Κύπελλο Ελλάδας

Τούμπαρε τον Ολυμπιακό ο Παναιτωλικός και τον έβαλε σε μπελάδες!

Νέα σπουδαία νίκη ο Παναιτωλικός. Μετά την ΑΕΚ, η ομάδα του Αναστασίου λύγισε και τον Ολυμπιακό, επικρατώντας 2-1 ξανά με ανατροπή και μπήκε γερά στο κόλπο για πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Τρομερός Παναιτωλικός, ξέρανε και τον Ολυμπιακό. Τρεις ημέρες μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ, ανέτρεψε και τους Πειραιώτες, επικρατώντας 2-1 στο Αγρίνιο, δείχνοντας αποφασισμένος να «χτυπήσει» πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι παρατάχθηκαν με αρκετές αλλαγές, άνοιξαν το σκορ στο 13’ με προβολή του Ελ Αραμπί από σέντρα του Βαλμπουενά, αλλά οι γηπεδούχοι έφεραν τούμπα το ματς. Ο δήμιος της Ένωσης, Μεντόσα, ήταν ξανά εξαιρετικός και ισοφάρισε στο 23’ με δυνατό σουτ (με το δεξί αυτήν τη φορά), ενώ σέρβιρε στο 60’ στον Καρέλη για το 2-1.

Έχοντας, δηλαδή, γκολ και ασίστ, όπως κόντρα στους «κιτρινόμαυρους». Ακυρώθηκε γκολάρα (67') του Βέργου, ο οποίος ήταν οριακά εκτεθειμένος.

Με αρκετές αλλαγές παρατάχθηκαν οι Πειραιώτες, οι οποίοι είχαν Μπαγκαλιάνη, Ανδρούτσο, Καρμπόβνικ, Ξενιτίδη, Σουρλή και Βρουσάι στο αρχικό σχήμα. Ντεμπούτο για τον Ανέστη για την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο νικητής του συγκεκριμένου ζευγαριού θα βρει στον δρόμο του την ομάδα η οποία θα περάσει από το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ.

Στο μυαλό των κόουτς
Δίχως να αλλάξει τη φιλοσοφία του παρέταξε τον Παναιτωλικό ο Αναστασίου, επιλέγοντας 4-2-3-1. Ο Ανέστης ήταν στο τέρμα, οι Μπακαδήμας, Μαλής, Κορνέλιους και Χουχούμης στην άμυνα. Αντούνες και Μάρτενσον στα χαφ, ενώ η τριάδα Μεντόσα, Ντουάρτε και Καρέλη πλαισίωνε τον Βέργο.

Με 3-4-3 ξανά ο Ολυμπιακός. Στο τέρμα ήταν ο Κρίστινσον, Μπαγκαλιάνης, Παπαδόπουλος και Μπα τα στόπερ. Ανδρούτσος και Καρμπόβνικ τα πλάγια μπακ, ενώ Ξενιτίδης και Σουρλής ήταν στα χαφ. Βρουσάι και Βαλμπουενά ήταν στα «φτερά», με τον δεύτερο να συγκλίνει αρκετά, ενώ ο Ελ Αραμπί έπαιξε στην κορυφή.

Το ματς
Ωραίο παιχνίδι με το «καλημέρα». Με καλό ρυθμό (όχι τόσο συνηθισμένο για ελληνικό παιχνίδι) από την αρχή και αρκετές φάσεις σε ολόκληρο το πρώτο μέρος. Η πρώτη καλή στιγμή έγινε στο 2’ και ήταν από τον Παναιτωλικό, ο οποίος βγήκε τάχιστα στην κόντρα, με τον Μεντόσα να μπαίνει με φόρα από την εμφάνιση στο ΟΑΚΑ και να μοιράζει για τον Ντουάρτε, ο οποίος δεν πρόλαβε να εκτελέσει από θέση βολής, ελέω Ξενιτίδη.

Η καλή κυκλοφορία της μπάλας από πλευράς Ολυμπιακού στο 8’ δεν είχε αποτέλεσμα, καθώς ο Καρμπόβνικ, έχοντας αρκετό χώρο μπροστά του, έκανε κακό κοντρόλ. Οι Πειραιώτες άρχισαν να ρολάρουν επιθετικά και είχαν ευκαιρία και στο 11’, με τον Ελ Αραμπί να φεύγει κάθετα, αλλά με τον κοντρόλ του έδωσε τη δυνατότητα στον Ανέστη να τον κλείσει το πεδίο, ενώ στη συνέχεια μπήκε στη φάση ο Βαλμπουενά, αλλά αυτήν τη φορά γράπωσε την μπάλα ο 30χρονος πορτιέρε.



Η τρίτη ήταν και… φαρμακερή από πλευράς Ολυμπιακού. Έπειτα από καλή κυκλοφορία της μπάλας, με Βρουσάι, Ελ Αραμπί, Ανδρούτσο και Βαλμπουενά, ο Γάλλος σέντραρε γλυκά για τον Μαροκινό, ο οποίος βρήκε δίχτυα με προβολή. Λίγο μετά, από νέα συνεργασία του Βαλμπουενά με τον 35χρονο φορ, μέσω εκτέλεσης κόρνερ, ο δεύτερος είχε ευκαιρία για το 0-2 με κεφαλιά, αλλά έδιωξε ο Ανέστης. Η απάντηση του Παναιτωλικού στους φιλοξενούμενους δόθηκε 10 λεπτά το γκολ τους.



