sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Οι αριθμοί λένε την αλήθεια: Ένας εντελώς διαφορετικός Παναθηναϊκός εντός και εκτός έδρας

Η στατιστική της Ευρωλίγκας απεικονίζει πλήρως την αλήθεια για τη διαφορά στην απόδοση του Παναθηναϊκού στα εντός και εκτός έδρας παιχνίδια αντίστοιχα.

Ο Παναθηναϊκός υπέστη μία ακόμα ήττα μακριά από το γήπεδό του, αφού έφυγε με σκυμμένο κεφάλι από το Μιλάνο, όπου συνετρίβη 75-54 από την Αρμάνι.

Το «τριφύλλι» παραμένει χωρίς διπλό στη φετινή Ευρωλίγκα, ενώ κατά το 2021 πανηγύρισε μόνο μία εκτός έδρας νίκη, αυτή στο ΣΕΦ.

Το sport-fm.gr καταγράφει τα δεδομένα και αποδεικνύει μέσω στατιστικής ότι υπάρχουν δύο εντελώς διαφορετικοί… Παναθηναϊκοί την τρέχουσα σεζόν.

Αρχής γενομένης από το ρεκόρ των «πράσινων», που έχουν πανηγυρίσει 4 νίκες στην Ευρωλίγκα, όλες στο γήπεδό τους (4-2). Μακριά από αυτό μετρούν 9 ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις με μέσο όρο διαφοράς τους 14 πόντους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ομάδα του Πρίφτη πετυχαίνει 80 πόντους μέσο όρο στους 6 αγώνες στο ΟΑΚΑ έναντι 67,3/μέσο όρο που μετράει εκτός έδρας (2η χειρότερη επίδοση στη διοργάνωση) και σε κανέναν εξ αυτών δεν πέτυχε πάνω από 79 πόντους!

Αντίστοιχα και στην άμυνα, το «τριφύλλι» παρουσιάζει εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Στο «σπίτι» του δέχεται 74,2 πόντους/μέσο όρο έναντι των 81,2/μέσο όρο μακριά από αυτό, δείγμα της αντίθετης προσέγγισής του.

Στο ίδιο πλαίσιο και τα ριμπάουντ, με τους «πράσινους» να μαζεύουν 5 σκουπίδια περισσότερα (36,8 έναντι 31,7) στο γήπεδό τους, όπου φιλοδωρούν τους αντιπάλους με 4,3 τάπες και είναι πρώτοι στη σχετική λίστα.

Η εντελώς διαφορετική εικόνα του Παναθηναϊκού φανερώνεται και στα ποσοστά ευστοχίας: στο ΟΑΚΑ εκτελεί με 48,5%, ενώ εκτός έδρας με το φτωχό 43,7%. Φυσικά, αντίστοιχα είναι τα ποσοστά και σε φάση άμυνας…

Λαμβάνοντας υπόψιν την παραγωγικότητά του, μοιάζει φυσιολογική και η διαφορά στις ασίστ (16,2 εντός έναντι 12,9 εκτός). Τέλος, η αξιολόγηση της ομάδας του Πρίφτη στο ειδικό σύστημα είναι αποκαρδιωτική στα εκτός έδρας, όπου έχει τη χειρότερη στη διοργάνωση, εν αντιθέσει με τα εντός, όπου βρίσκεται στην 5η θέση.

Συμπερασματικά, ο Παναθηναϊκός παίρνει ώθηση από τον κόσμο του και από τη ζεστασιά του ΟΑΚΑ, αλλά μακριά από αυτό βλέπει... φαντάσματα.

Αναλυτικά ο πίνακας:
Παναθηναϊκός: Διαφορετικός εντός κι εκτός έδρας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x