sport-fm.gr ΘΕΜΑ

ΠΑΟΚ 2022/23: Ολικό λίφτινγκ με… νέα πρόσωπα

Ο ΠΑΟΚ θα είναι μια τελείως διαφορετική ομάδα τη φετινή σεζόν: Ολικό λίφτινγκ με αρκετούς ποδοσφαιριστές μεγάλης ηλικίας να αποχωρούν και πολλοί νεαρού να έρχονται.

Με άσχημο τρόπο ξεκίνησε η νέα σεζόν για τον ΠΑΟΚ. Το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου, το οποίο υπέστη ολικό... λίφτινγκ και μεγάλη ανανέωση, αποχαιρέτησε από Ιούλιο μήνα τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις γνωρίζοντας οδυνηρό αποκλεισμό από τη Λέφσκι Σόφιας.

Πληρώνοντας την απειρία του αλλά και το γεγονός πως η ομάδα, που έχει πλέον πολλά νέα πρόσωπα, δεν έχει καταφέρει να δέσει ακόμα, ο ΠΑΟΚ καλείται να στρέψει το βλέμμα του στις εγχώριες διοργανώσεις. Αρκετοί ποδοσφαιριστές σε νεαρή ηλικία, άλλοι που δεν έχουν κάνει πρωταθλητισμό, αλλά και λίγες... παλιοσειρές πλέον στο ρόστερ (Βιεϊρίνια, Ίγνκασον, Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ) συνθέτουν τον «νέο ΠΑΟΚ» που θα παρουσιαστεί τελείως διαφορετικός φέτος. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει μπροστά του αρκετή δουλειά, μια απαιτητική σεζόν αλλά και μια μεγάλη πρόκληση: να περάσει το «πνεύμα» του πρωταθλητισμού στους νέους ποδοσφαιριστές του και να φανεί όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικός γίνεται!



ΗΡΘΑΝ:
Ντόμινικ Κοτάρσκι (Γκόριτσα), Νικολάς Κουαλιάτα (Γουόντερερς), Κάλιντ Νάρεϊ (Φ. Ντίσελντορφ), Γιόαν Σάστρε (Μαγιόρκα), Γιάννης Κάργας (ΠΑΣ Γιάννινα), Ράφα Σοάρες (Γκιμαράες), Μπράντον Τόμας (Μάλαγα), Ιβάν Νάσμπεργκ (Βαλερένγκα), Αντρέ Ρικάρντο (Φαμαλικάο), Τιάγκο Ντάντας (δαν. από Μπενφίκα).

ΕΦΥΓΑΝ:
Αντόνιο Τσόλακ (Ρέιντζερς), Φερνάντο Βαρέλα (Κάζα Πία), Χοσέ Κρέσπο (ΑΠΟΕΛ), Αλέξανδρος Πασχαλάκης (ελεύθερος), Αλεξάντρου Μιτρίτσα (Νιου Γιορκ Σίτι), Τσούμπα Άκπομ (Μίντλεσμπρο), Σίντκλεϊ (Ντιναμό Κιέβου), Τέιλορ (Σαχτάρ Ντόνετσκ), Ενέα Μιχάι (Φαμαλικάο).

ΣΥΝ:

Έχει έναν προπονητή που ξέρει να διαχειρίζεται τις κρίσεις, αλλά και να αποφεύγει τις δυσκολίες. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, περί ου ο λόγος, έχει αποδείξει πως μπορεί να διαχειριστεί τις κακοτοπιές, όπως αυτή για παράδειγμα του αποκλεισμού, όπως και να δώσει κίνητρο στους ποδοσφαιριστές του για να αφοσιωθούν πλέον στις δύο εγχώριες διοργανώσεις.

Θετικό το γεγονός πως έχουν μείνει ορισμένες παλαιότεροι παίκτες όπως οι Βιεϊρίνια, Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ που μπορούν να... μυήσουν τους νέους ποδοσφαιριστές. Φυσικά, το γεγονός πως έχει αρκετούς νεαρούς στο ρόστερ του, μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά αφού θα μιλάμε για μια ομάδα που θα τρέχει αρκετά, όπως και το γεγονός πως ότι μπορεί να έχουν... άγνοια κινδύνου!

ΠΑΟΚ 2022-23: Ολικό λίφτινγκ με... νέα πρόσωπα

ΠΛΗΝ:

Τα υπέρ, μπορούν να εξελιχθούν και... κατά για τον ΠΑΟΚ. Οι νεαροί ποδοσφαιριστές ενδέχεται να μην αντέξουν την πίεση που δεδομένα θα υπάρξει, ενώ θα λείψει και η εμπειρία στη διαχείριση καταστάσεων. Όπως, φυσικά και το γεγονός πως η ομάδα έχει πάρα πολλά νέα πρόσωπα και θα χρειαστεί χρόνο για να δέσει αλλά και να εμφανιστεί πιο συμπαγής και κοντά στα "θέλω" του Ραζβάν Λουτσέσκου. Το στάδιο για τους ασπρόμαυρους είναι μεταβατικό, χρειάζεται, αναγκαστικά, χρόνος, υπομονή και στήριξη προς κάθε πρόσωπο.

Μαζί με αυτά πάει και η απουσία ορισμένων προσωπικοτήτων όπως οι Βαρέλα, Κρέσπο, Πασχαλάκης, ενώ μένει να φανεί τι θα γίνει με τον Κούρτιτς, ο οποίος με αυτό το πρόσωπο δεν βοηθάει και τόσο...

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ (4-2-3-1): Κοτάρσκι - Λύρατζης, Ίγνκασον, Κάργας, Ράφα Σοάρες - Τσιγγάρας, Ντάντας - Κουαλιάτα, Ρικάρντο, Α. Ζίφκοβιτς - Ολιβέιρα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x