sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Στιγμές του Κουρμπέλη στον Παναθηναϊκό: Ντεμπούτο, τραυματισμός, επιστροφή, κούπα και... καπνογόνο!

Παναθηναϊκός και Δημήτρης Κουρμπέλης έριξαν τίτλους τέλους στη συνεργασία τους μετά από 6,5 χρόνια και το sport-fm.gr θυμάται μερικές χαρακτηριστικές «σκηνές» από την κοινή τους πορεία.

Όλα τα… ωραία έχουν ένα τέλος. Κάτι που ισχύει και στην περίπτωση του Παναθηναϊκού με τον Δημήτρη Κουρμπέλη και τη σχέση τους η οποία από σήμερα (31/05) και μετά από 6,5 χρόνια αποτελεί πλέον παρελθόν!

Ο διεθνής μέσος εντάχθηκε στο ρόστερ του «τριφυλλιού» τον Δεκέμβριο του 2016μ ερχόμενος από τον Αστέρα Τρίπολης και έγινε αμέσως βασικό στέλεχος του Παναθηναϊκού, φτάνοντας μέχρι τον τιμητικό τίτλο του αρχηγού, αλλά και τον ρόλο του… τρελαμένου οπαδού, που κυκλοφορεί και πανηγυρίζει με… καπνογόνο στο χέρι.



Συνολικά, ο Κουρμπέλης μέτρησε 174 συμμετοχές -τις 149 εξ αυτών στο πρωτάθλημα- με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, πετυχαίνοντας οκτώ γκολ, ενώ πανηγύρισε το Κύπελλο του 2022 και χρίστηκε διεθνής, έχοντας παίξει 30 φορές με την Εθνική ομάδα.

Η σημερινή απόφαση του 29χρονου κεντρικού χαφ να μην αποδεχτεί την προσφορά των «πράσινων», που του έκαναν πρόταση για να μείνει και μετά το τέλος του τελευταίου συμβολαίου του, σήμανε την αποχώρησή του από το Κορωπί.

Με αυτό ω αφορμή, λοιπόν, το sport-fm.gr καταγράφει μερικές από τις πλέον χαρακτηριστικές στιγμές του Κουρμπέλη στον Παναθηναϊκό.



Όλα ξεκίνησαν στην Κρήτη…


Το ημερολόγιο γράφει 5 Ιανουαρίου του 2017. Ο Παναθηναϊκός παίζει στα Περιβόλια με τον Πλατανιά, για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Εκεί όπου καταγράφεται και η πρώτη εμφάνιση του Κουρμπέλη με τα πράσινα, καθώς πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στην ήττα με 1-0 από την κρητική ομάδα! Ξεκινώντας μάλιστα στην 11άδα του Μαρίνου Ουζουνίδη και βγάζοντας όλο το ματς…

Παναθηναϊκός: Χαρακτηριστικές στιγμές του Κουρμπέλη

Αρχηγός με το «καλημέρα»


Έχοντας εισηγηθεί την απόκτησή του, όχι μόνο στον Παναθηναϊκό αλλά και στον… Πανιώνιο, όπως θα αποκαλύψει χρόνια μετά ο ίδιος ο Κουρμπέλης, ο Μαρίνος Ουζουνίζης αποφασίζει να χρίσει τον παίκτη αρχηγό της ομάδας, πριν ακόμα αυτός κλείσει καλά-καλά έναν χρόνο παρουσίας στα αποδυτήρια! Βλέποντας τον χαρακτήρα και την νοοτροπία του, του δίνει το περιβραχιόνιο τη σεζόν 2017-18, το οποίο και κράτησε μέχρι… σήμερα.

Παναθηναϊκός: Χαρακτηριστικές στιγμές του Κουρμπέλη

Με τον ΠΑΟ στην Ευρώπη


Όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή που… σέβεται τον εαυτό του είναι αναμφίβολα να αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο. Όπου υψηλότερο, προφανώς, οποιαδήποτε ευρωπαϊκή διοργάνωση! Ο «Κούρμπε» στέκεται τυχερός, αφού καταφέρνει να το ζήσει και αυτό στον Παναθηναϊκό… Παίζοντας στις 27 Ιουλίου του 2017 στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League σε όλη την διάρκεια του 1-0 απέναντι στην Γκαμπάλα.

Παναθηναϊκός: Χαρακτηριστικές στιγμές του Κουρμπέλη

Όταν έκανε… σεφτέ

Παρότι το γκολ δεν ήταν το… φόρτε του, ούτε λόγω τρόπου παιχνιδιού, αλλά ούτε και λόγω θέσης, όντας καθαρό «εξάρι», ο Κουρμπέλης δεν αργεί πάρα πολύ να πανηγυρίσει και το πρώτο του γκολ με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Αντιθέτως, την 1η Σεπτεμβρίου του 2019, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, καταφέρνει να σκοράρει στο 3-1 επί της Λαμίας στο ΟΑΚΑ, ευστοχώντας σε πέναλτι στο 88’ με το οποίο διαμορφώνεται το τελικό αποτέλεσμα.



Ανέβηκε κι αυτός τον Γολγοθά του!


Φυσικά, όπως στην ζωή κάθε ποδοσφαιριστή, έτσι και στου 29χρονου άσου, δεν κύλησαν όλα ρόδινα. Το αντίθετο θα έλεγε κανείς, με την μοίρα να του παίζει ένα πολύ άσχημο παιχνίδι στις 12 Δεκεμβρίου του 2020. Όταν, έχοντας ξεκινήσει, ως συνήθως, στην βασική 11άδα της ομάδας του, στον αγώνα κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα στη Λεωφόρο, τραυματίζεται στο 72ο λεπτό. Γίνεται αλλαγή, η διάγνωση δείχνει σύνδρομο κοιλιακών προσαγωγών και αναγκάζεται να μείνει εκτός δράσης για… 425 ημέρες!



Η… αναγέννηση στην Καρδίτσα

Ο Κουρμπέλης έκανε υπομονή. Δούλεψε σκληρά, προσπάθησε να μην λυγίσει και τελικά τα κατάφερε. Επανήλθε στην δράση με το «τριφύλλι» τον Φεβρουάριο του 2022, στις 9 συγκεκριμένα, στην Καρδίτσα και σε ένα ματς με αντίπαλο την Αναγέννηση, για το Κύπελλο. Μπαίνοντας ως αλλαγή αντί του Ιωαννίδη στο 74’, για να αποθεωθεί αρχικά και να ξεσπάσει σε λυγμούς στη συνέχεια, με την λήξη!



Ο τελευταίος «χορός»

Η σεζόν που ολοκληρώθηκε έφερε τον Παναθηναϊκό μια ανάσα από την κατάκτηση του τίτλου. Υπήρξε πρωτοπόρος στη βαθμολογία στις 33 από τις 36 συνολικά αγωνιστικές και ο Κουρμπέλης, ειδικά μετά την ήττα της ομάδας και την αποβολή του στην Τρίπολη, υπήρξε εκ των κορυφαίων της, μαζί με τους Αλμπέρτο Μπρινιόλι και Ιωαννίδη. Την άνοδό του πιστοποίησε και το γκολ που πέτυχε απέναντι στον Βόλο, στις 18 Φλεβάρη, στο «Απόστολος Νικολαϊδης», ανοίγοντας το σκορ για το 2-0 στο 59’! Γκολ μάλιστα που ήταν το πρώτο του μετά τις 6 Δεκεμβρίου του 2020 κι εκείνο κόντρα στην ΑΕΚ αλλά και… τελευταίο με τα πράσινα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x