sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Έρικ Πάλμερ Μπράουν: Ο νέος… βιονικός στόπερ του Παναθηναϊκού για τον οποίο είχε δώσει μάχη η Σίτι!

Ο Έρικ Πάλμερ Μπράουν αποτελεί τον εκλεκτό του Παναθηναϊκού για τη θέση του στόπερ και το sport-fm.gr παρουσιάζει τον 26χρονο Αμερικανό, για τον οποίο πριν από μερικά χρόνια είχε δώσει μάχη η Σίτι!

Toν εκλεκτό του για τη θέση του στόπερ βρήκε ο Παναθηναϊκός!

Οι «πράσινοι» απέκτησαν τον Έρικ Πάλμερ Μπράουν, 26χρονο Αμερικανό ο οποίος αγωνιζόταν ως βασικός στη Ligue 1 και την Τρουά.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε ξεκαθαρίσει εξ αρχής πως θέλει έναν σέντερ μπακ που δεν θα αποτελεί τον τέταρτο στην ιεραρχία, αλλά μόνο αριθμητικά. Πράγματι, ο Πάλμερ-Μπράουν είναι ακριβώς αυτό, αφού πρόκειται για έναν παίκτη που έχει δοκιμαστεί στο υψηλότατο επίπεδο, κερδίζοντας τις εντυπώσεις ακόμη και κορυφαίων συλλόγων στο παρελθόν!

Το sport-fm.gr παρουσιάζει, επομένως, το προφίλ του Αμερικανού και τα όσα έχει καταφέρει στη μέχρι στιγμής καριέρα του.

Το ξεκίνημα και το κυνήγι της Σίτι


Παναθηναϊκός: Το προφίλ του Έρικ Πάλμερ Μπράουν

Ο Έρικ Πάλμερ Μπράουν υπήρξε μέρος του US Soccer Development Academy, προγράμματος από το οποίο έχουν περάσει πολλά μεγάλα ονόματα του αμερικάνικου ποδοσφαίρου, όπως ο Κρίστιαν Πούλισικ, ο Γουέστον ΜακΚένι αλλά και ο Τάιλερ Άνταμς. Αποφοιτώντας από εκεί, μόλις στα 16 του χρόνια, υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τη Σπόρτινγκ του Κάνσας, της οποίας έγινε ο νεότερος παίκτης όλων των εποχών!

Αυτό το διάστημα έκανε εντυπωσιακές εμφανίσεις, με αποτέλεσμα να βρεθεί και στην εθνική ομάδα Κ20 των ΗΠΑ, της οποίας αποτέλεσε αρχηγός! Θεωρούμενος ένα από τα μεγαλύτερα wonderkid του αμερικάνικου ποδοσφαίρου, ο παίκτης γρήγορα συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών συλλόγων, όπως για παράδειγμα η Γιουβέντους.

Η γηραιά κυρία ζήτησε τον παίκτη από το Κάνσας με 1 εκατομμύριο ευρώ, εισέπραξε όμως αρνητική απάντηση. Μετά από έναν σύντομο δανεισμό στην Πόρτο Β', με την οποία μάλιστα κατέκτησε το πρωτάθλημα, ο Πάλμερ Μπράουν τελικά υπέγραψε το 2018 στην ομάδα με το καλύτερο σκάουτινγκ του πλανήτη, τη Μάντσεστερ Σίτι!



Οι «πολίτες» τον είχαν ξεχωρίσει, και έδωσαν πραγματική μάχη για να τον αποκτήσουν, όχι μόνο με τη Γιουβέντους, που επανήλθε, αλλά και με Άγιαξ, Παρί και Αϊντχόφεν! Τελικά, πάντως, δεν μπόρεσε να αναδειχθεί στο πληρέστατο σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα. Με την ανδρική ομάδα της Σίτι δεν έπαιξε ούτε έναν αγώνα, αφού δόθηκε δανεικός σε συνεχόμενες σεζόν, κατά σειρά στις Κόρτραϊκ, Μπρέντα, Αούστρια Βιέννης και Τρουά.

H Aούστρια και η Τρουά


Παναθηναϊκός: Το προφίλ του Έρικ Πάλμερ Μπράουν

Τα πρώτα του πολύ παραγωγικά χρόνια ήρθαν με την Αούστρια Βιέννης. Ως δανεικός από τη Σίτι στην αυστριακή ομάδα, ο Πάλμερ Μπράουν εντυπωσίασε και γρήγορα κέρδισε μία θέση στο βασικό σχήμα. Ο Αμερικανός έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις με τη φανέλα της Αούστρια, προσπαθώντας να πείσει τη Σίτι ότι αξίζει μία ευκαιρία, αν και δεν το κατάφερε.

Η διεθνής του καριέρα, πάντως, συνέχιζε ανοδικά. Ο 22χρονος, τότε, στόπερ συνέχιζε να αποτελεί βασικό μέλος όλων των κλιμακίων των ΗΠΑ, ενώ είχε κληθεί να παίξει για την U23 ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών στην προσπάθεια της τελευταίας να εξασφαλίσει μία θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η πανδημία, ωστόσο, του χάλασε τα σχέδια, αφού ανέβαλε το τουρνουά των προκριματικών.

