sport-fm.gr ΘΕΜΑ

O βελτιωμένος Γκάι και το ΟΑΚΑ που έλειψε: Πέντε συμπεράσματα από το Παναθηναϊκός-Μπάγερν!

Ο Παναθηναϊκός νίκησε δύσκολα με σκορ 80-73 την Μπάγερν Μονάχου και το sport-fm.gr σας παρουσιάζει πέντε συμπεράσματα από τον αγώνα.

Η πρώτη εντός έδρας αναμέτρηση του Παναθηναϊκού είχε θετική έκβαση, αφού οι «πράσινοι» νίκησαν 80-73 την Μπάγερν Μονάχου και προκρίθηκαν στον τελικό του «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν είναι ακόμα ανέτοιμη, όπως είναι λογικό, έβγαλε όμως πρωταγωνιστές στο ματς και έδειξε κάποια θετικά αλλά και αρνητικά σημάδια, δίνοντας «πάτημα» για κάποια πρώιμα συμπεράσματα.

Πέντε σημεία από το Παναθηναϊκός-Μπάγερν:

Το «επιτέλους» του Κάιλ Γκάι: Αν υπάρχει ένας παίκτης από τους νεοαποκτηθέντες που δεν είχε ξεχωρίσει στα προηγούμενα φιλικά, αυτός είναι ο Κάιλ Γκάι. Ο προερχόμενος από το EuroCup γκαρντ έμοιαζε σαφώς έξω από τα «νερά» του στις προηγούμενες αναμετρήσεις, μη μπορώντας να βοηθήσει ούτε επιθετικά ούτε αμυντικά. Κόντρα στην Μπάγερν, ο 26χρονος έδειξε επιτέλους τους λόγους για τους οποίους αποκτήθηκε. Πολύ κινητικός στην επίθεση, έβαλε 3/8 τρίποντα, το ένα από τα οποία «σφράγισε» και τη νίκη του Παναθηναϊκού στο 77-72. Ορεξάτος, με αυτοπεποίθηση, και με μεγάλη διάθεση ακόμα και στην άμυνα, ο Αμερικανός έκανε μία εμφάνιση-δήλωση για τον ίδιο πως ανήκει σε αυτό το επίπεδο, και μένει να φανεί αν θα μπορέσει να την κεφαλαιοποιήσει σε ακόμα περισσότερες.



Ο πλουραλισμός: Σε ένα βράδυ όπου δεν «άνοιξαν και οι ουρανοί» από πλευράς των γηπεδούχων (9/27 τρίποντα), αυτοί κατάφεραν να βάλουν σχετικά «σβηστά» 80 πόντους. Αυτό συνέβη κατά κύριο λόγο χάρη στον επιθετικό πλουραλισμό και τους πολλούς πρωταγωνιστές που γέννησαν μέσα στον αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παναθηναϊκός είχε πέντε παίκτες (Μπαλτσερόφσκι, Γκραντ, Γκάι, Μήτογλου, Λεσόρ) που πέτυχαν διψήφιο αριθμό πόντων. Κανείς δεν μπορεί να βρει κάποιον συγκεκριμένο που ξεχώρισε, γιατί η νίκη ήρθε μέσω μοιράσματος των κατοχών και ήταν απόλυτα ομαδική. Το γεγονός, δε, πως οι 80 πόντοι ήρθαν με 16 μόλις ασίστ, αποδεικνύει ότι ο Εργκίν Αταμάν έχει όχι μόνο πολύ ταλέντο στα χέρια του, αλλά και παίκτες που διαθέτουν την ατομική ενέργεια και μπορούν να ξεκολλούν την ομάδα όταν υπάρχει δυσλειτουργία.

Το hustling του Μήτογλου: Εκτός από τον Κάιλ Γκάι, την κορυφαία του εμφάνιση με τα πράσινα (στη δεύτερη θητεία του) έκανε και ο Ντίνος Μήτογλου. Ο Έλληνας φόργουορντ αποκτήθηκε το καλοκαίρι μετά από εκτεταμένη απουσία του, και πάνω που βρήκε τον ρυθμό του μέσω της Εθνικής, τραυματίστηκε και έλειψε πάλι για ένα διάστημα από τα παρκέ. Παρόλα αυτά, δείχνει πως δεν πτοείται καθόλου. Κόντρα στην Μπάγερν μέτρησε 10 πόντους και μάζεψε 6 ριμπάουντ, όμως η συνεισφορά του δεν αποτυπώνεται απόλυτα στη στατιστική. Ειδικά στα τελευταία λεπτά ήταν η «ψυχή» του Παναθηναϊκού στην άμυνα, έκανε κατά τη διάρκεια του αγώνα μπόλικες «βουτιές» για κατοχές που κέρδισαν χειροκρότημα, και έδειξε πως οι «πράσινοι» είχαν απόλυτο δίκιο που τον εμπιστεύτηκαν παρά τα ρίσκα.

Η έλλειψη διάρκειας: Αν υπάρχει ένα βασικό χαρακτηριστικό των ανέτοιμων ομάδων, αυτό είναι η έλλειψη διάρκειας. Ο Παναθηναϊκός έχει στο παιχνίδι του σημεία που παίζει εκπληκτικά, ωστόσο περνάει και εκτεταμένα κενά διαστήματα. Το ματς κόντρα στην Μπάγερν είναι χαρακτηριστικό αυτού του προβλήματος. Στην πρώτη περίοδο, οι γηπεδούχοι ήταν σαρωτικοί και πήραν προβάδισμα 28-13. Από εκεί και πέρα, οι Βαυαροί ισορρόπησαν το ματς, με το σύνολο του Εργκίν Αταμάν να ξεφεύγει διαρκώς με 7-9 πόντους, χωρίς ωστόσο να διατηρεί ποτέ αυτό το προβάδισμα άθικτο. Είναι λογικό πως ένα τόσο «φρέσκο» και ακατέργαστο σύνολο δεν έχει τις απαραίτητες σταθερές ώστε να βάλει διάρκεια στο παιχνίδι του, και αυτό είναι σίγουρα κάτι που θα απασχολήσει τον Παναθηναϊκό στο ξεκίνημα της σεζόν.

ΟΑΚΑ από τα παλιά: Σε ένα τουρνουά στη μνήμη του σπουδαίου Παύλου Γιαννακόπουλου, η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι του Παναθηναϊκού θύμισε πραγματικά τις ένδοξες εποχές του παρελθόντος. Πέρα από το γεγονός πως το ΟΑΚΑ πήρε πιο «Παναθηναϊκή» μορφή με το έντονο πράσινο, ο ενθουσιασμός των φίλων της ομάδας ήταν αυτός που έκανε τη διαφορά. Μετά από τρεις πολύ δύσκολες σεζόν όπου το κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων προοδευτικά άδειαζε αντί να γεμίζει, οι υποστηρικτές του Παναθηναϊκού σχεδόν το γέμισαν σε έναν φιλικό αγώνα, όχι μόνο για να τιμήσουν τον Παύλο Γιαννακόπουλο, αλλά και επειδή για πρώτη φορά μετά από χρόνια αισθάνονται πως έρχεται κάτι καλό. Αν θα δικαιωθούν, δεν μπορεί να το ξέρει κανείς. Αυτός ο ενθουσιασμός, ωστόσο, είχε λείψει πάρα πολύ από το ΟΑΚΑ, και κόντρα στην Μπάγερν φάνηκε να επανεμφανίζεται...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x