sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ξέρει τον Παναθηναϊκό… απ' έξω και ανακατωτά: Τι θα δώσει ο Μαντσίνι στους «πράσινους»

Ο Παναθηναϊκός προχώρησε στην απόκτηση του Ντάνιελ Μαντσίνι, με τη μεταγραφή αυτή να ανεβάζει τους «πράσινους» τόσο αγωνιστικά, όσο και... επικοινωνιακά.

Παναθηναϊκός: Τι θα δώσει η μεταγραφή του Ντάνιελ Μαντσίνι

Τη σπουδαία μεταγραφή του Ντάνιελ Μαντσίνι προχώρησε τελικά ο Παναθηναϊκός. Με σύμμαχο και την επιθυμία του ίδιου του ποδοσφαιριστή, οι «πράσινοι» προχώρησαν στην απόκτηση του Αργεντινού, με ιταλικό διαβατήριο, μεσοεπιθετικού και πλέον έβαλαν έναν ακόμη ποιοτικό παίκτη στα πλάνα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

«Νίκησαν» στο μπρα-ντε-φερ τον Ολυμπιακό, ο οποίος εδώ και καιρό τον ήθελε επίσης, ενώ πήραν έναν ποδοσφαιριστή που ξέρει άριστα το ελληνικό πρωτάθλημα και μπορεί να παίξει... αύριο, ανεβάζουν τον ανταγωνισμό στην ομάδα και παίρνουν έναν ποδοσφαιριστή που ήθελε εξ αρχής ο Σέρβος τεχνικός.

-Μπαίνει και παίζει κατευθείαν!


Ο Αργεντινός δεν θα χρειαστεί ούτε χρόνο προσαρμογής, ούτε... τίποτα. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που γνωρίζει άριστα το ελληνικό πρωτάθλημα, αφού αγωνίζεται εδώ από το 2019. Η προσαρμοστικότητα, λοιπόν, δεν θα είναι θέμα για τον 26χρονο εξτρέμ, έχοντας παίξει στην Ελλάδα 122 ματς με τη φανέλα του Άρη. Έχοντας αγωνιστεί νωρίτερα και στη Γαλλία, δεν χρειάστηκε μάλιστα στη χώρα μας και μεγάλο χρόνο προσαρμογής αφού ήξερε τι εστί Ευρώπη και μπήκε κατευθείαν στα... βαθιά.

Έχει μετρήσει 14 γκολ και 18 ασίστ, ενώ έχει δεχτεί και 23 κίτρινες κάρτες. Δείγμα του ότι ξέρει και να μαρκάρει, αλλά έχει και το λατινοαμερικάνικο ταπεραμέντο και το τσαγανό που χρειάζεται ορισμένες φορές σε μια ομάδα.



-Ξέρει τον Παναθηναϊκό... απ' έξω και ανακατωτά


Όπως είπαμε νωρίτερα, ο Μαντσίνι έχει περισσότερα από 100 ματς στην Ελλάδα και το σίγουρο είναι πως μπορεί να μπει στο... ψητό αμέσως. Γνωρίζει άριστα το ελληνικό πρωτάθλημα, όπως φυσικά και τον Παναθηναϊκό. Διότι στα 3,5 χρόνια που αγωνίζεται στη χώρα μας, ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός έχει αντιμετωπίσει 10 φορές τους «πράσινους».

Πέντε φορές στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και άλλες πέντε στα playoffs, με τον απολογισμό του κόντρα στο «τριφύλλι» να είναι 4 νίκες, 4 ήττες και 2 ισοπαλίες. Μάλιστα, απέναντι στους τέσσερις μεγάλους, μόνο απέναντι στον Παναθηναϊκό έχει τόσο... μικρό απολογισμό στη συμμετοχή του σε γκολ, αφού έχει σκοράρει ένα τέρμα. Με την ΑΕΚ έχει 3 γκολ, 1 ασίστ, με τον Ολυμπιακό 1 γκολ, 1 ασίστ και με τον ΠΑΟΚ 1 γκολ, 2 ασίστ. Δεν θα είναι λάθος να πούμε πως γνωρίζει τόσο τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τον τρόπο παιχνιδιού του, όσο και τον Παναθηναϊκό απ' έξω και ανακατωτά.



-Ένας πολυθεσίτης που αυξάνει τον ανταγωνισμό


Ο Ντάνιελ Μαντσίνι είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να αγωνιστεί... παντού από τη μέση και μπροστά. Διότι μπορεί η κύρια θέση του να είναι ως εξτρέμ, είτε δεξιά είτε αριστερά, αλλά μπορεί να αγωνιστεί επίσης ως δεκάρι ή περιφερειακό φορ. Ακόμη και ως στράικερ υπό προϋποθέσεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί, αφού στον Άρη είχε παίξει 14 φορές σε αυτή τη θέση.

