sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Η άφιξη, η πρώτη προπόνηση και η ομιλία: Ένα 24ωρο γεμάτο… Φατίχ Τερίμ και Παναθηναϊκός!

Ο Φατίχ Τερίμ πέρασε την πρώτη του ημέρα στην Ελλάδα ως προπονητής του Παναθηναϊκού και το sportfm.gr σας παρουσιάζει το… πράσινο 24ωρο του Τούρκου τεχνικού.

Ραγδαίες εξελίξεις υπήρξαν το τελευταίο διήμερο στον Παναθηναϊκό, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να αποχωρεί μετά από 2,5 χρόνια και ο Φατίχ Τερίμ να αποτελεί τον αντικαταστάτη του στον «πράσινο» πάγκο.

Όλα έγιναν γρήγορα και… ξαφνικά, αλλά πλέον το «τριφύλλι» κλείνει ένα κεφάλαιο και γυρίζει σελίδα, με σκοπό να επιστρέψει στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος μετά από χρόνια.

Από τον Γιοβάνοβιτς στον Τερίμ: Γι’ αυτό αποφάσισε την αλλαγή σελίδας ο Παναθηναϊκός

Με σκληρή δουλειά, ο Σέρβος τεχνικός συνέβαλε καθοριστικά στο να αξιοποιηθεί το, συνεχώς ενισχυόμενο, ποδοσφαιρικό δυναμικό της όλο αυτό το διάστημα. Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα που θέτει υψηλούς στόχους για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Μετά την απώλεια του πρωταθλήματος πέρυσι υπήρξε αρχικά ένα καλό ξεκίνημα στα ευρωπαϊκά γήπεδα, το οποίο γέμισε ελπίδες τον φίλαθλο κόσμο. Στη συνέχεια όμως ακολούθησαν διαδοχικές αποτυχίες και ο αποκλεισμός, δυστυχώς για τον Παναθηναϊκό, από το σύνολο των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Η ήττα από την Μακάμπι Χάιφα στη Λεωφόρο, η οποία δεν έδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα να συνεχίσει στο Europa Conference League, σκόρπισε απογοήτευση σε όσους έχουν υψηλές ποδοσφαιρικές προσδοκίες για την ομάδα. Σε ένα κρίσιμο χρονικό διάστημα υπήρξε μια σειρά κακών εμφανίσεων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Έπειτα από το σερί των αρνητικών αποτελεσμάτων, ο Παναθηναϊκός κινδύνευε να μπει, εκ νέου, σε μία περίοδο εσωστρέφειας, με προφανή κίνδυνο την απώλεια του πρωταθλήματος, ο οποίος είναι και ο βασικός στόχος για το τριφύλλι. Η ανησυχία αυτή κατέστησε επιτακτική την ενίσχυση του Παναθηναϊκού με έναν ισχυρό ηγέτη που θα μπορέσει θα ανεβάσει την ομάδα σε ένα ακόμα υψηλότερο επίπεδο.

Ο Τερίμ πριν την αναχώρησή του με προορισμό την Αθήνα και τον Παναθηναϊκό

Το πρώτο 24ωρο του στην Ελλάδα πέρασε ο Φατίχ Τερίμ. Ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού πέταξε το πρωί της Τετάρτης από το αεροδρόμιο του Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, με δημοσιογράφους να βρίσκονται εκεί για να τον «ξεπροβοδίσουν» στην πτήση του για την Αθήνα.

«Σας αγαπώ όλους. Φυσικά και έχουμε πολλά να πούμε, αλλά όχι τώρα», ανέφερε ο Τούρκος προπονητής στα μίντια που έδωσαν το παρών στο αεροδρόμιο.




Η πρώτη… Παναθηναϊκή ανάρτηση της μικρής κόρης του Τερίμ

Η μικρή κόρη του Φατίχ Τερίμ, Μπουσέ, έκανε την πρώτη της ανάρτηση με αφορμή την πρόσληψη του πατέρα της στον πάγκο του Παναθηναϊκού.

