sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Παναθηναϊκός 2022/23: Έχει τα κατάλληλα «όπλα», θέλει να πάει στην επόμενη… πίστα

Ο Παναθηναϊκός έχει προσθέσει περισσότερη ποιότητα στο ρόστερ του ενώ, βάζοντας από πέρυσι τα «θεμέλια» και έχοντας ψυχολογία λόγω Κυπέλλου, καλείται φέτος να ανέβει κι άλλο επίπεδο.

Εχθρός του καλού, είναι το καλύτερο, λένε. Κάτι που ισχύει και στην περίπτωση του Παναθηναϊκού, ο οποίος μετά την περυσινή πετυχημένη σεζόν καλείται φέτος να περάσει στην επόμενη «πίστα»

Το «τριφύλλι» προέρχεται από μια σεζόν στην οποία κατέγραψε σωστά ποδοσφαιρικά «βήματα», έκανε αγωνιστική πρόοδο ενώ παράλληλα επέστρεψε και στην κατάκτηση τίτλων, με το Κύπελλο να προστίθεται στην τροπαιοθήκη του!

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι συνεργάτες του παρουσίασαν ένα σύνολο το οποίο είχε γερά «θεμέλια», συγκεκριμένη αγωνιστική φιλοσοφία και «ταυτότητα» την οποία δεν άλλαζε κατά περίσταση ή ανάλογα με τον αντίπαλο που είχε απέναντί του.

Παναθηναϊκός 2022/23: Ενισχυμένος για το βήμα παραπάνω

Στοιχεία τα οποία επιβραβεύτηκαν και με ένα τρόπαιο, στο τέλος της χρονιάς, πλην της επιστροφής του Παναθηναϊκού και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ενώ, εξίσου σημαντικό, πρόσφεραν ψυχολογία και… πίστη σε όλους μέσα και γύρω από την ομάδα.

Κάτι, άλλωστε, που φάνηκε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο και από την αντίδραση της κατάμεστης Λεωφόρου, μετά τον αποκλεισμό από τη Σλάβια Πράγας. Εκεί όπου, παρά την πίκρα για το αποτέλεσμα, το «ζεστό» χειροκρότημα του κόσμου, σε συνδυασμό με τα συνθήματα που το συνόδευσαν, έδωσαν τον… τόνο για τη νέα περίοδο που ανοίγεται μπροστά μας!

Όλα τα παραπάνω, φυσικά, δημιουργούν εκτός από αισιοδοξία και… απαιτήσεις ακόμα μεγαλύτερες. Το γνωρίζουν πολύ καλά άπαντες αυτό, εντός του «Γεώργιος Καλαφάτης»...

Παράλληλα, με το ρόστερ του Παναθηναϊκού να είναι βελτιωμένο ποιοτικά, από τις κινήσεις που έγιναν μέσα στο καλοκαίρι αλλά και τις «βάσεις» να έχουν μπει από την περασμένη σεζόν, είναι δεδομένο πως οι «πράσινοι» αρχίζουν από πολύ καλύτερη αφετηρία αυτή την φορά.

Παναθηναϊκός 2022/23: Ενισχυμένος για το βήμα παραπάνω

Κοινώς, το πρώτο βήμα για την «επιστροφή» έχει γίνει ήδη. Πλέον, τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού έχουν όλα τα εχέγγυα προκειμένου, με ακόμα πιο σκληρή δουλειά, περισσότερη τύχη ως προς την αποφυγή τραυματισμών και τα τελευταία… χτυπήματα που θα ακολουθήσουν αναφορικά με τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας, όλοι μαζί να ανέβουν επίπεδο!

Το είπαμε και προηγουμένως. Την σεζόν 2022-23 οι στόχοι θα είναι υψηλοί. Σκοπός δεν είναι άλλος από το να δημιουργηθεί ένα σύνολο το οποίο αφού καταφέρει να επαληθεύσει όλα όσα το συνοδεύουν, θα πάει ακόμα πιο κοντά και στην φυσική θέση του Παναθηναϊκού.

Το «ψαλίδισμα» της διαφοράς από την κορυφή και η διεκδίκηση περισσότερων τίτλων, με συνέχεια, μπορούν να έρθουν. Είναι μέσα στις δυνατότητες αλλά και τα… προαπαιτούμενα, για την χρονιά που ανοίγεται μπροστά μας. Βήμα – βήμα, με ποδοσφαιρική λογική και με διοικητική συνέπεια. Όπως αυτές φαίνονται να υπάρχυν…

ΗΡΘΑΝ:
Γιούρι Λοντίγκιν (ΠΑΣ Γιάννινα), Κρίστιαν Γκάνεα (Άρης), Άνταμ Γκνέζντα Τσέριν (Νυρεμβέργη), Χόρντουρ Μάγκνουσον (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Άντραζ Σπόραρ (Σπόρτινγκ Λισαβόνας), Μπένιαμν Βέρμπιτς (Ντινάμο Κιέβου), Ζόνας Τορό (Σάο Πάολο).

