sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Παναθηναϊκός 2021/22: Με «απόλυτο αφεντικό» τον Γιοβάνοβιτς

Ο Παναθηναϊκός κατεβαίνει στο πρωτάθλημα έχοντας ανεβάσει το επίπεδο σε θέσεις και σε αυτό του προπονητή. Ο Γιοβάνοβιτς πήρε τα… κλειδιά και καλείται να αποδείξει ότι ξέρει τι πρέπει να κάνει.

Με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να έχει στα χέρια του τα «κλειδιά» της ομάδας και η γνώση του από… Ελλάδα να προσφέρει τη σιγουριά που έλλειψε πέρσι στο πόστο αυτό, ο Παναθηναϊκός ξεκινά την εφετινή σεζόν θέλοντας, όχι μόνο να είναι καλύτερος από πέρσι και να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο, αλλά να πάρει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και να κερδίσει και πάλι την εμπιστοσύνη των οπαδών του.

Ο εφετινός Παναθηναϊκός έδειξε να μαθαίνει από τις περσινές κακές επιλογές στη θέση του προπονητή, και έχοντας κλείσει τη σεζόν, το ίδιο κακά, όπως και την ξεκίνησε, προχώρησε στην -ίσως- καλύτερη επιλογή που θα μπορούσε να γίνει για την άκρη του πάγκου του και σε αυτή με το λιγότερο δυνατό ρίσκο.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς κατάφερε σύντομα να δείξει κάτι σημαντικό… Πώς γνωρίζει που ήρθε, πώς έχει τον τρόπο για να δώσει στους πάντες στην ομάδα να το καταλάβουν και αυτοί, και πως ξέρει τι πρέπει να συμβεί για να επανέλθει το τριφύλλι στο σωστό δρόμο.

Έθεσε ξεκάθαρες αρχές, τόσο εντός αγωνιστικού χώρου (αυτό φαίνεται έστω και από τα λίγα φιλικά), όσο και εκτός αυτού. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός έκανε -σε μεγάλο βαθμό- το ξεκαθάρισμα που όφειλε να γίνει στο ρόστερ, πρόσθεσε ανταγωνισμό στις θέσεις που χρειαζόταν, και ανέβασε επίπεδο ποιοτικά εκεί που πέρσι αποτέλεσε το μεγάλο πρόβλημά της. Μεσοεπιθετικά

Στο πλευρό του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και η διοίκηση της ομάδας. Κατάφερε να φέρει εις πέρας τις περισσότερες, αν όχι όλες, τις μεταγραφές που «έδειξε» ο προπονητής και δαπάνησε το μεγαλύτερο ποσό των τελευταίων ετών για να προσθέσει στο ρόστερ έναν παίκτη που αγωνιστικά δεν υπήρχε και ήταν η ΠΡΩΤΗ και η ΚΥΡΙΑ επιλογή του νέου τεχνικού.

Παναθηναϊκός 2021/22: Με «απόλυτο αφεντικό» τον Γιοβάνοβιτς

Ο Σεμπαστιάν Παλάσιος ήρθε από την Ιντεπεντιέντε μετά από «χειρουργικές» κινήσεις των υπευθύνων της ομάδας, έχοντας πιέσει και εκείνος πάρα πολύ, για να φορέσει τα πράσινα. Οι Βιτάλ και Λούντκβιστ έρχονται και ανεβάσουν μεσοεπιθετικά το ρόστερ, ενώ αποκτήθηκε ο Πέρεθ για να δώσει μια ακόμη επιλογή αμυντικού χαφ έχοντας στους ώμους του στην μεγάλη εμπειρία από την Πριμέρα Ντιβισιόν. Ο Κώτσιρας θα είναι η βασική επιλογή στο άκρο της άμυνας εκεί που πέρσι υπήρχε ο Μολό που «βαφτίστηκε» μπακ, και ο Μπρινιόλι αποκτήθηκε για να ανεβάσει τον ανταγωνισμό στη θέση του τερματοφύλακα, με τον Διούδη.

Τα πάντα συνηγορούν ότι οι πράσινοι θα είναι καλύτεροι από πέρσι, και γιατί έγιναν προσθήκες εκεί που χρειάζονταν αλλά και γιατί ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πέρασε από κόσκινο κάθε φάκελο παίκτη μέχρι να δώσει το ΟΚ για να προχωρήσει η διαδικασία απόκτησή τους.

