sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο game changer «Λάρι» και ο… αλλιώτικος Μπέικον: Πέντε σημεία από το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός νίκησε για 12η συνεχόμενη φορά τον Παναθηναϊκό μετά από ένα «θρίλερ» στο ΟΑΚΑ και το sport-fm.gr καταγράφει πέντε βασικά συμπεράσματα από το ντέρμπι «αιωνίων» για την Basket League.

Το πέμπτο ντέρμπι «αιωνίων» της χρονιάς κατέληξε κι αυτό σε ερυθρόλευκα χέρια, καθώς ο Ολυμπιακός πέρασε δια πυρός και σιδήρου (74-76) από το ΟΑΚΑ, εξασφαλίζοντας και βαθμολογικά το πλεονέκτημα έδρας στην Basket League.

Ο Ολυμπιακός δεν απώλεσε ούτε μία φορά το προβάδισμα στο δεύτερο μέρος και έφτασε τις 12 σερί νίκες επί του μεγάλου αντιπάλου του, όμως ο Παναθηναϊκός έκανε μία σημαντική προσπάθεια και την κορυφαία του εμφάνιση σε ντέρμπι «αιωνίων» φέτος, επιβεβαιώνοντας τη βελτίωσή του υπό τις οδηγίες του Χρήστου Σερέλη.

Το sport-fm.gr καταγράφει, επομένως, πέντε βασικά συμπεράσματα από το «θρίλερ» του ΟΑΚΑ, που είχε θριαμβευτή τον Ολυμπιακό αλλά και σαφώς αλλαγμένο σε σημεία τον Παναθηναϊκό.

Πέντε σημεία από το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός:
Η second unit του Ολυμπιακού: Μία μεγάλη ειδοποιός διαφορά του ντέρμπι «αιωνίων» ήταν το πολύ μεγάλο βάθος του Ολυμπιακού. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε τα κλασικά του ατού (Βεζένκοφ, Φαλ, Γουόκαπ, Παπανικολάου) να μην είναι σε ιδιαίτερα καλή μέρα επιθετικά, καθώς ο μοναδικός από τους «πενταδάτους» που βοήθησε στο σκοράρισμα ήταν ο Κάνααν. Παρόλα αυτά, οι Πειραιώτες κατάφεραν να πάρουν από τους «παγκίτες» τους το εντυπωσιακό νούμερο των 40 πόντων. Με απλά λόγια, οι «ρεζέρβες» του Ολυμπιακού σκόραραν περισσότερους πόντους από τους βασικούς, με προεξάρχοντες τους Mπολομπόι, ΜακΚίσικ και Λαρεντζάκη που έκαναν τρομερό ματς. Οι γηπεδούχοι, από την άλλη, πήραν 26 πόντους από τη second unit, διαφορά η οποία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο σε ένα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Η ψυχραιμία του Ολυμπιακού: Κάτι που έχει παρατηρηθεί πολλάκις στη φετινή σεζόν, είναι πως ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει την ψυχραιμία να διαχειριστεί οριακές καταστάσεις, ακόμα και στην κακή του μέρα. Λίγες μέρες αφού οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν τη Ζάλγκιρις σε ένα μέτριο βράδυ τους, κάνουν ακριβώς το ίδιο και στο ΟΑΚΑ. Είναι χαρακτηριστικό πως παρά την αντεπίθεση του Παναθηναϊκού, το σύνολο του Μπαρτζώκα δεν απώλεσε το προβάδισμά του ούτε μία φορά μετά το 23-21 της δεύτερης περιόδου. Ακόμα και όταν οι γηπεδούχοι έφτασαν το ματς στον πόντο και το ΟΑΚΑ «φλεγόταν», οι Πειραιώτες είχαν την ψυχραιμία να διαχειριστούν την κατάσταση και να φτάσουν τελικά σε μία ακόμη νίκη. Είναι σαν να υπάρχει ένας «διακόπτης», που ενεργοποιείται στο μυαλό της ομάδας όταν το ματς πάει να στραβώσει. Χαρακτηριστική η τελευταία φάση του τρίτου δεκαλέπτου, όταν ο Παπανικολάου με chasedown τάπα αλά… ΛεΜπρόν, σταμάτησε τον Μαντζούκα από το να καρφώσει και να δώσει προβάδισμα στον Παναθηναϊκό.



