sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο… επιδραστικός κύριος Τζούριτσιτς: Ο ηγέτης που έψαχνε ο Παναθηναϊκός στα χαφ είναι εδώ!

Γκολ, ασίστ, κερδισμένη αποβολή, «ενεργός» σε άμυνα-επίθεση, ο Φίλιπ Τζούριτσιτς αναδεικνύεται έως τώρα σε ηγέτη του Παναθηναϊκού και με αφορμή τη Μαρσειγ το sport-gm.gr καταγράφει τα κατορθώματά του.

Παναθηναϊκός: Κομβικός ο Τζούριτσιτς και στα τρία ματς

Η απρόσμενα -για τους… απέξω- εξαιρετική εμφάνιση του Γιώργου Βαγιαννίδη. Η πληθωρική παρουσία σχεδόν όλων, ανεξαιρέτως, των παικτών που χρησιμοποίησε χθες (09/08) ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη… φτωχή -βάσει απόδοσης των δύο ομάδων- νίκη με 1-0 επί τη Μαρσέιγ.

Ή, ακόμα ακόμα και το ίδιο το γκολ που έμελλε να κρίνει την νίκη υπέρ του Παναθηναϊκού, όπου τρεις παίκτες οι οποίοι ήρθαν από τον πάγκο συνεργάστηκαν… μαγικά στο 83’.

Παναθηναϊκός: Κομβικός ο Τζούριτσιτς και στα τρία ματς

Με τον Μπερνάρ Ντουάρτε να πασάρει στον Λάζλο Κλεϊνχέισλερ κάνοντας κάθετη κίνηση προς την περιοχή, τον Ούγγρο μέσο να σηκώνει για τον Φώτη Ιωαννίδη, ο οποίος έστρωσε εξαιρετικά με τη μία στον Μπερνάρ που εκτέλεσε άψογα, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα!

Ορθώς επισημάνθηκαν και καταγράφηκαν όλα τα παραπάνω με αφορμή την πάρα πολύ καλή απόδοση του «τριφυλλιού» απέναντι στους Μασσαλούς. Ωστόσο, μέσα στον… γενικό χαμό πέρασε σε δεύτερη μοίρα η εκ νέου επιδραστική παρουσία του Φίλιπ Τζούριτσιτς.

Για μια ακόμα φορά ο Σέρβος μέσος, που έχει κάνει μάλιστα και… καλύτερες εμφανίσεις στο σύντομο διάστημα του στον Παναθηναϊκό, κατάφερε με μια του ενέργεια να βάλει την σφραγίδα του στην αναμέτρηση.



Προφανώς και αναφερόμαστε στο γεγονός ότι ήταν εκείνος ο οποίος πήρε την αποβολή του Ζοφρί Κοντογκμπιά, κερδίζοντας όχι μία αλλά δύο φορές την κίτρινη κάρτα του Γάλλου μέσου, μετά από ισάριθμα φάουλ που του έκανε εκείνος στο παιχνίδι!

Η Μαρσέιγ αναγκάστηκε να παίξει με δέκα παίκτες από το 65ο λεπτό και μετά, το «Απόστολος Νικολαΐδης» από εκείνο το σημείο «πήρε φωτιά», σταδιακά άρχισε να… κατηφορίζει κιόλας, για να φτάσουμε στην απόλυτα δίκαιη επικράτηση της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Συστήθηκε με γκολ…


Αυτή δεν ήταν όμως η πρώτη φορά που ο 31χρονος άσος του Παναθηναϊκού έκαμε αυτό για το οποίο αποκτήθηκε το φετινό καλοκαίρι. Την διαφορά, με μια του και μόνο ενέργεια.

Όπως συνέβη για παράδειγμα στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της ομάδας με αντίπαλο την Ντνίπρο, στο Κόζιτσε, στις 25 Ιουλίου. Με τον Χουάνκαρ να βρίσκει χώρο από αριστερά, να κάνει την κούρσα πασάροντας την κατάλληλη στιγμή στον Τζούριτσιτς, έξω από την περιοχή, ο οποίος πέφτοντας έκανε το δυνατό σουτ που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα!



Μαζί και το 0-2 υπέρ των «πράσινων» στο 74’, βάζοντας ταυτόχρονα τις βάσεις για να έρθει η νίκη με 3-1 εν τέλει και μαζί το μεγαλύτερο βήμα για την πρόκριση από τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Κάτι που, σημειωτέον είχε κάνει και ως ποδοσφαιριστής της Μπενφίκα, σκοράροντας στο ντεμπούτο του με τους Λουζιτανούς σε ένα ματς κόντρα στην Άντερλεχτ, ξανά σε προκριματικά της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διασυλλογικής διοργάνωσης...

Έγινε και… σερβιτόρος


Ανάλογα… δείγματα ο «Τζούρι» έδειξε ωστόσο και στη ρεβάνς των δύο ομάδων στη Λεωφόρο, μια εβδομάδα αργότερα, την 1η Αυγούστου. Εκεί όπου, με το σκορ στο «εύθραυστο» 1-2 υπέρ της Ντνίπρο και το άγχος να πλανάται στην ατμόσφαιρα, κατάφερε ξανά να κάνει το... κάτι παραπάνω υπέρ της ομάδας του.