ΕΦΥΓΑΝ:
Φραν Βέλεθ (Αλ Φατέχ), Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης (Παναιτωλικός), Γιασίν Αγιούμπ (Εξέλσιορ), Τάσος Χατζηγιοβάννης (Ανκαραγκουτσού), Ραμόν Πασκάλ Λούντκβιστ (Χρόνινχεν), Λούκας Βιγιαφάνιες (ΑΠΟΕΛ), Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς (ΑΕΚ), Ματέους Βιτάλ (Κορίνθιανς), Φεντερίκο Μακέντα (Ανκαραγκουτσού), Καρλίτος (Λέγκια Βαρσοβίας).

ΣΥΝ:
Στόχος κάθε ομάδας είναι η διαρκής αναβάθμιση του ρόστερ της. Δεν θα μπορούσε να ισχύει διαφορετικά ούτε και στην περίπτωση του Παναθηναϊκού. Μάλιστα, κρίνοντας βάσει «ονομάτων», βιογραφικών και αξίας, θα έλεγα κανείς ότι το… πέτυχε εν προκειμένω!

Με δύο λόγια: αποκτήθηκαν ποδοσφαιριστές καλύτεροι απ' αυτούς που υπήρχαν. Σε κάθε θέση. Ο Γιούρι Λοντίγκιν μπορεί να βάλει… δύσκολα στον Μπρινιόλι, όπως και ο Κρίστιαν Γκάνεα που θα πιέσει τον Χουάνκαρ. Ο Χόρντουρ Μάγκνουσον έχει ήδη δείξει πως «κουμπώνει» στα θέλω του προπονητή, προσφέροντας στοιχεία που δε υπήρχαν. Ενώ και ο Άνταμ Γκνέζντα Τσέριν, αν μη τι άλλο διαθέτει χαρακτηριστικά τα οποία μπορούν να φανούν χρήσιμα στην ομάδα του.



Ωστόσο, τα… βαριά χαρτιά των «πράσινων» δεν είναι άλλα από τους Μπέννιαμιν Βέρμπιτς και Άντραζ Σπόραρ. Τόσο ο Σλοβένος εξτρέμ όσο και ο συμπατριώτης του επιθετικός είναι ποδοσφαιριστές από το «πάνω ράφι», οι οποίοι ειδικά στο εγχώριο επίπεδο μπορούν να κάνουν την διαφορά «σβηστά», ο καθένας στη θέση του!



Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, η υπόθεση του Μπερνάρντ δεν είχε κλείσει ακόμα, με τις πιθανότητες να είναι υπέρ της μεταγραφής ωστόσο. Μιας μεταγραφής που, χωρίς δεύτερη κουβέντα, θα αποτελέσει το μεγάλο «μπαμ» του καλοκαιριού και θα δυναμώσει αφάνταστα τον Παναθηναϊκό στο μεσοεπιθετικό/δημιουργικό κομμάτι.

Σημαντικό στοιχείο επίσης, στις περιπτώσεις των μεταγραφών είναι και το ότι άπαντες αποκτήθηκαν μετά το… σύνηθες «κόσκινο» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Με τον 60χρονο προπονητή να βρίσκει αυτό που ήθελε στα πρόσωπά τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

ΠΛΗΝ:
Όπως και πέρυσι, οι σημαντικότερες μεταγραφές, έγιναν στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου καθώς ο Γιοβάνοβιτς ήθελε να είναι απόλυτα βέβαιος για τις επιλογές του. Ενώ και η στόχευση του Παναθηναϊκού αφορούσε σε πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές, με ό,τι αυτό μπορεί να έχει ως επακόλουθο.

Κι αν η αργοπορία σε κάποιες περιπτώσεις ήταν αναγκαστική/επιβεβλημένη, αναμφίβολα προκαλεί και τις ανάλογες συνέπειες ως προς το «μοντάρισμα» της ομάδας.

Η ποιότητα μπορεί να καλύψει έως έναν βαθμό το εν λόγω χάντικαπ, αλλά ειδικά στον χώρο της μεσαίας γραμμής, όπου ακόμα χρειάζεται να γίνουν δύο τουλάχιστον κινήσεις, τίθεται θέμα έλλειψης ομοιογένειας και εξαιρετικά περιορισμένου χρόνου, καθώς το πρωτάθλημα αρχίζει -θεωρητικά, έστω- την προσεχή Παρασκευή.

Παναθηναϊκός 2022/23: Ενισχυμένος για το βήμα παραπάνω

Ένα ακόμα πρόβλημα που καλείται να διαχειριστεί και να λύσει το «τριφύλλι» είναι ο τραυματισμός του Μπαρτ Σένκεφελντ. Ο Ολλανδός στόπερ όχι μόνο αποτελεί βασικότατο στέλεχος των μετόπισθεν, αλλά λόγω αυτού δεν αποκλείεται να αναγκαστεί να βγει στην αγορά και για μια επιπλέον κίνηση.

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ (4-2-3-1):
Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ (Κουρμπέλης), Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Κουρμπέλης (Αλεξανδρόπουλος), Παλάσιος, Βέρμπιτς, Αϊτόρ, Σπόραρ.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x