Ο game-changer «Λάρι»: Για ακόμη μία φορά φέτος, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε την ευτυχία να κερδίσει με πρωταγωνιστή έναν παίκτη που στις αρχές της σεζόν λογιζόταν ως ο 10ος ή και 11ος παίκτης του ρόστερ. Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης διανύει τη χρονιά της καριέρας του, έχει πάρει ματς για τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα και τώρα ήταν ο κύριος λόγος που οι «ερυθρόλευκοι» απέδρασαν από το ΟΑΚΑ. Ο Έλληνας γκαρντ είχε 13 πόντους σε 20 λεπτά συμμετοχής, έβαλε μεγάλα καλάθια στην τέταρτη περίοδο και έπαιξε πολύ δυνατή άμυνα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, κερδίζοντας επάξια τον τίτλο του MVP για το συγκεκριμένο παιχνίδι και αποδεικνύοντας ότι είναι ένα εξαιρετικό «κρυφό χαρτί» για τον Μπαρτζώκα.

Ο ψυχωμένος Μπέικον: Το ματς δεν ήταν χωρίς κέρδη για τον Παναθηναϊκό. Ο Ντουέιν Μπέικον, ένας παίκτης που λίγες εβδομάδες πριν είχε «κοπεί» από τον Χρήστο Σερέλη για το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα, φαίνεται να έχει… πάρει το μήνυμά του και εμφανίζει ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο στο παρκέ. Στην επίθεση, παρόλο που πήρε 14 σουτ, ήταν όλα μετρημένα και σε κανένα σημείο του παιχνιδιού δεν προσπάθησε να παίξει το hero ball που συνηθίζει. Ακόμα και στην τελευταία φάση, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, ο Αμερικανός γκαρντ αποφάσισε να πασάρει την μπάλα στον Γουίλιαμς, δείχνοντας έναν «αλτρουισμό» τον οποίο δεν είχε εμφανίσει στη φετινή σεζόν. Το άλλο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό, είναι η «σκυλίσια» άμυνα που έπαιξε ο Μπέικον σε όλο το ματς. Παρόλο που δεν φημίζεται για την ικανότητά του στα μετόπισθεν, ο Αμερικανός κυνήγησε όλες τις φάσεις, έκλεψε μπάλες και έδειξε ένα μεγάλο πάθος στο οποίο δεν μας είχε…. συνηθίσει.



Οι πρωτοβουλίες του Γκριγκόνις: Το άλλο μεγάλο κέρδος του Παναθηναϊκού, ακούει στο όνομα του Μάριους Γκριγκόνις. Ο Χρήστος Σερέλης από την αρχή της θητείας του έδειξε πως εμπιστεύεται τον Λιθουανό πολύ περισσότερο απ’ ότι ο προκάτοχός του, τον έριξε στα βαθιά και αυτός τον δικαιώνει. Παρόλο που ακόμα δεν έχει πολύ μεγάλο αγωνιστικό ρυθμό, άλλωστε στο μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς είχε περιοριστεί μεταξύ πάγκου και εξέδρας, ο Γκριγκόνις δείχνει ολοένα και βελτιωμένο πρόσωπο. Στο ντέρμπι «αιωνίων» έκανε ηγετική εμφάνιση, ήταν από τους βασικούς οδηγούς της αντεπίθεσης του Παναθηναϊκού και ολοκλήρωσε το ματς με 13 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Σταδιακά, ο Λιθουανός αρχίζει να θυμίζει τον παίκτη που λίγα χρόνια πριν ήταν ηγέτης της Ζάλγκιρις, και δικαιώνει τον Χρήστο Σερέλη που επέλεξε να τον δηλώσει στο πρωτάθλημα αντί του Τόμας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x