sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Όταν ο Ζε Ελίας κόντεψε να... κόψει στα δύο τον Οκκά (vids)

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ και το site του bwinΣΠΟΡ FM θυμάται το βάναυσο τάκλιν του Ζε Ελίας στον Γιαννάκη Οκκά στο «ερυθρόλευκο» 4-3 του 2003.

Τα ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ έχουν αποκτήσει άλλη αίγλη τα τελευταία χρόνια, καθώς πλέον οι Θεσσαλονικείς αποτελούν μόνιμο διεκδικητή του τίτλου, ωστόσο οι κόντρες των δύο ομάδων είχαν πάντοτε ξεχωριστή σημασία.

Ένα από τα ματς που έμειναν στην ιστορία για διάφορους λόγους, ήταν αυτό της Ριζούπολης στις 24 Φεβρουαρίου του 2003.

Μπορεί οι «ερυθρόλευκοι» να είχαν αντιπάλους Παναθηναϊκό και ΑΕΚ για τον τίτλο, όμως οι «ασπρόμαυροι» κυνηγούσαν την ευρωπαϊκή έξοδο και είχαν παίκτες όπως ο Καφές, ο Γεωργιάδης και ο Οκκάς.

Επτά γκολ και όχι μόνο

Το ματς έμεινε στην ιστορία για πολλούς λόγους και όχι μόνο για το χορταστικό τελικό 4-3 υπέρ των Πειραιωτών – που διαμορφώθηκε από τους Ζε Ελίας, Τζόρτζεβιτς, Τζιοβάνι και Χούτο αλλά και τον Καφέ, που έκανε χατ τρικ.

Το ντέρμπι είχε τεράστια ένταση, με τον Κριστιάν Καρεμπέ να βγαίνει εκτός εαυτού στα τελευταία λεπτά και να αποβάλλεται για κεφαλιά (!) στον Γιαννάκη Οκκά, ο οποίος νωρίτερα είχε γλιτώσει από τα δόντια ή μάλλον από τα πόδια του Μοεντίμ Ζε Ελίας!

Ο Κύπριος επιθετικός είδε τον Βραζιλιάνο να τον καταδιώκει στο κέντρο του γηπέδου στο 31ο λεπτό και, με τον έμπειρο μέσο να καταλαβαίνει ότι δεν προλαβαίνει τον αντίπαλό του, επιχείρησε να τον σταματήσει με ένα βάναυσο τάκλιν με τα δύο πόδια! Ο φορ του ΠΑΟΚ δεν τραυματίστηκε, εξέλιξη που αποτελεί... θαύμα αν δει κανείς το video...



Ο Γιώργος Γεωργιάδης έσπευσε να ζητήσει τα ρέστα από τον Βραζιλιάνο, με αποτέλεσμα να δεχτούν αμφότεροι κίτρινη κάρτα από τον Κώστα Φινοκαλιώτη, που απέφυγε τις αποβολές – μέχρι ασφαλώς το 87’ και το συμβάν με τον Καρεμπέ. Εκτός της κεφαλιάς στον Οκκά, ο Γάλλος μέσος είχε κάνει και κεφαλοκλείδωμα στον Κύπριο, ενώ χτύπησε και τον Παντελή Καφέ.



Ασφαλώς αμφότεροι έγιναν αργότερα παίκτες του Ολυμπιακού, με τον τελευταίο να συνυπάρχει με τον Καρεμπέ για την σεζόν 2003/04. Όταν δε έφτασε στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Οκκάς, το καλοκαίρι του 2004 και μετά από μία σεζόν με τη φανέλα της ΑΕΚ, ο Καρεμπέ είχε μόλις αποχωρήσει.

Όσο για τον Ζε Ελίας; Η σεζόν 2002/03 είχε αποτελέσει την τελευταία του στον Ολυμπιακό, καθώς είχε αποχωρήσει μετά από μια τριετία για να παίξει στην Τζένοα. Πάντως κατά τη διάρκεια της καριέρας του στο λιμάνι έδωσε αρκετές φορές τα διαπιστευτήριά του για την... σκληρότητα που τον διακατείχε όταν έμπαινε στο γήπεδο. Σε 78 συμμετοχές με τους «ερυθρόλευκους», δέχτηκε 28 κίτρινες κάρτες και αποβλήθηκε τρεις φορές, ενώ την ίδια σεζόν με τον Οκκά, είχε... τσακίσει και τον Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Όλεγκ Προτάσοφ): Κατεργιαννάκης, Πατσατζόγλου, Βενετίδης, Αμανατίδης, Ανατολάκης, Γιαννακόπουλος, Καρεμπέ, Τζόρτζεβιτς, Ζε Ελίας (68' Ζέτεμπεργκ), Χούτος (62' Οφορίκουε), Τζιοβάνι (83' Καστίγιο).

ΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης): Τοχούρογλου, Χασιώτης, Κουκιέλκα, Νάστος (30' Φουτσίνι), Καφές, Μάρκος, Κούτσης (45' Γιασεμή), Καραδήμος, Οκκάς, Γεωργιάδης, Σπάσιτς (73' Κουτσόπουλος).

Τα highlights του αγώνα:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x