sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Παναθηναϊκός: Έτοιμος να πρωταγωνιστήσει ξανά

Ο Παναθηναϊκός άλλαξε όλο το ρόστερ του, έκανε κινήσεις από το «πάνω ράφι» και δείχνει πλέον έτοιμος να πρωταγωνιστήσει ξανά στην Ευρώπη μετά από μερικές πολύ δύσκολες σεζόν.

Μετά από τρεις πολύ δύσκολες σεζόν, όταν και μετετράπη σε φτωχό συγγενή της Ευρωλίγκας, ο Παναθηναϊκός έχει πλέον τις βλέψεις να κάνει την ολική επαναφορά.

Οι «πράσινοι» είχαν ένα από τα πιο δραστήρια καλοκαίρια στην πρόσφατη ιστορία τους, αφού έκαναν 11 μεταγραφικές κινήσεις, κάποιες από τις οποίες έκλεψαν τις εντυπώσεις. Οι φίλοι της ομάδας είναι ενθουσιασμένοι μετά τη «μιζέρια» των τελευταίων ετών, ενώ εντός του συλλόγου ο πήχης έχει τεθεί πολύ ψηλά, με όλους να μιλούν για επαναφορά στην κορυφή της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Φυσικά, το εγχείρημα δεν είναι εύκολο, ειδικά μετά από τόσες αλλαγές. Το πρώτο διάστημα της σεζόν θα έχει σίγουρα «τριγμούς», όμως το βέβαιο είναι πως ο ενθουσιασμός έχει επιστρέψει στο ΟΑΚΑ, μετά από μερικά χρόνια που το τελευταίο άδειαζε αντί να γεμίζει.

Το βαρόμετρο: Από όλες τις μεταγραφές του καλοκαιριού, αυτή που άλλαξε όλο το αφήγημα για τον Παναθηναϊκό της νέας σεζόν ήταν του Κώστα Σλούκα. Η απόκτηση του Έλληνα γκαρντ έφερε «έκρηξη» ενθουσιασμού, και όχι άδικα. Άλλωστε, πρόκειται όχι μόνο για έναν από τους καλύτερους περιφερειακούς της Ευρώπης, αλλά και για έναν παίκτη που ήρθε από τον «αιώνιο» αντίπαλο. Η απόδοση του 33χρονου θα κρίνει πολλά για την πορεία των «πρασίνων». Το ταλέντο του είναι αδιαμφισβήτητο, ωστόσο η κατάστασή του είναι ένα ερωτηματικό, ειδικά εφόσον αναμένεται να έχει αυξημένο ρόλο σε σχέση με αυτόν στον Ολυμπιακό. Αν αποτελέσει τον «μαέστρο» από τη θέση «1», είναι δεδομένο πως ο Παναθηναϊκός θα ανέβει αυτόματα πολλά επίπεδα.

Παναθηναϊκός: Έτοιμος να πρωταγωνιστήσει ξανά

Η ατραξιόν: Στη συγκεκριμένη κατηγορία χωρούν δύο παίκτες, και δη οι Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και Ματίας Λεσόρ. Ο Ισπανός, από την πλευρά του, ήταν η πιο ποιοτική μεταγραφή του «τριφυλλιού», προερχόμενος από το NBA και με μεγάλες διακρίσεις στην εθνική αλλά και στον... κινηματογράφο. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήδη τον «λατρεύει», και είναι δεδομένο πως θα φέρει πολύ κόσμο στο ΟΑΚΑ. Από την άλλη, ο Γάλλος σέντερ αποτελεί με διαφορά τον πιο θεαματικό παίκτη στο ρόστερ της ομάδας. Εκρηκτικός και δυναμικός, αναμένεται να ξεσηκώνει το κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων με τα «βροντερά» καρφώματά του.

Ποιον παίκτη θα ήθελε: Αν υπάρχει μία θέση όπου ο Παναθηναϊκός δεν είναι «γεμάτος», αυτή είναι το «3». Ο Ιωάννης Παπαπέτρου είναι ο μόνος «καθαρός» small forward στη διάθεση του Εργκίν Αταμάν, ο οποίος δοκιμάζει διαρκώς σχήματα με τρία γκαρντ ώστε να καλύψει αυτό το κενό. Ίσως οι «πράσινοι» θα μπορούσαν να επωφεληθούν από έναν «3&D» παίκτη στη θέση, όπως για παράδειγμα ο Τέρι Ταρπέι της Μονακό.



