sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Με Σλούκα αρχηγό και Ναν «καυτό», ο Παναθηναϊκός κέρδισε τη Μακάμπι στο παιχνίδι της!

Ο Παναθηναϊκός AKTOR πήρε σπουδαία νίκη επί της Μακάμπι στο Βελιγράδι και το sport-fm.gr αναλύει τα βασικά σημεία της αναμέτρησης.

Ένας ψυχωμένος Παναθηναϊκός «ποδοπάτησε» τη Μακάμπι 95-88 στο Βελιγράδι με τους Ναν και Σλούκα σε ασύλληπτη κατάσταση, ισοφάρισε σε 2-2 τη σειρά και έχει ματς στο ΟΑΚΑ για να προκριθεί στο Final Four.

Τα σημεία από την αναμέτρηση:

-Δεν έμαθε, αλλά δεν πειράζει: Πριν την αναμέτρηση, λέγαμε πως ο Παναθηναϊκός AKTOR θα είχε ελπίδες να επικρατήσει της Μακάμπι και να στείλει τη σειρά σε πέμπτο ματς, μόνο αν σταματούσε να παίζει στον ρυθμό της. Θα έπρεπε δηλαδή να μειώσει τις κατοχές, να πάει σε χαμηλότερο τέμπο, να παίξει πιο σκληρή άμυνα και να ελέγξει τα ριμπάουντ. Πόσα από τα παραπάνω έκανε η ομάδα του Εργκίν Αταμάν; Κανένα! Το «τριφύλλι» έπαιξε φουλ επιθετικό μπάσκετ και κατόρθωσε να κερδίσει τους Ισραηλινούς δεχόμενος 88 πόντους και πετυχαίνοντας 95, με τη Μακάμπι να κάνει μόλις 4 λάθη και να παίρνει 15 επιθετικά ριμπάουντ εκτελώντας ισάριθμες περισσότερες φορές. Ο Τούρκος τεχνικός επέλεξε να μην αλλάξει τίποτα σε σχέση με το προηγούμενο ματς του Βελιγραδίου, δείχνοντας εμπιστοσύνη στους παίκτες του πως θα μπορούσαν να ακολουθήσουν τους γηπεδούχους στο σκοράρισμα. Παρόλο που είναι μία... ανορθόδοξη τακτική, εφόσον έπιασε τόπο, δεν μπορεί κανείς να πει το οτιδήποτε!

-Σλούκας και Ναν μπήκαν ταυτόχρονα σε beast mode: Ο βασικός λόγος που ο Παναθηναϊκός AKTOR κατάφερε να κερδίσει ακόμη και χωρίς να φορτσάρει στην άμυνα, ήταν ότι είχε και τους δύο «αστέρες» του στην περιφέρεια σε απίστευτη κατάσταση. Ο Κώστας Σλούκας απέδειξε πως το «άποντο» παιχνίδι ήταν μια κακή παρένθεση και ήταν ασύλληπτος με 20 πόντους, 8 ριμπάουντ, 6 ασίστ και μόλις 1 λάθος, βάζοντας μεγάλα καλάθια στην τελική ευθεία. Από την άλλη, ο Κέντρικ Ναν για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι «φόρτωσε» με πολλούς πόντους την άμυνα των Ισραηλινών, με το κοντέρ να γράφει 27. Μέχρι στιγμής στη σειρά, οι δυο τους δεν είχαν παίξει ταυτόχρονα καλά σε κανένα παιχνίδι, όμως αυτό συνέβη στο κατάλληλο και οι «πράσινοι» πήραν τη νίκη της σεζόν. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αρχηγός του «τριφυλλιού» είχε +15 και ο Ναν +14 στον σχετικό δείκτη, κάτι που δείχνει πόσο θετικοί ήταν αμφότεροι για το παιχνίδι της ομάδας τους, ακόμη και σε ένα τόσο κλειστό ματς.

