sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ντάντας vs Ετέμπο και… αντίδραση vs «αδικίας»: Τα συμπεράσματα από το ΠΑΟΚ-Άρης

Ο ΠΑΟΚ πήρε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης επικρατώντας 3-2 του Άρη. Τα συμπεράσματα του αγώνα όπως τα κατέγραψε το sportfm.gr.

Αντίδραση έβγαλε ο ΠΑΟΚ και πήρε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης! Ο Δικέφαλος επικράτησε 3-2 του Άρη σε ένα ματς με τρελό ρυθμό και κυνηγάει ακόμα τον Ολυμπιακό για την 3η θέση.

Την ίδια ώρα, οι «κίτρινοι» συνεχίζουν να δείχνουν πως έχουν αδικήσει αρκετά τον εαυτό τους φέτος με τα αποτελέσματά τους. Με τον Ντάντας να αποδεικνύει πως είναι κεφάλαιο για τον ΠΑΟΚ και τον Άρη να καλείται να… σώσει τους Ετέμπο, Νταρίντα.

Το sportfm.gr κατέγραψε τα πέντε συμπεράσματα του παιχνιδιού και σας τα παρουσιάζει.

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε μετά από δύο «δύσκολες» ήττες:


Γενικότερα στα playoffs ο ΠΑΟΚ δεν τα πάει καλά, με αποτέλεσμα το κλίμα να είναι τεταμένο. Οι κακές εμφανίσεις που έκανε η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είχε ως αποτέλεσμα να επισκεφθούν οι φίλοι της ομάδας τους παίκτες στην προπόνηση για να τους… ξυπνήσουν. Κάπως έτσι, ο ΠΑΟΚ άφησε πίσω του τη βαριά ήττα από την ΑΕΚ (4-0) και από τον Παναθηναϊκό (2-1) και έβγαλε αντίδραση κόντρα στον Άρη, ούσα κιόλας η καλύτερη ομάδα από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο σε ένα παιχνίδι με… τρελό ρυθμό. Ήταν ζήτημα η αντίδραση από τους «ασπρόμαυρους» και τελικά βγήκε!



Ο Άρης πρέπει να χτίσει τη νέα σεζόν στην ποιότητα που ήδη έχει:


Το βάρος πρέπει να πέσει στον προπονητή στο τέλος της σεζόν, με διάφορα ονόματα να έχουν ακουστεί, όπως εκείνο του Άκη Μάντζιου ο οποίος είναι ιδιαίτερα αγαπητός στον Άρη. Πρέπει να βρει πρώτιστα τον νέο τεχνικό και στη συνέχεια να κάνει τις κατάλληλες προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ, ώστε να παρουσιαστεί καλύτερος στη νέα χρονιά. Οι Νταρίντα, Ετέμπο, Καμαρά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ματέο Γκαρσία, Ρουπ, Μάνου Γκαρθία, είναι κάποιοι παίκτες οι οποίοι προσθέτουν ποιότητα στους «κίτρινους» και πρέπει να τους υπολογίζουν και του χρόνου στο δυναμικό τους. Είναι ένα κράμα, το συγκεκριμένο, εξαιρετικών ποδοσφαιριστών που μπορούν να πλαισιωθούν από παίκτες υψηλού επιπέδου και ο Άρης να εμφανιστεί τρομερά ανταγωνιστικός τη νέα σεζόν.

Κεφάλαιο ο Ντάντας για τον ΠΑΟΚ, αλλά πώς να τον κρατήσει;


Ο Ντάντας αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο για τον ΠΑΟΚ και το έχει δείξει πολλές φορές. Ωστόσο υπάρχει ρήτρα 7-8 εκατ. ευρώ από την Μπενφίκα όπου είναι δανεικός κάτι που πρέπει να διευθετήσει ο Δικέφαλος. Ο 22χρονος όταν παίζει καλά κάνει τη διαφορά και παρέα με τον Αουγκούστο μπορούν να συνθέσουν ένα εξαιρετικό δίδυμο στον άξονα. Πρέπει ο «δικέφαλος του βορρά» να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να τον διατηρήσει. Είτε επεκτείνοντας τον δανεισμό του κατά έναν χρόνο, είτε πληρώνοντας ένα μέρος της ρήτρας και αφήνοντας μεγάλο ποσοστό μεταπώλησης στους «αετούς» της Λισαβόνας.



Ο Άρης πρέπει να «διαφυλάξει» τους Ετέμπο, Νταρίντα:


Αρκετές ομάδες έχουν δείξει ενδιαφέρον τόσο για τον Ετέμπο, όσο και για τον Νταρίντα. Πρόκειται για δυο παίκτες οι οποίοι έχουν βοηθήσει πολύ την ομάδα του Τόλη Τερζή και κάνουν τη διαφορά. Ο Άρης πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί για να τους κρατήσει και να τους πλαισιώσει με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές για να γίνει μεγάλη αναβάθμιση στο ρόστερ. Προφανώς μια ανανέωση ή μια αναπροσαρμογή στα συμβόλαιά τους, ώστε να κόψει την… όρεξη των μνηστήρων. Γιατί είναι δύο εξαιρετικοί χαφ με την μπάλα στα πόδια, οι οποίοι βοηθάνε κυρίως στη μετάβαση αφού έχουν και ταχύτητα και ποιότητα.



Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει το κυνήγι, ο Άρης αδίκησε τον εαυτό του:


Στο κυνήγι του Ολυμπιακού βρίσκεται ακόμα ο ΠΑΟΚ για την 3η θέση, ενώ φυσικά έχει το μυαλό του και στον τελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ, όπου θα πρέπει να φανεί συγκεντρωμένος και σοβαρός για να κατακτήσει την κούπα. Όλα δείχνουν δε, πως τα πάντα θα παιχτούν την τελευταία αγωνιστική στην Τούμπα στο ματς των δύο ομάδων.

Από την άλλη, ο Άρης έχει αδικήσει τον εαυτό του με την καταστροφική χρονιά που έχει κάνει, διότι η απόσταση από τους πρώτους τέσσερις είναι μικρότερη από όσο φαίνεται στη βαθμολογία. Οι «κίτρινοι» πλήρωσαν μέσα στη χρονιά την επιμονή στον Άλαν Πάρντιου, ο οποίος δεν ταίριαξε με την ομάδα, καθώς επίσης και τις κακές επιλογές σε ορισμένους παίκτες. Το ρόστερ δεν είναι για να βρίσκονται οι «κίτρινοι» στο -29 από την πρώτη θέση. Όχι πως μπορούσε να χτυπήσει πρωτάθλημα, αλλά όχι και να είναι τριάντα βαθμούς πίσω…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x