sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Πέντε σέντερ που θα ήταν ιδανικό backup του Παπαγιάννη στον Παναθηναϊκό

Το sport-fm.gr έψαξε και βρήκε πέντε περιπτώσεις παικτών που αγωνίζονται σε ευρωπαϊκές ομάδες και θα μπορούσαν να αποτελέσουν ιδανικό backup του Γιώργου Παπαγιάννη στον Παναθηναϊκό.

Ο Τζεχάιβ Φλόιντ πέρασε και δεν… ακούμπησε από τον Παναθηναϊκό, με συνέπεια το κενό στη θέση του σέντερ πίσω από τον Γιώργο Παπαγιάννη να παραμένει οφθαλμοφανές και δυσαναπλήρωτο. Ο Δημήτρης Πρίφτης έχει αποφασίσει να χρησιμοποιεί στο «5» τον Τζέρεμι Έβανς, ο οποίος όμως δεν φημίζεται για τη σταθερότητά του και δεν έχει προσφέρει ιδιαίτερα μέχρι στιγμής.

Από την άλλη, ο Βασίλης Καββαδάς δεν υπολογίζεται για τα ματς της Ευρωλίγκας, αν και στο παιχνίδι με την Εφές πήρε χρόνο συμμετοχής λόγω της απουσίας του Big Papa και βοήθησε αρκετά.

Το sport-fm.gr ξεψάχνισε την αγορά και βρήκε 5 πολύ καλές περιπτώσεις «πενταριών» που αγωνίζονται σε ευρωπαϊκές ομάδες και θα μπορούσαν να αποτελέσουν ιδανικό backup του Παπαγιάννη είτε για το τελευταίο τρίμηνο της σεζόν (αν και είναι ξεκάθαρο ότι οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» δεν ψάχνονται), είτε για την επόμενη περίοδο, στην περίπτωση που ανανεώσει με τους «πράσινους» ο διεθνής σέντερ.

Αναλυτικά η λίστα:


Κερέμ Καντέρ


Πρώτη περίπτωση ένας γνώριμος των Ελλήνων φιλάθλων, που το όνομά του «έπαιξε» ούτως ή άλλως στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού κατά καιρούς. Ο λόγος για τον Κερέμ Καντέρ (αδερφό του Ενές), ο οποίος έκανε… παπάδες την περασμένη σεζόν με τη φανέλα του Κολοσσού Ρόδου έχοντας 17,2 πόντους και 7,5 ριμπάουντ/μέσο όρο στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ακολούθησε η μεταγραφή του στη Σλασκ, με την οποία αγωνίζεται στο EuroCup, όπου μετράει 9,9 πόντους και 7,8 ριμπάουντ/μέσο όρο. Στα 26 του πλέον ο αριστερόχειρας σέντερ (2,08μ.), που έχει τη δυνατότητα να κατέβει και στο «4».

Νικ Πέρκινς


Ένας πολύ αθλητικός ψηλός βρίσκεται στη 2η θέση της λίστα μας. Ο -κατά κύριο λόγο- πάουερ φόργουορντ Νικ Πέρκινς αγωνίζεται στην Μπρίντιζι τη φετινή σεζόν και εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του στο Basketball Champion League, αν και η ομάδα του απογοήτευσε σε γενικές γραμμές. Ο 25χρονος πάουερ φόργουορντ/σέντερ μέτρησε 16 πόντους και 6,3 ριμπάουντ/μέσο όρο στη διοργάνωση της FIBA, ενώ βγάζει… μάτια και στο ιταλικό πρωτάθλημα, όπου έχει 17,4 πόντους και 6,1 ριμπάουντ/μέσο όρο. Σε πολύ καλή ηλικία (25 ετών) ο αριστερόχειρας Αμερικανός, ο οποίος έχει ύψος 2,03μ., διαθέτει πολύ δυνατό κορμί και ανήκει στην Μπρίντιζι από το καλοκαίρι του 2020.



Τζόναθαν Μότλεϊ


Ίσως η πιο ενδιαφέρουσα -και πιθανότατα πιο «τσουχτερή»- περίπτωση. Ο Τζόναθαν Μότλεϊ (2,03μ.) είναι ο εν δυνάμει MVP του φετινού EuroCup, καθώς έχει 21,2 πόντους με 64,5% στα δίποντα, 7 ριμπάουντ και 1,1 μπλοκ/μέσο όρο με τη φανέλα της Λοκομοτίβ Κουμπάν. Όπως είναι φυσικό, το όνομά του βρίσκεται ήδη στα μπλοκάκια αρκετών GM από ομάδες της Ευρωλίγκας. Εκρηκτικός (με την καλή έννοια) παίκτης και πολύ καλός σκόρερ ο 26χρονος, που πέρασε και λίγο από το ΝΒΑ (2017-18 Μάβερικς, 2018-19 και 2019-20 Κλίπερς), αλλά δεν στέριωσε (46 ματς με 4,9 πόντους και 2,4 ριμπάουντ/μέσο όρο). Να σημειωθεί ότι σε αυτή τη φάση της περιόδου ταλαιπωρείται από τραυματισμό.



Τζόναθαν Γουίλιαμς


Ένας ακόμα παίκτης από ομάδα που αγωνίζεται στο EuroCup. Ο λόγος για τον αριστερόχειρα Τζόναθαν Γουίλιαμς της Τρέντο. Μπορεί να μην είναι και ο πιο «βαρύς» σέντερ του κόσμου, αλλά σίγουρα έχει στοιχεία που αξίζουν προσοχής. Άλλωστε, πρόκειται για βασικότατο στέλεχος της ιταλικής ομάδας, με την οποία έχει 10,5 πόντους, 5,7 ριμπάουντ και 1 μπλοκ/μέσο όρο στο EuroCup και 12,9 πόντους, 6,4 ριμπάουντ/μέσο στο εγχώριο πρωτάθλημα. Ο 26χρονος (2,06μ.) έχει πάρει και… γεύση από ΝΒΑ, αφού πέρασε από Λέικερς (2018-19) και Γουίζαρντς (2019-20): έπαιξε συνολικά 39 ματς με 5,2 πόντους και 4,2 ριμπάουντ/μέσο όρο.



Ντέντρικ Λόουσον


Κλείνουμε τη λίστα μας με ένα «τεσσάρι» που μπορεί να ανέβει και στο «5». Ο Ντέντρικ Λόουσον της Μπεσίκτας ήταν εκ των κορυφαίων ριμπάουντερ (8/μέσο όρο) του φετινού Basketball Champions League, ενώ είχε 11,7 πόντους/μέσο όρο στη διοργάνωση. Ο 24χρονος Αμερικανός (2,06μ.) έχει μακριά άκρα και εκτελεί αρκετά συχνά από την περίμετρο, ενώ «διαβάζει» καλά το παιχνίδι (2,6 ασίστ/μέσο όρο), αλλά δεν είναι ιδιαίτερα δυνατός στο χαμηλό post.



Plus: Πέντε περιπτώσεις από την G League


Χωρίς να γνωρίζουμε επακριβώς τις απαιτήσεις τους και τα «θέλω» τους, οι συγκεκριμένοι παίκτες θα μπορούσαν να αποτελέσουν εναλλακτικές επιλογές από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού: Σικ Ντιαλό, Κάμερον Όλιβερ, Εμάνουελ Τέρι, Ταρίκ Μπλακ και Φρέντι Γκιλέσπι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x