Ο Ντουάρτε βγήκε στην πλάτη του Μπαγκαλιάνη και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ στην πορεία, η μπάλα έφτασε στον Μεντόσα, ο οποίος εκτέλεσε τον Κρίστινσον με το δεξί. Νωρίτερα, ο Βέργος διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε δυνατό μαρκάρισμα του Μπα. Φάνηκε να είναι στα όρια του επιτρεπτού. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε για νέο προβάδισμα μέχρι την ανάπαυλα, αλλά οι προσπάθειές του έμειναν ημιτελείς και λίγο έλειψε να κάνει ξανά ζημιά ο Παναιτωλικός. Με τον Βέργο να αδειάζει τον Μπα και στη συνέχεια, ενώ ήταν φάτσα με την εστία, έπεσε στο έδαφος μετά τη μονομαχία με τον Παπαδόπουλο, αλλά φάνηκε να πηγαίνει ο Έλληνας επιθετικός πάνω στον έμπειρο στόπερ και όχι να συμβαίνει το αντίθετο.

Καλύτερα μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, έχοντας δύο ευκαιρίες με τον Τικίνιο στο πρώτο τέταρτο. Στην πρώτη (52’) έδιωξε σε κόρνερ ο Ανέστης, ενώ στη δεύτερη (59’) αστόχησε από καλή θέση ο Βραζιλιάνος. Ο Παναιτωλικός βρήκε το γκολ στην πρώτη του καλή στιγμή μετά την ανάπαυλα, με τον Μεντόσα να μοιράζει εξαιρετικά για τον Καρέλη, ο οποίος εξέθεσε την άμυνα του Ολυμπιακού με την ταχύτητά του και εκτέλεσε τον Κρίστινσον.



Λίγο έλειψε να απαντήσει κατευθείαν η ομάδα του Μαρτίνς, με τον Λόπες να βρίσκεται σε θέση βολής, αλλά η μπάλα κόντραρε στο δυνατό σουτ του και έφυγε πλάγια. Ουσιαστικά, αυτήν ήταν η τελευταία καλή στιγμή του Ολυμπιακού για να ισοφαρίσει. Τόσο καλή στιγμή δεν είχε μέχρι το φινάλε. Ο Παναιτωλικός πανηγύρισε στο 67’ το 3-1, αλλά δεν το έκανε, αφού η σουτάρα του Βέργου έστειλε μεν την μπάλα στα δίχτυα. Ήταν, ωστόσο, ελάχιστα εκτεθειμένος.


Οι γηπεδούχοι έδωσαν μέτρα στους «ερυθρόλευκους» στη συνέχεια, βγάζοντας φαρμακερές αντεπιθέσεις, ο Αναστασίου θωράκισε το κέντρο του με τον Φλόρες, ενώ ο Μαρτίνς προσπάθησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, βάζοντας τον Λοβέρα αντί του Παπαδόπουλου. Ωστόσο, δεν πήρε πολλά πράγματα από τον Αργεντινό. Η κεφαλιά του Τικίνιο στο 87’ ήταν τζούφια και ο Παναιτωλικός έφτασε σε μεγάλη νίκη.

MVP: Δήμιος της ΑΕΚ, αλλά και του Ολυμπιακού ο Μεντόσα. Με λίγες ημέρες διαφορά, ο Παναιτωλικός ανέτρεψε την Ένωση και τους Πειραιώτες, με τον Αργεντινό να έχει γκολ και ασίστ στα δύο ματς. Τα λόγια είναι περιττά…

Η σφυρίχτρα: Η γκολάρα του Βέργου στο 67’ ορθώς ακυρώνεται, καθώς είναι οριακά εκτεθειμένος ο φορ του Παναιτωλικού. «Φώναξαν» οι γηπεδούχοι για το μαρκάρισμα του Μπα στον Βέργο στο 0-0. Είναι δυνατό το μαρκάρισμα του Σενεγαλέζου, φάνηκε από το replay να είναι οριακά εντός του επιτρεπτού.

Δείτε εδώ το φιλμ του αγώνα μέσω του Match Center του sport-fm.gr.

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης - Μπακαδήμας (83' Λούι), Μαλής, Κορνέλιους, Χουχούμης (88' Περεϊρα) - Αντούνες, Μάρτενσον (62' Τσιγγάρας) - Μεντόσα (84' Φλόρες), Ντουάρτε, Καρέλης (62' Μόρσεϊ) - Βέργος

Στον πάγκο έμειναν: Παρδαλός, Αποστολάκης, Μπαρμπόσα, Μπελεβώνης

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Κρίστινσον - Μπαγκαλιάνης, Αβραάμ Παπαδόπουλος (77' Λοβέρα), Μπα (46' Σωκράτης) - Καρμπόβνικ (62' Κίτσος), Ανδρούτσος, Σουρλής, Ξενιτίδης - Βαλμπουενά (46' Λόπες), Βρουσάι και Ελ Αραμπί (46' Τικίνιο).

Στον πάγκο έμειναν: Τζολάκης, Φαντιγκά, Λαλά, Μαυρουδής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x