Συνοδεύοντας την σχετική ανάρτηση, μάλιστα, και με δύο emoji, ένα τριφύλλι και μια ελληνική σημαία.

0

Στην Ελλάδα ο Τερίμ: «Δεν χρειάστηκε να σκεφτώ για να πω το ναι - Ήρθα να κάνω πρωταθλητή τον Παναθηναϊκό»!

Ο Φατίχ Τερίμ «προσγειώθηκε» στην Αθήνα λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι και στις πρώτες του δηλώσεις τόνισε ότι το πλάνο του Γιάννη Αλαφούζου τον έπεισε, ενώ ήρθε για να δώσει τον τίτλο στον Παναθηναϊκό!

Αποκαλύπτοντας αφενός ότι το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό θα έχει διάρκεια ενάμιση χρόνου, αλλά και επισημαίνοντας πως το πλάνο του Γιάννη Αλαφούζου τον έπεισε για να δεχτεί την δουλειά…

Με τον Τερίμ να ξεκαθαρίζει παράλληλα ότι ο στόχος του δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, όπως συμβαίνει άλλωστε με κάθε ομάδα που συνεργάζεται!

Ακούστε εδώ τις πρώτες του δηλώσεις:



Τα... κλικ από την άφιξη & τις δηλώσεις του Τερίμ στην Αθήνα

Δείτε φωτογραφίες από την άφιξη και τις δηλώσεις του νέου τεχνικού του «τριφυλλιού».
















Τερίμ: «Καλημέρα Παναθηναϊκέ - Θα σας δω σύντομα»

Το πρώτο του μήνυμα προς τους οπαδούς του Παναθηναϊκού μέσω ενός βίντεο έστειλε ο Φατίχ Τερίμ, λίγα λεπτά μετά την άφιξή του στην Αθήνα.

Ο Τούρκος προπονητής αναφέρει στο σύντομό του μήνυμα…

«Καλημέρα, Παναθηναϊκέ. Οπαδοί του Παναθηναϊκού, θα σας δω σύντομα».





«Ο Χανεντάρ δεν θα είναι στο επιτελείο του Τερίμ - Του ζήτησε… συγχώρεση»

Την πληροφορία ότι ο Σουκρού Χανεντάρ δεν θα είναι ανάμεσα στους βοηθούς του Φατίχ Τερίμ μετέφερε ο Γιαγκίζ Σαμπουντσούογλου, ο Τούρκος δημοσιογράφος που μετέφερε πρώτος την πληροφορία για συμφωνία του Παναθηναϊκόυ με τον Τούρκο προπονητή.




Παναθηναϊκός: Το βίντεο με την άφιξη του «αυτοκράτορα» Τερίμ

Ονοματίζοντάς τον ως «αυτοκράτορας», η ΠΑΕ Παναθηναϊκός παρέθεσε πλάνα από τον… στυλάτο Τούρκο προπονητή και τις χειραψίες που είχε με τον τεχνικό διευθυντή του «τριφυλλιού», Γιάννη Παπαδημητρίου, καθώς και τις δηλώσεις που έκανε αργότερα ο Τερίμ.



Έντυσε στα... πράσινα τον Μπακασέτα η Sabah: «Βέβαιη η μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό!»

Όχι μόνο συνεχίζει να συντηρείται στην επικαιρότητα στην Τουρκία το θέμα της απόκτησης του Τάσου Μπακασέτα από τον Παναθηναϊκό, αλλά η «Sabah» την θεωρεί και… δεδομένη!