Παναθηναϊκός: Τα σημεία από την νίκη επί της Μακάμπι στο Βελιγράδι

-Η σειρά «φωνάζει» Καλαϊτζάκης: Σε όλη τη διάρκεια της σειράς με τη Μακάμπι, ο Παναθηναϊκός AKTOR έχει αντιμετωπίσει πρόβλημα στο physical παιχνίδι, καθώς του λείπει η σκληράδα, κάτι που αποτελεί... βούτυρο στο ψωμί των Ισραηλινών. Πέρα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου και τον Τζέριαν Γκραντ, ο μοναδικός παίκτης στο ρόστερ των «πρασίνων» που διαθέτει τέτοια στοιχεία είναι ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, ο οποίος ωστόσο ήταν ανεξήγητα παραγκωνισμένος από τον Εργκίν Αταμάν στα προηγούμενα ματς. Παρόλο που αυτό δεν άλλαξε σημαντικά στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, αφού ο Έλληνας γκαρντ/φόργουορντ έπαιξε κάτι λιγότερο από 5 λεπτά, το μικρό αυτό διάστημα ήταν αρκετό ώστε να φανεί πως ο Καλαϊτζάκης είναι ο μοναδικός που μπορεί να κουράσει τον Λορέντζο Μπράουν και να του «χαλάσει» το μυαλό. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι επιστρατεύτηκε στο τελευταίο λεπτό, όταν η άμυνα είχε πλέον προτεραιότητα. Ίσως στο Game 5 ο Τούρκος τεχνικός πρέπει να τον χρησιμοποιήσει ακόμη περισσότερο.

-Κομβικός και ας μη σκόραρε ο Παπαπέτρου: Στα δύο προηγούμενα ματς, ο Ιωάννης Παπαπέτρου, που είχε υποτυπώδη παρουσία τη φετινή σεζόν, βγήκε μπροστά τόσο μέσω άμυνας όσο και μέσω επίθεσης, προσφέροντας πολλά πράγματα στον Παναθηναϊκό AKTOR. Παρόλο που οι μόλις 8 πόντοι του Game 4 μοιάζουν λίγοι, ο έμπειρος φόργουορντ έκανε σπουδαίο παιχνίδι στη δεύτερη αναμέτρηση του Βελιγραδίου, όντας πραγματικά καθοριστικός τόσο με το πάθος του στην άμυνα όσο και με την ηγετική του παρουσία. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Έλληνας διεθνής είχε την πιο θετική επίδραση στο «τριφύλλι» μετά τον Κώστα Σλούκα, αφού ολοκλήρωσε το ματς με +14 στα 26 λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ. «Κερασάκι στην τούρτα» το πολύ μεγάλο τρίποντο που πέτυχε 6 λεπτά πριν τη λήξη, μειώνοντας σε 82-78 όταν η Μακάμπι έμοιαζε να ξεμακραίνει και να παίρνει οριστικά τα ηνία του αγώνα.

Παναθηναϊκός: Τα σημεία από την νίκη επί της Μακάμπι στο Βελιγράδι

-H σειρά δεν έχει τελειώσει: Μπορεί οι φίλοι του Παναθηναϊκού AKTOR να είναι «εκστασιασμένοι», και δικαίως, μετά από αυτή τη σπουδαία νίκη, πρέπει όμως όλοι στον οργανισμό της ομάδας να κατανοήσουν πως η σειρά απλώς πήγε στο 2-2 και σε καμία περίπτωση δεν έχει ολοκληρωθεί. Παρόλο που δεν έχει γίνει ποτέ «διπλό» σε πέμπτο παιχνίδι best-of-three σειράς, η Μακάμπι έχει δείξει πως είναι πολύ επικίνδυνη και μπορεί να κάνει μεγάλη ζημία σε περίπτωση που το «τριφύλλι» την αφήσει. Ο «εξάστερος» είναι πλέον φαβορί και αυτό δεν αλλάζει, ωστόσο θα χρειαστεί μια πολύ καλή εμφάνιση την επόμενη Τρίτη (07/05) έτσι ώστε η ομάδα του Εργκίν Αταμάν να πετύχει τον σκοπό που είχε από την αρχή της σεζόν, την επιστροφή δηλαδή στα Final Four μετά από 12 χρόνια. Με 18.000 οπαδούς στο πλευρό του, συγκέντρωση και ένα παιχνίδι όπως (κατά προτίμηση) το Game 2, η ελληνική ομάδα δεν έχει απολύτως τίποτα να φοβηθεί, έχοντας επιβιώσει στη μεγάλη πνευματική μάχη του Βελιγραδίου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x