sport-fm.gr ΘΕΜΑ

ΠΑΟ θα πει μαχητική ψυχή: 11 γκολ μετά το 80’ και επικά αποτελέσματα μόνο την τελευταία διετία!

Αλύγιστος αποδεικνύεται ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στα παιχνίδια του, σκοράροντας 11 φορές στα τελευταία λεπτά για να καταγράψει σπουδαίες νίκες, μεγάλες ανατροπές και προκρίσεις από πέρυσι.

Παναθηναϊκός: 11 γκολ μετά το 80’ και επικά αποτελέσματα!

ΠΑΟ θα πει μαχητική ψυχή! Το γνωστό σύνθημα της «πράσινης» κερκίδας βρήκε χθες (23/08) το βράδυ την εφαρμογή του στην Πορτογαλία. Και χθες, για να είμαστε ακριβείς…

Εκεί οπου ο Παναθηναϊκός ναι μεν ηττήθηκε με 2-1 από τη Μπράγκα στο πρώτο ματς για τα playoffs του φετινού Champions League. Κατάφερε ωστόσο να «επιστρέψει», χάρη στο γκολ του Ντάνιελ Μαντσίνι στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων!



Με την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να επιβεβαιώνει και πάλι ότι δεν τα παρατάει, αλλά αντιθέτως διαθέτει… άντερα και χαρακτήρα, που της επιτρέπουν, στην προκειμένη περίπτωση, να διεκδικήσει και να πάρει εν τέλει με την… θερμή συμπαράσταση του κόσμου στο κατάμεστο Ολυμπιακό Στάδιο την πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διασυλλογικής διοργάνωσης του πλανήτη!

Είχε… προειδοποιήσει από πέρυσι «χτυπώντας» επτά φορές

Το είπαμε και παραπάνω: αυτό κάθε άλλο παρά τυχαία συνέβη! Αντιθέτως, το «μέταλλο» που έχει επαναφέρει στον Παναθηναϊκό ο Σέρβου τεχνικού και το… refuse to lose που υπάρχει πλέον στις τάξεις της ομάδας σαν moto, όπως άλλωστε επαληθεύτηκε όχι μόνο μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου της Μπράγκα αλλά και στις δηλώσεις του εκ των πρωταγωνιστών της αναμέτρησης Φώτη Ιωαννίδη, αποτελούν τη συνταγή της επιτυχίας του «τριφυλλιού».

Παναθηναϊκός: 11 γκολ μετά το 80’ και επικά αποτελέσματα!

Μια συνταγή η οποία φέρει την υπογραφή του Γιοβάνοβιτς ο οποίος έχει αρχίσει να την δουλεύει από την πρώτη ημέρα της παρουσίας του στον Παναθηναϊκό. Την βελτίωσε ακόμα περισσότερο, δε, την περσινή σεζόν, καταθέτοντας σαφή δείγματα γραφής σε παιχνίδια δύσκολα, απαιτητικά, αλλά και σε πιο «εύκολα» θεωρητικά ματς, τα οποία ωστόσο του «στράβωσαν».

Μιλάμε, ούτε λίγο ούτε πολύ, για επτά παιχνίδια όπου οι «πράσινοι» διατήρησαν «καθαρό» το μυαλό τους και χάρη στην εξαιρετική φυσική τους κατάσταση, αλλά και τη σωστή καθοδήγηση από τον πάγκο, έφτασαν σε πέντε νίκες και πήραν δύο ακόμα ισοπαλίες, όντας πίσω στο σκορ...

Πάμε, όμως, να θυμηθούμε αναλυτικά όλες τις περιπτώσεις:
Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 1-0 (09/10/2022)
Ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα ανατρέπεται από τον Άλβαρες, ο διαιτητής Παπαδόπουλος καταλογίζει τελικά το πέναλτι κατόπιν χρήσης και του VAR, με τον Ισπανό εξτρέμ να ευστοχεί στη συνέχεια από την άσπρη βούλα στο 80’, διαμορφώνοντας παράλληλα και το τελικό αποτέλεσμα.



Παναθηναϊκός – Άρης 1-0 (23/10/2022)
Με το παιχνίδι να βρίσκεται ήδη στα… χασομέρια, ο Μπένιαμν Βέρμπιτς εκτελεί ένα φάουλ από αριστερά στο δεύτερο δοκάρι και ο Άντραζ Σπόραρ, που είχε μπει σαν αλλαγή στην αναμέτρηση, με ωραία κεφαλιά σκοράρει στο 92’ το νικητήριο τέρμα της ομάδας του!



Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 1-1 (06/11/2022)
Tο «τριφύλλι» είναι έτοιμο να απωλέσει το αήττητο σερί του, αλλά αποδεικνύεται ξανά… πολύ σκληρό για να πεθάνει, φτάνοντας στην ισοφάριση με χτύπημα πέναλτι του Σπόραρ -που βρήκε δίχτυα για πέμπτη φορά- στο 12ο λεπτό των καθυστερήσεων, μετά από αγκωνιά του Άβιλα στον Ιωαννίδη!



Παναθηναϊκός - ΟΦΗ 1-1 (28/12/2022)
Ο Παναθηναϊκός… φλερτάρει και πάλι με την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα καθώς όλα δείχνουν ότι ο ΟΦΗ θα φύγει από την Αθήνα με ένα τεράστιο «διπλό». Ωστόσο, ο Φώτης Ιωαννίδης -που είχε περάσει νωρίτερα ως αλλαγή στο ματς- σουτάρει μέσα από την περιοχή και με κόντρα στον Μεγιάδο στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο… 97’.



ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 0-1 (15/01/2023)
Με τον Δημήτρη Κουρμπέλη να κλέβει τη μπάλα, να ανατρέπεται από τον Μορέιρα εντός περιοχής και τη… μεσολάβηση του VAR για τον καταλογισμό του πέναλτι, ο Σπόραρ αναλαμβάνει την εσχάτη των ποινών, σκοράρει στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων και δίνει ένα «τρίποντο» από… χρυσάφι στην ομάδα του.



Άρης – Παναθηναϊκός 1-2 (12/02/2023)
Μια ακόμα… in extremis εκτός έδρας νίκη για τον Παναθηναϊκό, καθώς από υποδειγματική εκτέλεση κόρνερ του Μπένιαμν Βέρμπιτς από την δεξιά πλευρά, ο Ζβόνιμιρ Σάρλια παίρνει την πρώτη κεφαλιά-πάσα και ο Σεμπάστιαν Παλάσιος σκοράρει με… περιπετειώδες πλασέ, στο 86’!



ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 1-2 (23/04/2023)
Με το ματς της Τούμπας οδηγείται σε… φινάλε γκραν γκινιόλ, ο Ιωαννίδης ανατρέπεται από τον Κάργα. Ο VARίστας Μανούχος καλεί τον διαιτητή Ζίμπερτ σε on field review και ο Γερμανός δίνει το πέναλτι, με τον… παθών να ευστοχεί παρά την προσπάθεια του Κοτάρσκι, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων διατηρώντας τους «πράσινους» στην κορυφή της βαθμολογίας!



Το κάνει και στην Ευρώπη φέτος!


Μια… από τα ίδια έχουμε, ωστόσο, και τη φετινή σεζόν από πλευράς Παναθηναϊκού. Ο οποίος μάλιστα συνεχίζει να μην τα παρατάει… ποτέ και στο ακόμα υψηλότερο-δυσκολότερο επίπεδο. Αυτό της Ευρώπης και δη των προκριματικών του Champions League…

Με τους «τριφυλλοφόρους» να μην έχουν τον ίδιο εντυπωσιακό απολογισμό σε επίπεδο αποτελεσμάτων, δεδομένου ότι έχουν υποστεί δύο ήττες σε σύνολο πέντε αναμετρήσεων. Να σκοράρουν, ωστόσο, μετά το 80ό λεπτό σε τέσσερα από τα πέντε ματς που έχουν δώσει έως τώρα και να καταφέρνουν να φτάσουν μια… ανάσα από την επιστροφή τους στα αστέρια!

Ας δούμε αναλυτικά τα… επίμαχα παιχνίδια:
Ντνίπρο – Παναθηναϊκός 1-3 (25/07/2023)
Έχοντας ήδη σαφές προβάδισμα νίκης και… πρόκρισης, χάρη στο ήδη 0-2, ο… σεληνιασμένος Χουάνκαρ συνδυάζεται με τον Βέρμπιτς, ανατρέπεται από τον Μιροσνιτσένκο στο 82’ και ο Ιωαννίδης που αναλαμβάνει την εκτέλεση του πέναλτι κάνει το 0-3, στο 84’, στην 100η συμμετοχή του με τον Παναθηναϊκό!




Παναθηναϊκός - Μαρσέιγ 1-0 (09/08/2023)

Οι αλλαγές του Γιοβάνοβιτς… παίζουν μπάλα και οδηγούν τον Παναθηναϊκό σε σπουδαία όσο και δίκαιη νίκη, με τον Μπερνάρ Ντουάρτε να δίνει έξω από την περιοχή στον Λάζλο Κλεϊνχέισλερ και να «κόβει» σε αυτήν, τον Ούγγρο μέσο να περνάει μια ψηλοκρεμαστή πάσα στον Ιωαννίδη, ο οποίος «στρώνει» στον επερχόμενο Μπερνάρ που με πλασέ διαμορφώνει το τελικό 1-0 έξι λεπτά πριν τη λήξη!



Μαρσέιγ - Παναθηναϊκός 3-5 στα πέναλτι (15/08/2023)
Θρίλερ και στη ρεβάνς, αφού ο Γκεντουζί κάνει χέρι, ο διαιτητής Όλιβερ μέσω VAR καταλογίζει την παράβαση και δίνει στον Ιωαννίδη τη δυνατότητα να σκοράρει από την άσπρη βούλα στο… 99’, με φοβερή εκτέλεση, διαμορφώνοντας το 2-1 και στέλνοντας το ματς σε επιπλέον ημίωρο, για να ακολουθήσει η επική πρόκριση του ΠΑΟ στα πέναλτι!



Μπράγκα - Παναθηναϊκός 2-1 (23/08/2023)
Για να φτάσουμε στα «φρέσκα» κατορθώματα της ομάδας του Γιοβάνοβιτς και την χθεσινή «γλυκιά» ήττα στην Πορτογαλία, όπου χάρη σε εξαιρετική ασίστ του Ιωαννίδη και ακόμα καλύτερο τελείωμα του Μαντσίνι διαμορφώθηκε το 2-1 που επιτρέπει στον Παναθηναϊκό να ελπίζει σε ανατροπή και πρόκριση στο ΟΑΚΑ την επόμενη Τρίτη (29/08)…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x