Με τον επίσημο λογαριασμό της τουρκικής εφημερίδας στο Twitter να αναφέρεται στον επαναπατρισμό του αρχηγού της Εθνικής μας ομάδας, κάνοντας λόγο για «βέβαιη μεταγραφή». Μάλιστα, έχει φροντίσει να… ντύσει στα πράσινα τον Μπακασέτα ήδη, ενώ στο ρεπορτάζ της επισημαίνει ότι ο 29χρονος άσος θέλει να αποχωρήσει από την Τράμπζονσπορ, αφού δεν έχει καλές σχέσεις, πλέον, ούτε με τον προπονητή του Αμπντουλάχ Αβτζί.



Τερίμ στους παίκτες: Για να γίνουμε πρωταθλητές και να ακούσουμε τη μουσική του Τσάμπιονς Λιγκ πρέπει να τα δίνουμε όλα

Την πρώτη του… επαφή με τη νέα του ομάδα είχε ο Φατίχ Τερίμ!

O νέος προπονητής έδωσε το στίγμα του και η ομιλία του κινήθηκε πάνω σε ορισμένους άξονες. Τόνισε μεταξύ άλλων πως το στιλ που αγωνίζεται η ομάδα θα αλλάξει και έδωσε έμφαση στις προσωπικές σχέσεις, λέγοντας πως η ομάδα θα είναι η οικογένεια όλων.

Παράλληλα, τόνισε πως εμπιστεύεται άπαντες και παραμονές των αγώνων δεν θα καταλύει η αποστολή σε ξενοδοχείο, αλλά κάθε παίκτης θα βρίσκεται σπίτι του με την οικογένειά του. Φυσικά, επεσήμανε πως απάντησε αμέσως θετικά στην πρόταση του Παναθηναϊκού και έκανε ξεκάθαρο σε όλους πως πρέπει να δώσουν τα πάντα για να στεφθούν πρωταθλητές και να ακούσουν ξανά τον ύμνο του Champions League.

Διαβάστε εδώ όλη την ομιλία του!


Προανήγγειλε αλλαγές ο Τερίμ: «Παραμονές των αγώνων στα σπίτια σας - Θα αλλάξουμε το στιλ παιχνιδιού»

Ο Φατίχ Τερίμ θέλησε μέσω της πρώτης του ομιλίας, στην παρθενική του προπόνηση στον Παναθηναϊκό, να δώσει το στίγμα του. Μεταξύ άλλων, μάλιστα, ο Τούρκος τεχνικός προανήγγειλε μια σειρά από αλλαγές στην ομάδα, τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο όσο και σε… οργανωτικό.

Η πρώτη μεγάλη αλλαγή αφορά τις παραμονές των αγώνων και το πού θα καταλύει η αποστολή. Διότι όπως τόνισε ο 70χρονος προπονητής, την προηγούμενη των αναμετρήσεων οι ποδοσφαιριστές θα μένουν στα σπίτια τους παρέα με τις οικογένειές τους. «Το πρώτο πράγμα που αλλάζει είναι τις παραμονές των αγώνων να μένετε σπίτια σας με τους δικούς σας ανθρώπους. Σας εμπιστεύομαι», τόνισε για το συγκεκριμένο θέμα.

Η άλλη αλλαγή του Τερίμ, αφορά το αγωνιστικό στιλ και τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Προφανώς και ο ίδιος θέλει να περάσει το στίγμα του στη φιλοσοφία που θα έχει ο Παναθηναϊκός μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. «Το δεύτερο να παίξουμε λίγο διαφορετικά. Με άλλο στιλ. Δεν είναι κάτι που θα έρθει από το διάστημα, θα το δουλέψουμε», ανέφερε ο Τούρκος προπονητής.

Και μένει να φανεί μέσα στο επόμενο διάστημα, από τις προπονήσεις αλλά και τους αγώνες, οι αλλαγές που θα προσπαθήσει προοδευτικά να περάσει στη νέα του ομάδα ο Φατίχ Τερίμ, ο οποίος σηκώνει άμεσα μανίκια και πιάνει δουλειά.

