sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο άλλος Παπαγιάννης επί Σερέλη με αριθμούς και η εξήγηση

Ο Γιώργος Παπαγιάννης παρουσιάζεται άλλος παίκτης επί Σερέλη στον Παναθηναϊκό. Το δείχνουν οι αριθμοί του και υπάρχουν λόγοι.

Ο Παναθηναϊκός έχει χιλιόμετρα να διανύσει και πολλά να αλλάξει για να γίνει πραγματικά ανταγωνιστικός στην Ευρωλίγκα. Ένα όμως από τα εμφανή κέρδη του μετά την αλλαγή προπονητή είναι πως ο Γιώργος Παπαγιάννης θυμίζει πλέον αρκετά τον παίκτη που επελέγη πέρσι στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα της Ευρωλίγκας.

Ο 25χρονος σέντερ παρουσιάζει αισθητή βελτίωση και στις δύο πλευρές του παρκέ έχοντας πολύ πιο ουσιαστικό ρόλο και σημαντική επίδραση στους «πράσινους». Ενδεικτικά, σε σχέση με τα 23 παιχνίδια που έκανε επί Ντέγιαν Ράντονιτς στην Ευρωλίγκα, στα επτά που έχει κάνει με τον Χρήστο Σερέλη, ο Big Papa σκοράρει περισσότερο όντας μάλιστα πολύ πιο εύστοχος, δίνει διπλάσιες ασίστ, ενώ έχει αρκετά μεγαλύτερο ranking και είναι ανάλογα αποτελεσματικός σε ριμπάουντ και τάπες.

Οι αριθμοί δείχνουν τη διαφορά στην εικόνα του Παπαγιάννη:
Παναθηναϊκός: Η βελτίωση Παπαγιάννη επί Σερέλη

Πώς φτάσαμε σε αυτή τη βελτίωση; Κατ’ αρχάς, ο Παναθηναϊκός έχει γίνει πολύ περισσότερο ομαδικός. Κυκλοφορεί περισσότερο την μπάλα, σημαδεύει τα μις ματς και ο ψηλός του τροφοδοτείται πολύ περισσότερο και πολύ πιο σωστά σε σχέση με το μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν, στο οποίο… ανεβοκατέβαινε το παρκέ απλώς για να δίνει σκριν εκτελώντας με το σταγονόμετρο.

Ο Παπαγιάννης, ως ένας χαρακτήρας με αρκετά εύθραυστη ψυχολογία, γίνεται πολύ περισσότερο αποδοτικός όταν νιώθει σημαντικός για την ομάδα του και η καλή παρουσία του στην επίθεση, του δίνει ψυχολογία για να γίνεται πιο επιδραστικός και στην άμυνα. Έτσι κερδίζει και περισσότερο χρόνο στο παρκέ, με αποκορύφωμα τη χθεσινή βραδιά καριέρας όπου σημείωσε τέσσερα διαφορετικά προσωπικά ρεκόρ στην Ευρωλίγκα, σε πόντους με 24 (προηγούμενοι οι 19 πριν μια εβδομάδα, στις 23 Μαρτίου, με την Μπαρτσελόνα), αξιολόγηση με 40 (προηγούμενο οι 31από τις 8 Απριλίου 2022 κόντρα στη Φενέρμπαχτσε), ευστοχία στα δίποντα με 10/10 (προηγούμενο τα 6/6 κόντρα στην Ζαλγκίρις στις 17 Ιανουαρίου 2020) και τρία τρίποντα (είχε άλλες τρεις φορές από δύο).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x