Το γεγονός πως παίζει κυρίως στις τρεις θέσεις πίσω από τον φορ, αναμένεται να αυξήσει και τον ανταγωνισμό στο ρόστερ του Παναθηναϊκού. Παλάσιος, Βέρμπιτς θα... νιώσουν την παρουσία του και θα αυξηθεί ο ανταγωνισμός. Θα διεκδικήσει άμεσα θέση βασικού, θα μπορέσει να συνθέσει επίσης μια... λάτιν τριπλέτα πίσω από τον φορ, παίζοντας αυτός στο ένα άκρο, ο Παλάσιος στο άλλο και ο Μπερνάρ πίσω από τον Σπόραρ ή τον Ιωαννίδη.




-Παίκτης του προπονητή και εξαιρετικός επαγγελματίας


Ο Μαντσίνι, σύμφωνα με όσους τους ξέρουν, είναι ένας καλός αθλητής και εξαιρετικός επαγγελματίας, ο οποίος δεν δημιουργεί προβλήματα με τη συμπεριφορά του και την εξωαγωνιστική του παρουσία. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που δουλεύει την κάθε προπόνηση στο 100% και μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί «παίκτης του προπονητή». Διότι βολεύει αυτό που σημειώσαμε νωρίτερα, ότι μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις πίσω από τον επιθετικό και να δώσει πολλαπλές λύσεις σε διάφορα κομμάτια του παιχνιδιού.

-Άριστος τακτικά, του αρέσει να πατάει περιοχή


Ο Αργεντινός με ιταλικό διαβατήριο μεσοεπιθετικός, είναι ένας ποδοσφαιριστής που του αρέσει συχνά-πυκνά να πατάει περιοχή. Του αρέσει να πηγαίνει στο ένας με έναν, αλλά και να συνδυάζεται με τους συμπαίκτες του σε μικρούς χώρους. Του αρέσει να φτιάχνει τους συμπαίκτες του και να δημιουργεί ευκαιρίες, ενώ παρότι δεξιοπόδαρος, χρησιμοποιεί τόσο και το αριστερό του πόδι το οποίο έχει δουλέψει και είναι σε καλό επίπεδο τα τελείωματά του και οι επαφές του με την μπάλα.



Είναι, επίσης, ένας ποδοσφαιριστής που τακτικά παίρνει μεγάλο βαθμό και προσηλώνεται στο πλάνο του εκάστοτε προπονητή. Αρκετές κομπίνες και στατικές φάσεις στον Άρη, είχαν τον ίδιο ως επίκεντρο. Γενικότερα, ήταν ένας παίκτης που... σημάδευαν αρκετά στον Άρη και ήταν αρκετές φορές ο τελικός αποδέκτης κάποιων στατικών φάσεων ή αντεπιθέσεων. Υπήρχαν σημειώσεις από το... μπλοκάκι των εκάστοτε προπονητών του που ήταν μόνο γι' αυτόν και αφορούσαν το πώς «θα τελειώσει ο Μαντσίνι μία φάση» ή να βγει σε θέση βολής ή για σέντρα ο Αργεντινός για να απειλήσει.

-Μια σπουδαία μεταγραφή και μια επικοινωνιακή νίκη


Αν μη τι άλλο, η απόκτηση του Ντάνιελ Μαντσίνι ανεβάζει επίπεδο τη μεσοεπιθετική γραμμή του Παναθηναϊκού, προσδίδει ποιότητα αλλά και έξτρα... ανταγωνισμό και συναγωνισμό εντός των «πράσινων», κάτι που αν μη τι άλλο χρειάζεται σε μια ομάδα.

Ωστόσο, πρόκειται για μία κίνηση εντυπωσιασμού αλλά και μία... επικοινωνιακή νίκη για τον Παναθηναϊκό, σε ένα κομβικό σημείο της σεζόν. Διότι καταφέρνει να αποκτήσει έναν ποδοσφαιριστή που τον ήθελε ο μεγάλος του αντίπαλος, ο Ολυμπιακός, και το είχε δείξει κάνοντάς του προτάσεις. Όπως φαίνεται του είχε κάνει πρόταση και η ΑΕΚ αλλά η μεταγραφή είχε πάρει το δρόμο της. Ωστόσο, το «τριφύλλι» καταφέρνει σε αυτό το μπρα-ντε-φερ, έχοντας για σύμμαχο και την επιθυμία του ίδιου του Μαντσίνι, να βγει νικητής. Αφαιρώντας ουσιαστικά έναν χρήσιμο παίκτη από... δύο αντιπάλους του (τόσο τον Άρη, όσο και τον Ολυμπιακό που παραμόνευε) και τον προσθέτει στην καλοκουρδισμένη μηχανή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος ήθελε διακαώς να τον αποκτήσει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x