Παναθηναϊκός: Το προφίλ του Έρικ Πάλμερ Μπράουν

Με την Αούστρια Βιέννης έκανε 52 εγχώριες εμφανίσεις σε δύο σεζόν, όντας ένας από τους ηγέτες της στην άμυνα. Η Σίτι δεν τον κράτησε, αλλά τον έστειλε εκ νέου δανεικό στην Τρουά, όπου θα δοκιμαζόταν για πρώτη φορά σε κορυφαίο επίπεδο, αυτό της Ligue 1.

Στην πρώτη του σεζόν στην Τρουά, έδειξε πως αυτό το επίπεδο ήταν το ταιριαστό για έναν παίκτη σαν αυτόν. Έκανε συνολικά 21 εμφανίσεις στο γαλλικό πρωτάθλημα, παίζοντας 82 λεπτά ανά παιχνίδι σε αυτά τα ματς. Οι Γάλλοι τερμάτισαν 15οι και κατόρθωσαν να σωθούν, ενώ στο τέλος της σεζόν αποφάσισαν να κρατήσουν τον παίκτη, τον οποίο και απέκτησαν από τη Σίτι. Στη δεύτερη χρονιά του στη Ligue 1, απέδειξε, δε, πως είναι και βιονικός. Ο Πάλμερ Μπράουν έπαιξε και στα 38 (!) παιχνίδια της Τρουά, όντας ένας εκ των διακριθέντων στην ομάδα, η οποία τελικά δεν κατάφερε ωστόσο αυτή τη φορά να παραμείνει στην πρώτη κατηγορία.

Tι μπορεί να προσφέρει στον Παναθηναϊκό


Παναθηναϊκός: Το προφίλ του Έρικ Πάλμερ Μπράουν

Είναι δεδομένο πως ο Έρικ Πάλμερ Μπράουν αποτελεί μία πολύ σοβαρή επιλογή για τον Παναθηναϊκό. Ο Αμερικανός στόπερ βρίσκεται σε πολύ καλή ηλικία, είναι διεθνής πλέον με την ανδρική ομάδα των ΗΠΑ, ενώ έχει δοκιμαστεί σε αρκετά πιο ποιοτικά πρωταθλήματα από το ελληνικό, όπως για παράδειγμα στη Γαλλία.

Είναι πολύ ψηλός (1,86μ.), ωστόσο δεν έχει αργά πόδια. Αντίθετα, είναι πολύ γρήγορος για το ύψος του, αλλά και αρκετά αθλητικός, όντας σβέλτος στις αντιδράσεις του αλλά και αρκετά ταχύς με την μπάλα στα πόδια και χωρίς αυτή. Είναι επικίνδυνος στις στημένες φάσεις, ωστόσο ένα ερωτηματικό είναι η ικανότητά του στο build-up, κάτι το οποίο είναι κομβικό σε ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Παναθηναϊκός: Το προφίλ του Έρικ Πάλμερ Μπράουν

Το βασικό στοιχείο του παίκτη, που κάνει τον Γιοβάνοβιτς να «τρίβει τα χέρια του», είναι πως μπορεί με ευκολία να καλύψει και τις δύο θέσεις των στόπερ. Ο Μπαρτ Σένκεφελντ είναι επιρρεπής στους τραυματισμούς, ενώ πέρυσι και ο Χόρντουρ Μάγκνουσον έχασε πολλά παιχνίδια. Ο Πάλμερ Μπράουν θα δώσει το δικαίωμα στον Σέρβο τεχνικό να μην... τρέμει τους τραυματισμούς, αφού θα γνωρίζει ότι έχει μία ποιοτική λύση που μπορεί να καλύψει και τις δύο θέσεις.

Τέλος, είναι βέβαιο πως με την απόκτηση του 26χρονου ο Παναθηναϊκός αποκτά μία πολύ πιο ποιοτική τετράδα στα σέντερ μπακ σε σχέση με πέρυσι. Τιν Γεντβάι και Έρικ Πάλμερ Μπράουν είναι παίκτες που έχουν μεγάλη εμπειρία από κορυφαία πρωταθλήματα, σε αντίθεση με τους Ζβόνιμιρ Σάρλια και Αχιλλέα Πούγγουρα, επομένως ο Σέρβος τεχνικός θα έχει στη θέση του τέσσερις υψηλού επιπέδου επιλογές, κάτι που θα βελτιώσει και τον ανταγωνισμό εντός της ομάδας. Είναι ξεκάθαρο, πλέον, πως στον Παναθηναϊκό θέλουν να αποφύγουν τα λάθη της περσινής σεζόν, και να δημιουργήσουν ένα σύνολο με δύο... ίδιας ποιότητας ενδεκάδες, ώστε να αντιμετωπίσουν την απαιτητική χρονιά που έρχεται.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x