sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο Παναθηναϊκός που σκοράρει… ανελλιπώς εντός έδρας κόντρα στον Ολυμπιακό και το αήττητο του Μπακασέτα!

Μίνιμουμ ένα γκολ σε 10 από τα 12 τελευταία ντέρμπι με τον Ολυμπιακό μετράει ως γηπεδούχος ο Παναθηναϊκός, με τον Τάσο Μπακασέτα να έχει σκοράρει και να μην έχει χάσει σε τρία ματς ως παίκτης της ΑΕΚ.

Παναθηναϊκός: Έχει σκοράρει σε 10 από τα 12 τελευταία εντός έδρας ντέρμπι με Ολυμπιακό!

Η ποιοτική αναβάθμιση του ρόστερ του Παναθηναϊκού -με τις καλοκαιρινές μεταγραφές και τις χειμερινές προσθήκες, σε δεύτερο πλάνο- είχε σαν αποτέλεσμα την σαφώς καλύτερη εικόνα του και στο δημιουργικό/επιθετικό κομμάτι, την φετινή σεζόν!

Κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται, άλλωστε, μέσα και από τον αριθμό των γκολ, που δείχνουν την βελτίωση η οποία υπάρχει στον τομέα του σκοραρίσματος σε σχέση με πέρυσι.

Το «τριφύλλι» έχει καταφέρει να παράγει περισσότερες φάσεις, να φτιάχνει πιο πολλές ευκαιρίες για γκολ και ως εκ τούτου να έχει σημειώσει και περισσότερα τέρματα, έχοντας παράλληλα υιοθετήσει ένα διαφορετικό στυλ ποδοσφαίρου.

Το γεγονός πως, σε όλες τις επίσημες διοργανώσεις, τόσο με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς όσο και επί των ημερών του Φατίχ Τερίμ, σε 36 παιχνίδια σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη, ο Παναθηναϊκός έχει μείνει… άκαπνος μόλις σε δύο, στην εντός έδρας ήττα με 1-0 από την Μπράγκα και στο 0-0 με την Μακάμπι Χάιφα, «μαρτυράει» του λόγου το αληθές!

Συνιστά, δε, ένα απόλυτα ενθαρρυντικό στοιχείο για τους «πράσινους» ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό, αν αυτό συνδυαστεί και με το πρόσφατο παρελθόν των δύο τους…

Παναθηναϊκός: Έχει σκοράρει σε 10 από τα 12 τελευταία εντός έδρας ντέρμπι με Ολυμπιακό!

Σκόραρε… πάντα και έχασε μια φορά!


Τί εννοούμε, με αυτό; Σκαλίζοντας την προϊστορία των «αιώνιων» ντέρμπι με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό πάντοτε, την τελευταία δεκαετία, διαπιστώνει κανείς μια φοβερή συνέπεια εκ μέρους του στο κομμάτι του σκοραρίσματος.

Πώς αλλιώς θα μπορούσε να περιγραφεί το γεγονός ότι, σε σύνολο 12 μεταξύ τους παιχνιδιών είτε στο «Απόστολος Νικολαΐδης», είτε στο Ολυμπιακό στάδιο, από τη σεζόν 2013-14 και έως σήμερα, το «τριφύλλι» κατάφερε να βρει δίχτυα σε 10 εξ αυτών;



Δέκα φορές στις οποίες παραβίασε την εστία των «ερυθρόλευκων» τουλάχιστον σε μια περίπτωση ανά αγώνα. Με τις δύο που δεν το έκαναν να αφορούν σε ισάριθμα 0-0 και καταφέρνοντας να πετύχει ένα τέρμα ακόμα και στην ήττα του με το «βαρύ», ομολογουμένως, 1-4. Την μοναδική, πάντως, σε αυτό το διάστημα!


