Η προσπάθεια που κάνει ο Μίκαελ Σουμάχερ για να κρατηθεί στη ζωή, εδώ και περισσότερα από 2,5 χρόνια έχει συγκινήσει άπαντες. Εκατομμύρια κόσμος βρίσκεται δίπλα στον θρύλο της Formula 1, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, δείχνοντας πως τον στηρίζουν στον δυσκολότερο αγώνα της ζωής του.

Η μεγάλη προσπάθεια που κάνει ο Γερμανός πιλότος για να μείνει κοντά μας, δεν θα μπορούσε φυσικά να μη συγκινήσει και τους συμπατριώτες του. Την ερχόμενη Παρασκευή, μάλιστα, θα διεξαχθούν για πρώτη φορά τα «Βραβεία του Νίρμπουργκρινγκ» και οι άνθρωποι που έχουν επιμεληθεί τη διοργάνωση, αναμένεται να βραβεύσουν τον Μίκαελ Σουμάχερ.

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στη Formula 1 αναμένεται να δεχθεί το «Βραβείο ζωής», για τον μεγάλο αγώνα που δίνει. Την απονομή του βραβείου θα κάνει ο Νόρμπερτ Χογκ, πρώην αντιπρόεδρος της Mercedes, και ο άνθρωπος που είχε πείσει τον συμπατριώτη του, Μίκαελ Σουμάχερ, να επιστρέψει στην ενεργό δράση και να αγωνιστεί με την γερμανική εταιρεία.

Το βραβείο θα παραλάβει η Σαμπίν Κεμ, και όλος ο κόσμος θα περιμένει να δει εάν η εκπρόσωπος τού 47χρονου θα πει κάποιο νέο, αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του.

Γιώργος Τσανάκας

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube