sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Παναθηναϊκός: Τρία «διπλά» στη Θεσσαλονίκη για το πρωτάθλημα μετά από έντεκα σεζόν!

Ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα για τρίτη φορά φέτος από τη Θεσσαλονίκη επικρατώντας του Άρη 1-0 για την 3η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League, σπάζοντας μια «κατάρα» έντεκα σεζόν!

«Έσπασε» το ρόδι στα playoffs με σημαντική νίκη επί του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Παναθηναϊκός! Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς με την επικράτηση της επί των «κίτρινων» κατάφερε να φύγει με τρίποντο από τη Θεσσαλονίκη σε επίπεδο πρωταθλήματος για τρίτη φορά τη φετινή σεζόν επαναλαμβάνοντας μια συνθήκη την οποία έζησε τελευταία φορά όντας πρωταθλητής! Θυμίζουμε ωστόσο ότι έχει φύγει και μια φορά με σκυμμένο το κεφάλι τη φετινή σεζόν από τη Θεσσαλονίκη αλλά στην αναμέτρηση του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ όπου και γνώρισε την ήττα με σκορ 2-0.

Πότε όμως συνέβη τελευταία φορά κάτι αντίστοιχο;

Ήταν η σεζόν 2010-11 όταν ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη μόλις την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος για να αντιμετωπίσει τον Άρη. Οι «πράσινοι» με τον Νίκο Νιόπλια στον πάγκο τους κατάφεραν να επικρατήσουν 1-0 με σκόρερ τον Τζιμπρίλ Σισέ.

Το εισιτήριο επιστροφής για τη συμπρωτεύουσα ανανεώθηκε για τον δεύτερο γύρο με την ημερομηνία να γράφει 6 Φεβρουαρίου του 2011. Αντίπαλος ο ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας με το γκολ του Σωτήρη Νίνη στο 10' με απευθείας εκτέλεση φάουλ να κρίνει την αναμέτρηση.

Η τρίτη νίκη του «τριφυλλιού» στη σεζόν επί Θεσσαλονικιότικου εδάφους ήρθε έναν μήνα αργότερα στο «Καυταντζόγλειο» και αφορούσε την 28η αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Ωστόσο σε εκείνη την αναμέτρηση το σκορ ήταν ευρύτερο αφού οι «πράσινοι» επικράτησαν 3-1 του Ηρακλή με τα δύο γκολ του Αντώνη Πετρόπουλου και το ένα του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, ενώ νωρίτερα είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Μαχόπ.



Και αν ψάχνουμε για οιωνούς;
Αν τη σεζόν 2010-11 ο Παναθηναϊκός έκανε το 3/3 στη Θεσσαλονίκη τελευταία φορά, τότε θα πρέπει να θυμηθούμε και την πιο σημαντική αυτής, η οποία προηγήθηκε χρονικά και σήμανε τίτλο! Να σημειώσουμε ότι το ίδιο «έργο» επαναλήφθηκε και κατά την αγωνιστική περίοδο 2007-08 όταν και ο σύλλογος γιόρταζε τα 100 χρόνια του. Ενδεικτικά, είχε επικρατήσει με το ίδιο σκορ (0-1) στις έδρες του Άρη, του Ηρακλή και του ΠΑΟΚ.

Ο «οιωνός» τίτλου εντοπίζεται ωστόσο λίγα χρόνια νωρίτερα. Φυσικά μιλάμε για την περίοδο 2003-04 όπου σε πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών ο Παναθηναϊκός πέρασε τρεις φορές από τη συμπρωτεύουσα και πάλι με τρεις διαφορετικές ομάδες της πόλης.

Ενδεικτικά, η τότε ομάδα του Γιτζάκ Σουμ είχε φύγει αρχικά με το «διπλό» από την έδρα του Ηρακλή με σκόρερ τον Δημήτρη Παπαδόπουλο. Στη συνέχεια «ντούμπλαραν» τα νικηφόρα αποτελέσματα περνώντας από το «Χαριλάου» και πάλι με τον Έλληνα επιθετικό να βρίσκει δίχτυα με εξαιρετική κεφαλιά.

Η τελευταία νίκη του ήταν η πιο σημαντική αλλά και πιο μνημειώδης για τον κόσμο του «τριφυλλιού». Φυσικά αναφερόμαστε σε εκείνη της Τούμπας στις 25 Απριλίου 2004 όταν ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με τον Χάγκαν στο 7ο λεπτό, όμως τα γκολ του Δημήτρη Παπαδόπουλου στο 48' και εκείνο του Εμάνουελ Ολισαντέμπε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων αποδείχθηκαν μισό πρωτάθλημα!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x