sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Παναιτωλικός 2022-23: Με… γνωστή συνταγή

Ο Παναιτωλικός διατήρησε σταθερό μεγάλο μέρος του κορμού του και με τον Γιάννη Αναστασίου στο τιμόνι θέλει να κοιτάξει... ψηλότερα. Στην αναμονή για επιπλέον ενίσχυση.

Με την ελπίδα τα «καμπανάκια» που άκουσε στα φιλικά προετοιμασίας να λειτουργήσουν ευεργετικά ξεκινάει τη σεζόν ο Παναιτωλικός.

Έχοντας τον Γιάννη Αναστασίου στο τιμόνι για δεύτερη σεζόν, οι Αγρινιώτες θέλουν να προχωρήσουν ένα βήμα παραπάνω, μετά την άνετη εξασφάλιση της παραμονής πέρυσι.

Ο έμπειρος προπονητής έχει χτίσει τις βάσεις από την περασμένη χρονιά και θέλει να δει την ομοιογένεια του «κορμού» που έχει διατηρηθεί να κάνει τη διαφορά στον αγωνιστικό χώρο, σε συνδυασμό με τις προσθήκες που έχουν γίνει και αυτές που πιθανόν θα ακολουθήσουν.

Τα πρώτα δείγματα δεν ήταν ενθαρρυντικά, αφού στα φιλικά προετοιμασίας ο Παναιτωλικός δεν σημειώθηκε θετική συγκομιδή. Η αρχή έγινε με ήττα στη Θεσσαλονίκη, στο δυνατό φιλικό (4-0) με τον ΠΑΟΚ, τον οποίο θα αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Ακολούθησε η ήττα από τη Σλόμποτα Ούζιτσε με 1-0 στη Σερβία. Στην προετοιμασία επί σερβικού εδάφους άρχισαν να εμφανίζονται κάποια σημάδια βελτίωσης, στην ισοπαλία με την Γκράφιτσαρ (0-0) και τη νίκη με 1-0 επί της Μπροντάρατς Βελιγραδίου. Στο τελευταίο μπήκε το πρώτο από τα συνολικά τρία γκολ που πέτυχαν οι Αγρινιώτες στα φιλικά. Ακολούθησε ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα (1-0) και ηχηρό καμπανάκι στην ήττα με 4-2 από τον Αστέρα Τρίπολης, στην άτυπη πρόβα τζενεράλε στις 13 Αυγούστου.


Μεταγραφές


Ήρθαν: Ζοάο Πέδρο (Μπούρσασπορ), Στεργιάκης (Κ23 Μπλάκμπερν), Ξενιτίδης (Ολυμπιακός Β'), Χατζηθεοδωρίδης (Παναθηναϊκός), Σεμπάστιαν Μλάντεν (Φάρουλ), Λεβάν Σενγκέλια (Λέουβεν).

Έφυγαν: Σοροβός (Τηλυκράτης Λευκάδας), Βέργος (Βόλφσμπεργκερ), Μελίσσας (Νέα Σαλαμίνα), Μπαρμπόσα (ελεύθερος), Λουί (ελεύθερος), Βργκοτς (Καρμιώτισσα), Αντούνες (Ιωνικός), Ροντρίγκες (Γοδόι Κρουζ), Καββαδίας (Αιγάλεω/Χαϊδάρι), Μεντόσα (Ιωνικός), Περέιρα (Γοδόι Κρουζ).

Συν: Η «συνταγή» είναι σε μεγάλο ποσοστό η ίδια. Ο Παναιτωλικός πρόκειται να ξεκινήσει τη σεζόν έχοντας έναν «έτοιμο» βασικό κορμό και τα έμπειρα χέρια του Γιάννη Αναστασίου στο τιμόνι.

Παρότι η αποχώρηση του Βέργου και του Αντούνες αλλάζουν κάπως τις ισορροπίες, η παραμονή... αναντικατάστατων παικτών όπως του Φλόρες, του Κορνέλιους, του Ντουάρτε και του Καρέλη προσφέρει αισιοδοξία πως σύντομα -και με τις κατάλληλες κινήσεις- θα αποτελούν παρελθόν τα προβλήματα στο δημιουργικό κομμάτι.

Πλην: Το προαναφερθέν πρόβλημα «φωνάζει» πως υπάρχει η ανάγκη για ενίσχυση. Παρότι το ρόστερ δεν έχει μεγάλες αλλαγές, η απόκτηση ενός «10αριού» θα δώσει νέα πνοή στο δημιουργικό κομμάτι των Αγρινιωτών. Το φινάλε των μεταγραφών συνήθως προσφέρεται για ευκαιρίες, όμως ο Παναιτωλικός έχει ανάγκη για ποιότητα, που θα κάνει τη διαφορά μεσοεπιθετικά.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Ανέστης - Χουχούμης, Λάρσον, Κορνέλιους, Λιάβας- Φλόρες, Μάρτενσον- Ντουάρτε, Ντίας, Νταγκό (Χατζηθεοδωρίδης) – Καρέλης

Προπονητής: Γιάννης Αναστασίου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x