sport-fm.gr ΘΕΜΑ

ΠΑΟΚ 2021/22: Θέλει πρωτάθλημα. Αλλά μπορεί;

Έναν ΠΑΟΚ που (δεν γίνεται να μην) έχει στόχο τον τίτλο, αλλά παραμένει ζωηρά αμφίβολο αν έχει τις προδιαγραφές να τον διεκδικήσει σοβαρά, θα δούμε φέτος στη Super League.

Μουδιασμένα και με ρόστερ που δεν δικαιολογεί -τουλάχιστον θεωρητικά- τις φιλοδοξίες για πρωταθλητισμό ετοιμάζεται να μπει στη σεζόν ο ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος του Βορρά» συνέχισε σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό τον οικονομικό εξορθολογισμό που είχε ξεκινήσει από πέρυσι, αλλά ο συνδυασμός του με λανθασμένες επιλογές και αδράνειες είχε ως αποτέλεσμα αναμφισβήτητη αποδυνάμωση.

Έτσι, τα ταμεία του συλλόγου γέμισαν (κυρίως από τις πωλήσεις των Γιαννούλη-Τζόλη στη Νόριτς που απέφεραν πάνω από 20 εκατ. ευρώ), αλλά η ομάδα έχασε μονάδες και ποιότητα που θα χρειαστεί πολλή δουλειά και διάφορα τρικ από τον Ραζβάν Λουτσέσκου για ν’ αναπληρωθεί χωρίς μεγάλο κόστος βαθμών. Γιατί η απόκτηση του Κούρτιτς μοιάζει εγγύηση για τα χαφ και αυτή των Ολιβέιρα (πριν τον σοβαρό τραυματισμό), Άκπομ και Μίτριτσα προσφέρει λύσεις, αλλά οι αποχωρήσεις των Μπαμπά-Κρμέντσικ, ακόμα και του Ουάρντα μοιάζουν ν’ αφαιρούν πόντους.

ΠΑΟΚ 2021/22: Θέλει πρωτάθλημα. Αλλά μπορεί;

Έχοντας αποτύχει λοιπόν ως και τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου να ενισχυθούν με παίκτες που φαίνονται κομβικής σημασίας και σε θέσεις που είναι κραυγαλέα τα κενά (όπως το «δεκάρι» και το back up του Βιεϊρίνια στ’ αριστερά) οι Θεσσαλονικείς θα στηριχθούν σ’ έναν κορμό μπαρουτοκαπνισμένο μεν, αλλά και επιβαρυμένο ηλικιακά. Κάτι που μοιάζει ακόμα μεγαλύτερο ρίσκο, αν αναλογιστεί κανείς ότι θα έχουν και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις στους ομίλους του Conference League (μετά τον αποκλεισμό της Ριέκα).

ΠΑΟΚ 2021/22: Θέλει πρωτάθλημα. Αλλά μπορεί;

Ήρθαν: Αλεξάντρου Μίτριτσα (Νιου Γιορκ Σίτι), Σίντκλεϊ (Ντιναμό Κιέβου), Τσούμπα Άκπομ (Μίντλεσμπρο), Νέλσον Ολιβέιρα (ΑΕΚ), Λούκας Τέιλορ (Ντνίπρο), Γιασμίν Κούρτιτς (Πάρμα), Παναγιώτης Τζίμας (Αστέρας Τρίπολης), Ντιέγκο Μπίσεσβαρ (Απόλλων Λεμεσού), Ζήσης Χατζηστραβός (Λαμία), Άντερσον Εσίτι (Γκεζτέπε).

ΠΑΟΚ 2021/22: Θέλει πρωτάθλημα. Αλλά μπορεί;

Έφυγαν: Λάζαρος Λάμπρου (ΟΦΗ), Νίκα Νινούα (Ανόρθωση), Αμρ Ουάρντα (Ανόρθωση), Άντριαν Νίλσεν Περέιρα (Ρόζενμποργκ), Γιώργος Βρακάς (Λεβαδειακός), Χρήστος Τζόλης (Νόριτς), Δημήτρης Γιαννούλης (Νόριτς), Αμπντούλ Ραχμάν Μπαμπά (Ρέντινγκ), Μίχαελ Κρμέντσικ (Κλαμπ Μπριζ).

Συν: Το μεγαλύτερο ατού με το οποίο ξεκινά ο ΠΑΟΚ είναι ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ανεξάρτητα από τις εντυπώσεις που προκαλούν συχνά οι απόψεις του στους αντιπάλους, ακόμα κι εκείνοι παραδέχονται ότι είναι ικανότατος ως προπονητής. Ποντάροντας, δε, στη συσπείρωση που (έχει αποδείξει ότι) μπορεί να πετύχει, θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί την ποιότητα, την εμπειρία και τις παραστάσεις που αναμφίβολα διαθέτουν πολλοί από τους βασικούς του. Εννοείται ότι -όπως και κάθε χρόνο, αλλά περισσότερο φέτος που επιστρέφει ο κόσμος στις εξέδρες- στα συν του ΠΑΟΚ συγκαταλέγεται και η δύναμη της Τούμπας.

ΠΑΟΚ 2021/22: Θέλει πρωτάθλημα. Αλλά μπορεί;

Πλην: Η αφαίμαξη ποιότητας σε σχέση με το περσινό ξεκίνημα (κυρίως με τις αποχωρήσεις Τζόλη-Γιαννούλη) και ακόμα περισσότερο η έλλειψη βάθους στον πάγκο μοιάζει αδύνατο να μην έχει αντίκτυπο στη φετινή πορεία της ομάδας. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που τα βασικά στελέχη της ομάδας κουβαλούν αρκετά χρόνια στην πλάτη και η απουσία ταχύτητας έχει γίνει αισθητή από τα πρώτα κιόλας παιχνίδια της σεζόν. Αν δεν διορθωθεί κάποια από τις βασικές αυτές ανορθογραφίες στο «παράθυρο» των ελεύθερων παικτών (ή έστω τον Γενάρη), τα αποτελέσματα και η τύχη θα χρειαστεί να βοηθήσουν τον ΠΑΟΚ για ν’ αποφύγει την γκρίνια.

Πιθανή ενδεκάδα: Πασχαλάκης - Ροντρίγκο, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια - Κούρτιτς, Σβαμπ - Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ, Ελ Καντουρί - Σφιντέρσκι

ΠΑΟΚ 2021/22: Θέλει πρωτάθλημα. Αλλά μπορεί;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x