Καθώς με μια απίθανη ενέργεια από την δεξιά πλευρά και αφού πάτησε στην αντίπαλη περιοχή, έκανε το γύρισμα στο σημείο του πέναλτι από όπου ο Σπόραρ πλάσαρε εύστοχα, ισοφαρίζοντας σε 2-2 στο 70’!



Πρώτος και στις δύο πλευρές του γηπέδου!


Και αν η ποιότητα του Τζούριτσιτς, η δυνατότητα που έχει με μια του ενέργεια -είτε αυτή αφορά σε γκολ, ασίστ και ντρίμπλα ή το να κερδίσει το αριθμητικό πλεονέκτημα για τον Παναθηναϊκό αποδεικνύοντας έτσι την επίδρασή του- φαίνονται δια… γυμνού οφθαλμού, υπάρχει και η «αθέατη» πλευρά.

Αυτή που θέλει τον Σέρβο άσο να είναι το ίδιο «δυνατός» και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Τόσο επιτιθέμενος όσο και αμυνόμενος, δηλαδή, προσφέροντας πολύτιμες λύσεις στον προπονητή του. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι ο πάντοτε δίκαιος Γιοβάνοβιτς του έχει δώσει τη φανέλα βασικού… σπίτι του.

Με τον Τζούριτσιτς να παίζει στο «10» τυπικά, σε σχηματισμό 4-2-3-1, αλλά να αποδεικνύει ότι, για να βοηθήσει, συμπεριφέρεται ακόμα και σαν… αμυντικό χαφ, στα τρία παιχνίδια που έχει παίξει στην Ευρώπη!

Το πρώτο κομμάτι έχει να κάνει με το γεγονός ότι είναι πρώτος παίκτης του Παναθηναϊκού σε φάουλ υπέρ του, έχοντας κερδίσει ήδη 9, με μέσο όρο 3. Για την ιστορία, δεύτερος στη σχετική λίστα ακολουθεί ο Χουάνκαρ με 8, ενώ στην Τρίτη θέση έρχεται ο Τόνι Βιλένα, με 7.

Και αν αυτό το στατιστικό, όντως, δεν προκαλεί τόσο μεγάλη εντύπωση υπό την έννοια πως δεν… χάνει με τίποτα τη μπάλα από τα πόδια του, ενώ λόγω τεχνικής και τσαγανού πηγαίνει πολύ στο ένας εναντίον ενός, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για την επίδοση του 31χρονου άλλοτε άσου της Σαμπντόρια στην αντίπερα όχθη.

Βλέπετε, είναι ο ποδοσφαιριστής ο οποίος έχει υποπέσει στα… περισσότερα φάουλ σε αντίπαλο από κάθε άλλο συμπαίκτη του, μετρώντας συνολικά 8 παραβάσεις εναντίον του, ενώ έχει «κιτρινιστεί» και μια φορά! Ενδεικτικά, δε να αναφέρουμε πως Σεμπάστιαν Παλάσιος και Μπενιαμίν Βερμπιτς έπονται με 5, ενώ Τιν Γεντβάι και Γιάννης Κώτσιρας έχουν αμφότεροι από 3.

Έχει όλο το «πακέτο»!


Τρεις εμφανίσεις λοιπόν, όλες ως βασικός, με ένα γκολ, μια ασίστ και μια κερδισμένη αποβολή σε σύνολο 238 λεπτών συμμετοχής, κι αυτά μάλιστα σε επίπεδο Champions League.

Άμεση προσαρμογή σχεδόν από την πρώτη κιόλας ημέρα στην ομάδα και το πρώτο του φιλικό. Θετική επιρροή στα αποδυτήρια παρότι «νέος», αναγνώριση από τον κόσμο που βλέπει στο πρόσωπο του έναν ακόμα βιρτουόζο μπαλαδόρο ο οποίος δεν φοράει τη φανέλα με το 10 αλλά… είναι τέτοιο.



Βάσει και της έως τώρα απόδοσής του, ο Τζούριτσιτς είναι αναμφίβολα ο ποδοσφαιριστής που έψαχναν Παναθηναϊκός και Γιοβάνοβιτς για τη συγκεκριμένη θέση, λόγω -και- των διαφορετικών χαρακτηριστικών του από τον Μπερνάρ.

Παναθηναϊκός: Κομβικός ο Τζούριτσιτς και στα τρία ματς

Με δύο λόγια, έχει όλο το «πακέτο» όχι μόνο για να διατηρήσει το στάτους του κορυφαίου παίκτη στα χαφ αλλά και να μετατραπεί σε έναν εκ των ηγετών της ομάδας σε σταθερή βάση, δικαιώνοντας όλους όσοι αποφάσισαν να τον ντύσουν στα πράσινα!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x