sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που ο Παναθηναϊκός έβαλε… 5 γκολ, αλλά νίκησε με το ζόρι!

Το sport-fm.gr θυμίζει το ντέρμπι της Λεωφόρου, όπου ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-2 του Ολυμπιακού, έχοντας πετύχει όλα τα γκολ του αγώνα!

Στο πέρασμα των χρόνων, παραδοσιακά, τα ντέρμπι μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού έχουν προσφέρει μερικές από τις μεγαλύτερες συγκινήσεις στους οπαδούς των δύο ομάδων και των Ελλήνων φιλάθλων. Αυτό όμως που είχε γίνει πριν από ακριβώς 19 χρόνια ήταν μοναδικό. Απίθανο και ανεπανάληπτο!

Ήταν 12 Ιανουαρίου 2003, όταν οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι έδιναν μεγάλη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου και είχαν εδραιωθεί στις δύο πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, με το ντέρμπι της Λεωφόρου να είναι το παιχνίδι που μπορούσε να γίνει το πρώτο «ξεκαθάρισμα» μεταξύ των δύο διεκδικητών του πρωταθλήματος.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, της 13ης αγωνιστικής της Α’ Εθνικής, ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό στο γήπεδο της Λεωφόρου, μπροστά σε 14.000 θεατές (με την παρουσία μάλιστα και οπαδών της φιλοξενούμενης ομάδας).

Το «τριφύλλι», με τον Σέρχιο Μαρκαριάν στον πάγκο, παρατάχθηκε με τους Νικοπολίδη, Σεϊταρίδη, Φύσσα, Χένρικσεν, Κυργιάκο, Μπασινά, Κωνσταντινίδη, Μικάελσεν, Καραγκούνη, Λυμπερόπουλο και Ολισαντέμπε.

Από την πλευρά του, ο Σρέτσκο Κάτανετς επέλεξε τους Ελευθερόπουλο, Πατσατζόγλου, Κωστούλα Ανατολάκη, Μαυρογενίδη, Βενετίδη, Άντζα (αντί του τραυματία της τελευταίας στιγμής Καρεμπέ), Ζε Ελίας, Γιαννακόπουλο, Τζόρτζεβιτς και Ζιοβάνι.

Η πρώτη ευκαιρία της αναμέτρησης είχε «πράσινη» απόχρωση, αφού ο Γιάν Μικάελσεν επιχείρησε ένα σουτ εκτός περιοχής στο 5’, όμως αυτό πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ελευθερόπουλου.

Στην επόμενη φάση, στο 9ο λεπτό συγκεκριμένα, ο Τζόρτζεβιτς έκανε μία σέντρα από δεξιά και η μπάλα πήγε στην «καρδιά» της περιοχής του Παναθηναϊκού, με τον Ρενέ Χένρικσεν να την στέλνει στο τέρμα της ομάδας του και τους «ερυθρόλευκους» να πανηγυρίζουν μπροστά από τους οπαδούς τους.

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Πέντε γκολ από την ίδια ομάδα

Εννιά λεπτά αργότερα, ο αγαπημένος «Μανωλάκης» της πράσινης εξέδρας, Εμάνουελ Ολισαντέμπε, ισοφάρισε σε 1-1, με καρφωτή κεφαλιά και ακολούθησαν οι έξαλλοι πανηγυρισμοί με τους φίλους του «τριφυλλιού».

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Πέντε γκολ από την ίδια ομάδα

Αν και το ντέρμπι ξεκίνησε εντυπωσιακά, στη συνέχεια του πρώτου μέρους δεν υπήρξε κάποια άλλη μεγάλη ευκαιρία από τους δύο «μονομάχους». Υπήρξε, όμως, το αρνητικό περιστατικό με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Μαυρογενίδη, ο οποίος δέχθηκε στο πρόσωπό του ένα ποτήρι με καφέ που αποτέλεσε αντικείμενο χλευασμού από τους φίλους του Παναθηναϊκού.



Στην επανάληψη, υπήρξε νέο παιχνίδι της μοίρας για τους γηπεδούχους, αφού δέχθηκαν άλλο γκολ από τα δικά… τους πόδια, αυτή τη φορά από εκείνα του Κυργιάκου, που έβαλε το πόδι του για να εμποδίσει την ασίστ που επιχείρησε ο Άντζας για τον Ζιοβάνι, και έστειλε την μπάλα στο τέρμα του «τριφυλλιού».

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Πέντε γκολ από την ίδια ομάδα

Ψυχρολουσία! Από εκείνες τις στιγμές που παγώνει το αίμα της ομάδας που παθαίνει δύο φορές το ίδιο πράγμα και μπορεί να τα βάλει με την τύχη της.

Όμως ο Παναθηναϊκός δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, πόσω μάλλον ο Άγγελος Μπασινάς που είχε δώσει αγώνα δρόμου για να προλάβει να αγωνιστεί στο συγκεκριμένο ματς. Ο διεθνής μέσος είχε ταλαιπωρηθεί από ίωση και ουσιαστικά πήγε με μία προπόνηση στο ντέρμπι, στο οποίο έμελλε να σκοράρει ένα από τα ωραιότερα γκολ στην καριέρα του και γενικότερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Πέντε γκολ από την ίδια ομάδα

Ήταν το 72’, όταν ο Μπασινάς πήρε φόρα, και μετά από απίθανη εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα εκεί που δεν μπορούσε να αντιδράσει ο Κατεργιαννάκης που είχε αντικαταστήσει τον Ελευθερόπουλο, και έτσι ισοφάρισε 2-2.

Ο Μαρκαριάν λίγη ώρα νωρίτερα πέρασε στο ματς τον Γιόνας Κόλκα, σε μία προσπάθεια να «φρεσκάρει» τους γηπεδούχους, και με την ψυχολογία να είναι πλέον με το μέρος του «τριφυλλιού», υποδέχθηκε την μπάλα, πήγε προς το κέντρο και σούταρε, αιφνιδιάζοντας τον «ερυθρόλευκο» γκολκίπερ και έκανε το 3-2, προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού στους οπαδούς και τα μέλη της ομάδας του Παναθηναϊκού.

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Πέντε γκολ από την ίδια ομάδα

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε ένα μοναδικής εξέλιξης ντέρμπι, όπου και τα πέντε γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος κατάφερε μάλιστα να κερδίσει σε ντέρμπι με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο μετά από 23 χρόνια! Η τελευταία φορά που είχαν κερδίσει οι «πράσινοι» στην ιστορική τους έδρα ήταν στις 13 Ιανουαρίου 1980.



Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός (Σέρχιο Μαρκαριάν): Νικοπολίδης, Χένρικσεν, Σεϊταρίδης, Κυργιάκος, Φύσσας (75’ Κωνσταντίνου), Μικάελσεν (66’ Κόλκα), Μπασινάς, Καραγκούνης, Κωνσταντινίδης, Λυμπερόπουλος (82’ Γκούμας), Ολισαντέμπε.

Ολυμπιακός (Σρέτσκο Κάτανετς): Ελευθερόπουλος (45’ Κατεργιαννάκης), Πατσατζόγλου, Βενετίδης, Μαυρογενίδης, Αντζας, Κωστούλας (35’ Αμανατίδης), Ανατολάκης, Γιαννακόπουλος, Τζόρτζεβιτς, Ζε Ελίας (81’ Χούτος), Ζιοβάνι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x