτώνει χωρίς… γρατσουνιά.

Είναι στιγμές που, ακόμη και εκείνοι που δεν θέλουν να ακούν καθόλου για μαγείες, κατάρες, μεταφυσικά φαινόμενα και άλλα τέτοια συναφή, αρχίζουν να αναρωτιούνται: «Βρε λες;».

Ένα τέτοιο περιστατικό συνέβη τον Οκτώβριο του 1998 κατά τη διάρκεια του αγώνα Μπένα Τσάντι-Μπασάνγκα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και, ενώ το σκορ βρισκόταν στο 1-1. Ξαφνικά ένας δυνατός κεραυνός χτύπησε το γήπεδο, στο οποίο διεξαγόταν η αναμέτρηση και πολλοί παίκτες έπεσαν στο έδαφος.

Ο συνολικός απολογισμός; 11 νεκροί και 30 τραυματίες!

Τραγικά στοιχεία, μία από τις χειρότερες τραγωδίες στην ιστορία ποδοσφαιρικών αγώνων, αλλά το πιο παράδοξο κρύβεται παρακάτω.

Και οι 11 νεκροί, ηλικίας 20 έως 35 ετών, ήταν από τη μία ομάδα, την Μπένα Τσάντι, ενώ από την φιλοξενούμενη, την Μπασάνγκα, όλοι βγήκαν σώοι και αβλαβείς και απλά παρακολούθησαν αποσβολωμένοι όλα όσα έγιναν μπροστά στα μάτια τους.

«Πώς γίνεται αυτό;», θα ρωτήσει κάποιος. Πολλοί θα πουν πως ήταν τύχη, μία απίστευτη σύμπτωση. Ωστόσο, υπάρχουν κι εκείνοι που κάνουν λόγο για μαύρη μαγεία, η οποία λέγεται πως χρησιμοποιήθηκε από τους αντιπάλους.

Έχουν αναφερθεί περιστατικά διάφορων ομάδων από την Κεντρική και τη Δυτική Αφρική, οι οποίες χρησιμοποιούσαν μάγισσες για να καταραστούν τους αντιπάλους τους.

Η τοπική εφημερίδα «L’ Avenir» είχε γράψει πως «το παράξενο χτύπημα του κεραυνού έχει διχάσει τον κόσμο της περιοχής, ο οποίος είναι γνωστός για την χρήση φετίχ στο ποδόσφαιρο», προκαλώντας αντιδράσεις με αυτό το δημοσίευμα.

Όπως και να ‘χει, το φυσιολογικό είναι να ήταν απλώς ένα ατύχημα, αν και το γεγονός πως μόνο οι ποδοσφαιριστές της μίας ομάδας χτυπήθηκαν και σκοτώθηκαν, σε βάζει αναπόφευκτα να σκεφτείς… άλλα πράγματα.

inner

Επιμέλεια: Χρήστος Παπαζώης

Πρόκριση Γιουβέντους και Μάντσεστερ Σίτι στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ με ενισχυμένη απόδοση*. *Όροι και προϋποθέσεις.

Advertisement

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x