Το ατού: Το ρόστερ των «πρασίνων» είναι τρομερά ενισχυμένο σε κάθε θέση, όμως αυτό που μπορεί να τους κάνει να ξεχωρίσουν είναι το δίδυμο στα γκαρντ. Κώστας Σλούκας και Λούκα Βιλντόσα αναμένεται να περάσουν πολλή ώρα μαζί στο παρκέ, με τον Εργκίν Αταμάν να τους βλέπει σαν μία «μικρογραφία» των Μίσιτς και Λάρκιν, με τους οποίους κυριάρχησε στην Ευρώπη. Εξαιρετικοί δημιουργοί και ικανοί εκτελεστές, οι δυο τους πιθανότατα θα λύσουν το περιφερειακό πρόβλημα που είχε ο Παναθηναϊκός στη μετά-Καλάθη εποχή, όταν και έκανε αλλεπάλληλες αποτυχημένες επιλογές για τη στελέχωση της θέσης «1».

Το ερωτηματικό: Τα ερωτηματικά στο ρόστερ της ομάδας είναι τρία και έχουν ονοματεπώνυμο. Τζέριαν Γκραντ, Όλεκ Μπαλτσερόφσκι, Κάιλ Γκάι. Οι τρεις αυτοί είναι οι παίκτες του Παναθηναϊκού που δεν ήρθαν με... Ευρωλιγκάτες «περγαμηνές», αλλά έκαναν το step up από το EuroCup. Μέχρι στιγμής, έχουν δείξει κάποια θετικά δείγματα στα φιλικά, ωστόσο η προσαρμογή τους στο κορυφαίο επίπεδο είναι κάτι που θα επηρεάσει πολύ την πορεία του «τριφυλλιού». Αγωνιστικά, η περιφερειακή άμυνα αναμένεται να απασχολήσει πολύ τον Εργκίν Αταμάν, κάτι το οποίο έχει ήδη φανεί από την προετοιμασία.



Καλύτερο/χειρότερο σενάριο: Από πλευράς υλικού, ο Παναθηναϊκός διαθέτει σίγουρα ένα ρόστερ με το οποίο μπορεί να προκριθεί στην οκτάδα και να διεκδικήσει μία θέση στο Final Four. Ο δρόμος προς τα εκεί είναι πολύ δύσκολος και θα χρειαστεί πολλή δουλειά και βελτίωση, ωστόσο μιλώντας βάσει υλικού αυτό είναι πράγματι κάτι πιθανό. Στο χειρότερο σενάριο, οι «πράσινοι» δεν θα καταφέρουν να κάνουν το βήμα παραπάνω και θα μείνουν μακριά από τα playoffs για ακόμη μία χρονιά μετά το 2019.

Το ρόστερ του Παναθηναϊκού:

0. Παναγιώτης Καλαϊτζάκης - G/F - 2,00μ. - 2/1/1999
2. Λούκα Βιλντόσα - G - 1,91μ. - 11/8/1995
3. Κάιλ Γκαι - G - 1,85μ. - 11/8/1997
6. Δημήτρης Μωραΐτης - G - 1,94μ. - 3/2/1999
8. Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι - C - 2,15μ. - 19/11/2000
10. Κώστας Σλούκας - G - 1,90μ. - 15/1/1990
20. Αλέξανδρος Σαμοντούροβ - F/C - 2,10μ. - 20/4/2005
21. Ιωάννης Παπαπέτρου - F - 2,06μ. - 30/3/1994
22. Τζέριαν Γκραντ - G - 1,93μ. - 9/10/1992
26. Ματίας Λεσόρ - C - 2,06μ. - 29/9/1995
37. Κώστας Αντετοκούνμπο - C - 2,08μ. - 20/11/1997
40. Μάριους Γκριγκόνις - G/F - 1,98μ. - 26/4/1994
41. Χουάντσο Ερνανγκόμεθ - F - 2,06μ. - 28/9/1995
44. Ντίνος Μήτογλου - F/C - 2,10μ. - 11/6/1996
72. Λευτέρης Μαντζούκας - F - 2,07μ. - 8/7/2003

Προπονητής: Εργκίν Αταμάν

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x