Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Όταν τα γκολ του Ρας χάρισαν στη Λίβερπουλ του Νταλγκλίς το νταμπλ

Ακριβώς 34 πριν, το απόγευμα της 10ης Μαΐου του 1986 το Λίβερπουλ ζούσε την κορυφαία ποδοσφαιρική στιγμή του ως πόλη! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Ακριβώς 34 πριν, το απόγευμα της 10ης Μαΐου του 1986 το Λίβερπουλ ζούσε την κορυφαία ποδοσφαιρική στιγμή του ως πόλη! Ταυτόχρονα η ομάδα της Λίβερπουλ βίωνε την καλύτερη και πιο εμφατική της μέρα με την ολοκλήρωση της κατάκτησης του Νταμπλ, ενός στόχου που είχε φτάσει ξανά κοντά αλλά πάντα της έμενε ως απωθημένο!

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Η πόλη ωστόσο γιόρταζε γιατί αντίπαλος σε έναν από τους καλύτερους τελικούς στην ιστορία του FA cup ήταν για πρώτη φορά η Έβερτον.

Οι δυο σύλλογοι ήταν τότε με διαφορά οι καλύτεροι στο αγγλικό πρωτάθλημα με τη Λίβερπουλ κυρίαρχο εντός των συνόρων από το 1973, αλλά και την Έβερτον να έχει αναγεννηθεί από το 1984 και έπειτα με ένα κύπελλο Αγγλίας, ένα πρωτάθλημα και τον πρώτο (και μοναδικό μέχρι σήμερα) ευρωπαϊκό τίτλο, αυτό του Κυπέλλου Κυπελλούχων να κοσμούν μέσα σε μόλις 22 μήνες την τροπαιοθήκη στο Γκούντισον Παρκ!

Οι δυο ομάδες είχαν συναντηθεί ξανά στο Γουέμπλεϊ εκείνη τη προηγούμενη διετία τόσο στο πλαίσιο του Charity Shield, όπως και στον τελικό του Λιγκ Καπ όμως αυτό ήταν διαφορετικό!

Διαβάστε τη συνέχεια στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x