ΗΡΘΑΝ:
Γιάννης Κώτσιρας (Αστέρας Τρίπολης), Ρούμπεν Πέρεθ (Λεγανές), Αλμπέρτο Μπρινιόλι (Έμπολι), Ζβόνιμιρ Σάρλια (Ανκαραγκουτσού), Γιώργος Βαγιαννίδης (Ϊντερ), Σεμπαστιάν Παλάσιος (Ιντεπεντιέντε), Ματέους Βιτάλ (Κορίνθιανς), Ραμόν Πασκάλ Λούντκβιστ (Χρόνιγκεν)

ΕΦΥΓΑΝ:
Δημήτρης Εμμανουηλίδης (Βέιλε), Χουάν Χοσέ Περέα (ΠΑΣ Γιάννινα), Φαούστο Τιένθα (Ρασίνγκ), Δημήτρης Καραγιάννης (ΠΑΣ Γιάννινα), Δημήτρης Κολοβός (Σερίφ Τιρασπολ), Γιοάν Μολό (Χιέρες 83), Γιονούς Σανκαρέ (Γκιρεσουνσπορ), Αργύρης Καμπετσής (Βίλεμ), Σαβιέρ (Εστορίλ).

ΣΥΝ:
Έχοντας καεί η… γούνα του από τις κακές επιλογές στη θέση του προπονητή στην περσινή σεζόν, φέτος έρχεται το πρόσωπο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να αποτελέσει το μεγάλο «συν» στην αναδόμηση της ομάδας του Παναθηναϊκού.

Παναθηναϊκός 2021/22: Με «απόλυτο αφεντικό» τον Γιοβάνοβιτς

Ο νέος τεχνικός του τριφυλλιού κατάφερε από την πρώτη στιγμή να προκαλέσει θετικές εντυπώσεις. Κυρίως με το γεγονός ότι έδειξε να γνωρίζει πολύ καλά τις μεγάλες ευθύνες του πόστου που αναλαμβάνει αλλά και γιατί δεν αναζητά δικαιολογίες και είναι ικανός να μεταφέρει στους παίκτες το πόσο βαριά είναι η φανέλα της ομάδας και τις υποχρεώσεις που φέρει κάποιος όταν τη φορά. Κάτι που οι προκάτοχοί του απέδειξαν ότι δεν το γνώριζαν τόσο καλά.

Αγωνιστικά, οι πράσινοι αναμένονται καλύτεροι σε όλες τις γραμμές αλλά κυρίως δημιουργικά εκεί που οι «αφίξεις» των Παλάσιος, Βιτάλ και Λούντκβιστ φαίνεται να δίνουν «πνοή». Σημαντικό, επίσης, η επιστροφή του «αρχηγού» της ομάδας, Δημήτρη Κουρμπέλη, ο οποίος ξεπέρασε το σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού και είναι έτοιμος να επιστρέψει στην δράση.

Παναθηναϊκός 2021/22: Με «απόλυτο αφεντικό» τον Γιοβάνοβιτς

ΠΛΗΝ:
Οι αλλαγές στο ρόστερ ήταν αναμενόμενες και λογικές. Ωστόσο ως «πλην» μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι οι περισσότερες, και ίσως οι σημαντικότερες μεταγραφές, έγιναν στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου καθώς ο Σερβοέλληνας τεχνικός ήθελε να είναι απόλυτα βέβαιος για τις επιλογές του. Κάτι που σημαίνει ότι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς καλείται να «μοντάρει» εκ νέου την ομάδα και με εκείνους πλέον στη διάθεσή του, έχοντας όμως λιγοστό χρόνο μπροστά του.

Ενδεχομένως να γίνει συζήτηση για την προσθήκη ενός επιθετικού, που τουλάχιστον μέχρι και την στιγμή που γράφονται αυτές οι αράδες δεν έχει γίνει. Πιθανότατα όμως αυτό να γίνει άδικα, καθώς τόσο ο Μακέντα, και περισσότερο ο Καρλίτος θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να δείξουν τις ικανότητές τους πέρσι από την στιγμή που η ομάδα, αγνοούσε τι είναι «δημιουργία» και γενικότερα επίθεση.

Πιθανή ενδεκάδα: (4-2-3-1)
Διούδης, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Μαουρίσιο, Πέρεθ, Λούντκβιστ, Χατζηγιοβάννης, Παλάσιος, Μακέντα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x