Σήκωσε μανίκια ο Τερίμ: Η πρώτη του προπόνηση στον Παναθηναϊκό (pics)

Ο Τούρκος προπονητής πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση με τη φόρμα του Παναθηναϊκού το απόγευμα της Τετάρτης στο Κορωπί. Ο νέος τεχνικός του «τριφυλλιού» παρουσιάστηκε στους ποδοσφαιριστές και στο επιτελείο του τμήματος από τον τεχνικό διευθυντή, Γιάννη Παπαδημητρίου, ενώ ακολούθησε μία δεκάλεπτη ομιλία προς τους ποδοσφαιριστές, εξηγώντας τις βασικές αρχές του και στη συνέχεια ξεκίνησε η δουλειά στο γήπεδο.



Το «ευχαριστώ» του Ιωαννίδη στον Γιοβάνοβιτς (pic)

Ένας από τους ποδοσφαιριστές με τους οποίους συνεργάστηκε σε αυτό διάστημα ο Σέρβος τεχνικός, ο Φώτης Ιωαννίδης, θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα μετά την αποχώρηση του Γιοβάνοβιτς. «Ευχαριστώ για όλα», έγραψε ο Έλληνας στράικερ, συνοδεύοντας το με κοινή φωτογραφία και ένα τριφύλλι.



Αθανασίου: «Οι πρώτες αλλαγές του Τερίμ - Κάθε καλός Έλληνας ενδιαφέρει τον Παναθηναϊκό»

O Νίκος Αθανασίου στο ρεπορτάζ του στον αέρα του bwinΣΠΟΡ FM, αναφέρθηκε στις πρώτες αλλαγές που αναμένεται να κάνει ο Τερίμ στο «τριφύλλι» σε όλα τα επίπεδα (σσ. αγωνιστικό και όχι μόνο). Παράλληλα, σχολίασε και τα όσα γράφονται στην Τουρκία για τον Τάσο Μπακασέτα και τον Παναθηναϊκό.



Το «αντίο» του Γιοβάνοβιτς: «Να πάρετε το πρωτάθλημα φέτος και εγώ θα το χαρώ πιο πολύ απ’ όλους»

Ο Σέρβος τεχνικός βρέθηκε στο Κορωπί για το «αντίο» του στους μέχρι πρότινος παίκτες του, λέγοντάς τους μεταξύ άλλων να πάρουν το πρωτάθλημα φέτος και ο ίδιος θα το χαρεί πιο πολύ απ’ όλους. Παράλληλα, ο Γιοβάνοβιτς τόνισε προς τους παίκτες του πως τον βοήθησαν να βελτιωθεί ως άνθρωπος και προπονητής, ενώ τους ζήτησε να βοηθήσουν τον νέο προπονητή.

«Όπως γνωρίζετε δεν θα συνεχίσουμε μαζί. Σας ευχαριστώ πολύ για όλα. Με κάνατε καλύτερο άνθρωπο και καλύτερο προπονητή, είστε η ομάδα μου. Μαζί πετύχαμε πολλά. Την πρώτη χρονιά πήραμε το Κύπελλο, την δεύτερη φτάσαμε μια ανάσα από το πρωτάθλημα, φέτος επιστρέψαμε στην Ευρώπη. Θα μπορούσαμε πέρσι να πάρουμε το πρωτάθλημα.

Εύχομαι να το πάρετε φέτος το πρωτάθλημα και να ξέρετε πως θα το χαρώ πιο πολύ από όλους. Θέλω να σας ζητήσω κάτι. Όσο καλά συνεργαζόμασταν μαζί, το ίδιο καλή να είναι η συνεργασία σας και με τον νέο προπονητή. Να τον βοηθήσετε με όλες σας τις δυνάμεις γιατί αυτό που μετρά είναι να πετύχει ο Παναθηναϊκός τους στόχους του»
, είπε μεταξύ άλλων ο Σέρβος προπονητής.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x