Την ίδια ώρα, ως γηπεδούχοι, οι εκάστοτε ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού έχουν μπορέσει να διατηρήσουν το μηδέν παθητικό σε έξι αναμετρήσεις και όλο αυτό να μεταφράζεται στον εντυπωσιακό απολογισμό των έξι νικών, πέντε ισοπαλιών και μιας ήττας, όπως προαναφέραμε…

Παραθέτουμε συνοπτικά το πινακάκι με τα σχετικά αποτελέσματα:
Ημερομηνία Διοργάνωση Σκορ
22/02/2015 Πρωτάθλημα 2-1
19/03/2017 Πρωτάθλημα 1-0
28/10/2017 Πρωτάθλημα 1-0
22/09/2019 Πρωτάθλημα 1-1
05/07/20 Πλέι οφ 0-0
14/02/2021 Πρωτάθλημα 2-1
16/05/2021 Πλέι οφ 1-4
16/01/2022 Πρωτάθλημα 0-0
17/04/2022 Πλέι οφ 1-0
06/11/2022 Πρωτάθλημα 1-1
09/04/2023 Πλέι οφ 2-0
10/01/2024 Κύπελλο 1-1

«Άχαστος» και σκόρερ ο «Μπάκα»…


Το δικό του, σαφώς μικρότερο αλλά εξίσου εντυπωσιακό σερί απέναντι στον Ολυμπιακό «τρέχει», μάλιστα, και ο Τάσος Μπακασέτας, όντας φυσικά ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ.

Με τον αρχηγό της Εθνικής Ελλάδας να δίνει το πρώτο ντέρμπι αιωνίων και να προσβλέπει, προφανώς, στο να συνεχίσει να μην έχει ήττα ως γηπεδούχος απέναντι στους Πειραιώτες…

Κάτι το οποίο έχει συμβεί σε τρεις περιπτώσεις μέχρι σήμερα, με τον Μπακασέτα να έχει παρουσία σε δύο νίκες της «Ένωσης», με 1-0 στις 19 Φεβρουαρίου του 2017 στην Super League και με 2-1 για το Κύπελλο Ελλάδας στις 7 Φλεβάρη του επόμενου έτους.

Ενώ ο «Μπάκα» ήταν ο σκόρερ του 1-1 για την ΑΕΚ, στην αναμέτρηση της 7η Οκτωβρίου του 2018 στο ΟΑΚΑ, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα με… κεφαλιά-δυναμίτη στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, μετά από σέντρα του Ροντρίγκο Γκάλο από τα δεξιά!



Σε ό,τι αφορά στα συνολικά πεπραγμένα του χειμερινού μεταγραφικού αποκτήματος του Παναθηναϊκού κόντρα στον Ολυμπιακό, έχει τέσσερις νίκες και από δύο ισοπαλίες και ήττες, όντας βασικός σε πέντε ματς και βλέποντας δυο κίτρινες καρτες.

Θα σπάσει η παράδοση;


Συνυπολογίζοντας, λοιπόν, όλες τις παραμέτρους και μιλώντας με… στοιχηματικούς όρους, η ιστορία μας δείχνει πως το ντέρμπι στη Λεωφόρο ξεκινάει με «τον Παναθηναϊκό να πετύχει ένα τέρμα» και τον Μπακασέτα να φτάνει τα τέσσερα ματς αήττητος.

Από την άλλη πλευρά, δε, έχουμε να κάνουμε και με την συνισταμένη που θέλει τον Ολυμπιακό να δέχεται -αλλά να βάζει και αυτός- γκολ σχετικά εύκολα, έχοντας μάλιστα μόνο ένα clean sheet στα επτά παιχνίδια του μπέσα στο 2024, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης.

Προφανώς, ο αντίλογος λέει πως οι παραδόσεις… είναι για να σπάνε! Δεν παύουν, όμως, κατά κανονα, να συνιστούν κι έναν «οδηγό» για το μέλλον. Σε κάθε περίπτωση, εκεί γύρω στις 11 και κάτι το βράδυ της Κυριακής (04/02) θα ξέρουμε τι από τα δύο υπερίσχυσε…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x