Γενικά

Παγκόσμια Μπάγερν! (video)

Δικό της και αυτό! Η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε εύκολα 2-0 της «οικοδέσποινας», Καζαμπλάνκα στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων και ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου ξανά!

Πρωτάθλημα; Τσεκ! Κύπελλο; Τσεκ! Τσάμπιονς Λιγκ; Τσεκ! Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ; Τσεκ! Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων; Τσεκ κι αυτό!

Η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε 2-0 της Καζαμπλάνκα στον τελικό της τελευταίας διοργάνωσης και κατέκτησε το πέμπτο τρόπαιό της για το 2013, αποδεικνύοντας εκ νέου πως στο τρέχον έτος είναι η καλύτερη ομάδα του πλανήτη!

Για τρίτη φορά στην ιστορία τους οι Βαυαροί φτάνουν στην κορυφή του κόσμου, αφού κάτι ανάλογο είχαν πετύχει το 1976 και το 2001 όταν είχαν σηκώσει το Διηπειρωτικό Κύπελλο, με την Μίλαν να παραμένει βέβαια η πολυνίκης με τέσσερις κούπες.

Σπουδαίο επίτευγμα και για τον Πεπ Γκουαρντιόλα που έφτασε τα οκτώ "μεγάλα" τρόπαια στην καριέρα του (2 Τσάμπιονς Λιγκ, 3 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, 3 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ), όσα έχουν οι Φέργκιουσον και Μπιάνκι!

Οι Γερμανοί δεν ήθελαν ούτε να αγχωθούν, ούτε να βάλουν δύσκολα στον εαυτό τους. Μόλις στο 7’ ο Ντάντε έβαλε μπροστά τους πρωταθλητές Ευρώπης με σουτ από κοντά, ενώ 15 λεπτά αργότερα ο Τιάγκο Αλκάνταρα έγραψε το 2-0. Και παρά το γεγονός πως τα δύο τέρματα ήρθαν γρήγορα, στη συνέχεια δεν άλλαξε τίποτα, με την Μπάγερν να φτάνει στον τίτλο εύκολα και αεράτα!

Για την ιστορία, την τρίτη θέση κατέκτησε η Ατλέτικο Μινέιρο, με την παρέα του Ροναλντίνιο να σκοράρει στις καθυστερήσεις και να κερδίζει 3-2 την κινεζική Γκουανγκζού, του Λίπι.



Μπάγερν: Νόιερ, Ντάντε, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Ραφίνια, Λαμ, Τιάγκο, Κρόος (60' Χάβι Μαρτίνεθ), Σακίρι (80' Γκέτσε), Ριμπερί, Μίλερ (74' Μάντζουκιτς)

Καζαμπλάνκα: Ασκρί, Ελ Χασεμί, Μετουαλί, Καρουσί, Ουλάι, Τσιμπί (50' Μαντίμπε), Γκουεΐ, Γιαζούρ (77' Σουλεϊμανί), Χαφιντί (88' Κατσανί), Μπενλαμαλέμ, Ερακί.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x