sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Παναιτωλικός 2021/22: Μακριά από τις περιπέτειες

Με ένα γκολ κατάφερε να σωθεί την περσινή σεζόν ο Παναιτωλικός και από φέτος θέλει να κάνει μια νέα αρχή, με προπονητή τον Γιάννη Αναστασίου και με λίφτινγκ στο ρόστερ.

Εδώ και δύο χρόνια ο Παναιτωλικός ακροβατεί μεταξύ παραμονής και υποβιβασμού. Τη σεζόν 2019/20 κατάφερε στις τελευταίες αγωνιστικές να σώσει την παρτίδα, έχοντας και τις συγκυρίες με το μέρος του από τη στιγμή που αφαιρέθηκαν βαθμοί από την Ξάνθη.

Από εκείνα τα λάθη, οι Αγρινιώτες δεν έμαθαν και τελικά την περσινή σεζόν χρειάστηκαν ένα γκολ στα μπαράζ υποβιβασμού για να παραμείνουν στην κατηγορία με αντίπαλο την Ξάνθη που προσπαθούσε να επανέλθει άμεσα στην κορυφαία κατηγορία.

Λένε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, τρίτη ευκαιρία δεν… έχει, οπότε στον Παναιτωλικό αποφάσισαν να αλλάξουν συνταγή, αρχής γενομένης από τη θέση του προπονητή, με τον εκλεκτό της διοίκησης να είναι ο Γιάννης Αναστασίου, που έχει διαδεχθεί τον Τραϊανό Δέλλα.

Μεταγραφικά ήταν πάρα πολύ δραστήριος. Αρχικά παραχώρησε τον εξαιρετικό 18χρονο κεντρικό αμυντικό, Απόστολο Κωνσταντόπουλο στη βελγική Μπέρσοτ, γεγονός που του έδωσε μεγαλύτερη άνεση στις κινήσεις του, με δεδομένο ότι ήταν από τις τελευταίες ομάδες που βρήκαν τηλεοπτική στέγη (Cosmote Tv). Συνολικά 12 παίκτες αποκτήθηκαν από τον Παναιτωλικό και πλέον το δύσκολο είναι ο Γιάννης Αναστασίου να βρει τον τρόπο να κάνει ομάδα αυτό το νέο σύνολο.

Παναιτωλικός 2021/22: Μακριά από τις περιπέτειες

Στόχος είναι προφανώς να αποφευχθούν τα καρδιοχτύπια των δύο τελευταίων ετών. Με άλλα λόγια, η γρήγορη εξασφάλιση της κατηγορίας είναι στο προσκήνιο και κατόπιν το πλασάρισμα όσο γίνεται υψηλότερα στην κατηγορία.

Ήρθαν: Ιβάν Βαρόνε (Ρετζιάνα, 100.000 ευρώ), Φαμπιάν Αντούνες (Βέστερλο), Δαμαντής Χουχούμης (Απόλλων Σμύρνης), Μπράνκο Βργκοτς (Ανόρθωση), Μπράιαν Λούι (Πλατένσε), Ρούντι Ζεστέντ (Μέλμπουρν), Ντεϊμπί Φλόρες (Ολίμπια), Τζόναθαν Μόρσεϊ (Κιέβο Βερόνα), Γεράσιμος Μπακαδήμας (Αναγέννηση Καρδίτσας), Κώστας Αποστολάκης (ΑΠΟΕΛ), Στάθης Μπελεβώνης (Δόξα Δράμας), Ντέρεκ Κορνέλιους (Βανκούβερ), Ντιέγκο Ροντρίγκες (Ντεφένσα).

Έφυγαν: Απόστολος Κωνσταντόπουλος (Μπέρσοτ – 700.000 ευρώ), Αλέξανδρος Παρράς (ΑΕΚ), Ντάλσιο (Ιωνικός), Φράνκο Μάζουρεκ (ΑΕ Λεμεσού), Νικολά Ματσόλα (Αρσενάλ Σαραντί), Μανώλης Τζανακάκης (Ξάνθη), Πάολο Μεντίνα (Λογρονιές), Γκμπόλι Αριγίμπι (Ανκαραγκουτσού), Αντόνιο Γιάκολις (Σίμπενικ), Μοχαμάντ Ρέζα Αζαντί (Εστεγκλάλ), Χρήστος Καλαντζής (Επισκοπή), Δημήτρης Δαλακούρας (Πανιώνιος), Φώτης Καρατσόλης (Θησέας Αγριάς – Δανεισμός), Βαγγέλης Κοντογιάννης (Παναγρινιακός – Δανεισμός), Αλέξανδρος Καββαδίας (Αιγάλεω – Δανεισμός), Σπύρος Σκόνδρας (Επισκοπή – Δανεισμός), Βάντερσον, Κρίστοφερ Κνετ, Ντέλβιν Εντινγκά, Αϊμέν Ταχάρ, Χοακίν Αρθούρα (Ρίβερ Πλέιτ – Τέλος Δανεισμού)

Συν: Ο αέρας ανανέωσης. Αυτός που έχει το μεγαλύτερο κίνητρο από κάθε άλλον στον Παναιτωλικό είναι ο Γιάννης Αναστασίου. Ο Έλληνας τεχνικός θέλει να δώσει τις δικές του απαντήσεις έπειτα από τις θητείες του σε Ομόνοια και Ατρόμητο και ο Παναιτωλικός του δίνει το πρόσφορο έδαφος.

Παναιτωλικός 2021/22: Μακριά από τις περιπέτειες

Πλην: Οι δύο προηγούμενες σεζόν. Όταν μια ομάδα προέρχεται από δύο κάκιστες σεζόν, τότε ο εφιάλτης της ήττας μπορεί να παραμείνει βαθιά ριζωμένος σε αποδυτήρια κι όχι μόνο, ειδικότερα αν δεν προκύψουν θετικά αποτελέσματα στα πρώτα παιχνίδια της χρονιάς. Αστέρας Τρίπολης (εντός), Ατρόμητος (εκτός) και ΠΑΟΚ (εντός) οι τρεις πρώτες αναμετρήσεις.

Πιθανή ενδεκάδα (4-4-1-1): Ροντρίγκες- Λούι, Κορνέλιους, Βργκοτς, Περέιρα (Χουχούμης) – Ντουάρτε - Φλόρες, Βαρόνε, Μπαρμπόσα (Ντουάρτε) – Ντίας – Ζεστέντ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x