sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Οι βραδιές που ο Μέικον ξεπέρασε και τα «όργια» με Εφές

Ο Ντάριλ Μέικον έκανε θραύση απέναντι στην Εφές. Όμως υπήρχαν άλλες δύο βραδιές που ο γκαρντ του Παναθηναϊκού ήταν ανάλογα ή και… πιο «καυτός». Το sport-fm.gr θυμίζει.

Ότι ο Ντάριλ Μέικον είναι σπουδαίος σκόρερ το γνωρίζαμε. Ότι μπορεί να το δείξει και στο κορυφαίο επίπεδο της Ευρωλίγκας, το διαπιστώσαμε χθες βράδυ, όταν με 34 πόντους και 9/12 τρίποντα σμπαράλιασε την άμυνα της πρωταθλήτριας Ευρώπης Εφές οδηγώντας τον Παναθηναϊκό στον θρίαμβο με 95-69.

Κι αν ο Δημήτρης Πρίφτης δεν τον απέσυρε πρόωρα, σκεπτόμενος σωστά πως έρχεται το ματς με την Βιλερμπάν την Παρασκευή, ο 25χρονος άσος θα απειλούσε να ισοφαρίσει ή και να καταρρίψει το ιστορικό ρεκόρ των 10 τριπόντων σε έναν αγώνα στην Ευρωλίγκα (δύο φορές ο Λάρκιν και από μία οι Έρικσον και Γκάουντλοκ), ου μην και των 49 πόντων του Σέιν Λάρκιν.



Κι όμως, ο Αμερικανός γκαρντ είχε δύο βραδιές που ήταν επίσης on fire. Ίσως και λίγο περισσότερο από χθες. Το sport-fm.gr θυμίζει:

3 Νοεμβρίου 2018: O undrafted ρούκι Ντάριλ Μέικον πασχίζει να κερδίσει μια ευκαιρία από τους Μάβερικς μέσω της θυγατρικής τους στην G League, τους Τέξας Λέτζεντς. Στο τοπικό «ντέρμπι» με τους Όστιν Σπερς (θυγατρικής του Σαν Αντόνιο), ο 22χρονος τότε γκαρντ οδηγεί την ομάδα του στη νίκη με 128-120 έχοντας 35 πόντους, 7/8 βολές, 8/12 δίποντα, 4/6 τρίποντα και 6 ασίστ σε 38:16. Ήταν η πρώτη μεγάλη παράσταση της επαγγελματικής του καριέρας. Όχι όμως η μεγαλύτερη...



4 Ιουνίου 2020: Έχοντας καταθέσει τα διαπιστευτήριά του μετά την Γαλατάσαραϊ και την ΑΕΚ, ο Μέικον δείχνει το δρόμο στους «κιτρινόμαυρους» για την ισοφάριση σε 1-1 απέναντι στον Προμηθέα στη σειρά των μικρών τελικών στο ΟΑΚΑ, με 113-101. Τελειώνει το ματς με 42 πόντους (ρεκόρ καριέρας) έχοντας 5/6 βολές, 5/5 δίποντα και 9/11 τρίποντα, δηλαδή ίδιο αριθμό εύστοχων σουτ πίσω από τα 6,75μ. με το ματς κόντρα στην Εφές (9), αλλά με καλύτερο ποσοστό (9/12 είχε χθες). Κι όλα αυτά σε μόλις 25:14! Αξίζει να σημειωθεί πως στο ίδιο ματς ο Τζιαν Κλαβέλ είχε για τους Πατρινούς 45 πόντους (!), αλλά με πολύ περισσότερες προσπάθειες και χαμηλότερα ποσοστά (3/3 βολές, 12/20 δίποντα, 6/11 τρίποντα).



Άλλες δύο φορές είχε 30 ή περισσότερους πόντους στην καριέρα του, 33 και 30 αντίστοιχα στα χρόνια του στο κολέγιο του Arkansas. Κάτι μας λέει πως έρχονται κι άλλες 30άρες από τον Ντάριλ Μέικον, αυτή τη φορά με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x