sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Παναιτωλικός 2023/24: Με νέα προσέγγιση για το βήμα παραπάνω

Με νέο προπονητή, αρκετές προσθαφαιρέσεις και σημαντικές προσθήκες, ο Παναιτωλικός μπαίνει στη νέα σεζόν με στόχο να τερματίσει όσο το δυνατόν πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα.

Νέο πρωτάθλημα, νέες φιλοδοξίες και με στόχο να αποδείξει πως αξίζει να βρίσκεται όσον το δυνατόν πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα, ξεκινά τη σεζόν 2023/24 ο Παναιτωλικός.

Οι Αγρινιώτες πορεύονται πλέον με καινούριο προπονητή, μετά την αποχώρηση του Γιάννη Αναστασίου, με τον -γνωστό από την παρουσία στον Ολυμπιακό ως ποδοσφαιριστής- Γκάμπριελ Σούρερ να βρίσκεται στην άκρη του πάγκου.

Τα φιλικά προετοιμασίας δεν ξεκίνησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αφού με εξαίρεση το ξεμούδιασμα κόντρα στον Αίολο Καρπενησίου, τα «καναρίνια» κατάφεραν να πάρουν νίκη μετά από τρεις αναμετρήσεις, όταν και φάνηκε πως άρχισε να... δένει το ρόστερ τους.

Παναιτωλικός 2023/24: Το προφίλ της ομάδας

Στο μεταγραφικό κομμάτι, ο «Τίτορμος» έχει προχωρήσει έως τώρα σε ποιοτικές προσθήκες, αλλά και στη -γνωστή στο Αγρίνιο- «συνταγή», επενδύοντας σε παίκτες... λαβράκια από τη Λατινική Αμερική, έχοντας πετύχει αρκετές φορές «διάνα» στο παρελθόν, με αποκορύφωμα τις πωλήσεις των Νίκολας Μαρτίνες (στον Ολυμπιακό) και Λούκας Βιγιαφάνιες (στον Παναθηναϊκό).

Φυσικά, ξεχωρίζουν τα ονόματα των Στέφανου Καπίνου και Μάριου Οικονόμου, με τον δεύτερο να πηγαίνει στην πόλη της Αιτωλοακαρνανίας μετά από μισή σεζόν στην Serie A, με την πρώην ομάδα του, τη Σαμπντόρια, να υποβιβάζεται στη β’ κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος. Πέραν αυτού, πολύ καλά δείγματα γραφής έχει ο δείξει ο Πέδρο Σίλβα Τορεχόν (αριστερός μπακ από την Μπόστον Ρίβερς της Ουρουγουάης), αλλά και οι Σέρχιο Ντίας (εξτρέμ, ελέυθερος από Σέρο Πορτένιο) και Φράνκο Μπαλντασάρα (χαφ, δανεικός από Πλατένσε).

Πλέον, μένει να φανεί αν, με τον Σούρερ στον πάγκο και τις νέες προσθήκες να... εγκληματίζονται σιγά σιγά στην ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα, ο Παναιτωλικός μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω, και γιατί όχι, να κυνηγήσει την εξάδα και να μπει για πρώτη φορά στην ιστορία του στα playoffs της Stoiximan Super League.

Παναιτωλικός 2023/24: Το προφίλ της ομάδας

Τι έκανε το καλοκαίρι (2-1-3): Δύσκολο ξεκίνημα στα φιλικά προετοιμασίας, ελέω και των αρκετών διαφοροποιήσεων σε ρόστερ και σύστημα, αισιόδοξη συνέχεια με νίκες κόντρα σε Πανσερραϊκό και ΠΑΣ Γιάννινα.

Τα αποτελέσματα: Αστέρας Τρίπολης (1-2), Βόλος (1-1, 0-2), Ατρόμητος (0-1), Πανσερραϊκός (3-2), ΠΑΣ Γιάννινα (2-1).



Μεταγραφές:



ΗΡΘΑΝ: Πέδρο Σίλβα Τορεχόν (Μπόστον Ρίβερ), Στέφανος Καπίνο (Μιέτζ Λέγκνικα), Μάριος Οικονόμου (Σαμπντόρια), Σέρχιο Ντίας (Σέρο Πορτένιο), Φράνκο Μπαλντασάρα (Πλατένσε), Μπρούνο Ντουάρτε (Ντεπορτόβο Κουένκα).

ΕΦΥΓΑΝ: Δημήτρης Κολοβός (Ντέβα Γιουνάιτεντ), Γιάννης Ανέστης (Καρμιώτισσα), Τζόναθαν Μόρσεϊ (ΑΕ Λεμεσού), Διαμαντής Χουχούμης (Αστέρας Τρίπολης), Κωνσταντίνος Αποστολάκης (Σέριφ), Γιόχαν Μάρτενσον (Ντέγκερφορς), Νάντρεϊ Νταγκό (ελεύθερος), Χόρχε Ντίας (ελεύθερος), Γιάκομπ Ούνε Λάρσον (τέλος δανεισμού από Τζουργκάρντεν).

ΣΥΝ

Η απόκτηση παικτών όπως οι Καπίνο και Οικονόμου θα δώσουν εμπειρία και ποιότητα στους Αγρινιώτες, οι οποίοι πλέον φαίνεται πως δημιουργούν ένα αξιόλογο σύνολο ενόψει της νέα σεζόν, σε συνδυασμό και με όσους παρέμειναν στο ρόστερ. Ο Γκάμπριελ Σούρερ δείχνει να γνωρίζει τον τρόπο που θα πρέπει να χειριστεί την ομάδα του, έτσι ώστε όχι απλά να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την παραμονή (κάτι που αποτελεί βασικό ζητούμενο για όλες τις ομάδες πλην του Big-5), αλλά και για οδηγήσει τον σύλλογο στο βήμα παραπάνω, στην 11η σερί παρουσία του στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος. Παράλληλα, φαίνεται πως έχουν γίνει πολύ προσεγμένες προσθήκες και από τη Λατινική Αμερική, με τους Τορεχόν, Ντίας και Μπαλντασάρα να δείχνουν πολύ καλά στοιχεία στα φιλικά παιχνίδια.

ΠΛΗΝ

Ο Παναιτωλικός δεν έχει κλείσει ακόμη τις μεταγραφές του, καθώς όπως έχει επισημάνει και ο Αργεντινός τεχνικός, τα «καναρίνια» χρειάζονται ακόμη περισσότερη ενίσχυση. Εκτός αυτού, ο Σούρερ δείχνει πως η ομάδα του θα μπει στη νέα σεζόν με ένα εντελώς διαφορετικό σύστημα, το 3-4-3 (ή κάποια παραλλαγή του), κάτι ιδιαίτερο σε σχέση τα τελευταία χρόνια. Βέβαια, οι παίκτες θα έχουν περισσότερο χρόνο από τις υπόλοιπες ομάδες για να το αφομοιώσουν, καθώς στο ξεκίνημα δεν θα έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις, λόγω της αναμέτρησης της ΑΕΚ με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ για τον γ’ προκριματικό του Champions League.

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ (3-4-3): Καπίνο - Μαλής, Ντουάρτε, Μλάντεν - Λιάβας, Τορεχόν, Τσιγγάρας, Μπαλντασάρα - Ντίας, Σενγκέλια, Καρέλης.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Γκάμπριελ Σούρερ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x