sport-fm.gr ΘΕΜΑ

ΠΑΟΚ που θέλει αλλά δεν μπορεί, Παναθηναϊκός που αρνείται να χάσει: Τα 5 σημεία από την Τούμπα

Ο Παναθηναϊκός έφυγε με σπουδαία νίκη από την Τούμπα, επικρατώντας 2-1 του ΠΑΟΚ για την 5η αγωνιστική των playoffs και το sport-fm.gr σας παρουσιάζει τα πέντε σημαντικότερα σημεία του ματς.

Ακόμη μια νίκη τίτλου για τον Παναθηναϊκό, που έφυγε με σπουδαίο «τρίποντο» από την Τούμπα επικρατώντας 2-1 του ΠΑΟΚ για την 5η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League.

Oι «πράσινοι» με το τρομερό γκολ του Μπερνάρ στο 38' και την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φώτη Ιωαννίδη στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων διατηρήθηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας σε ένα ματς «ροντέο» και πλέον προετοιμάζονται για δύσκολη έξοδο στον Βόλο.

Το sport-fm.gr σας παρουσιάζει τα πέντε σημεία από το ματς της Τούμπας.

Έχει «μέταλλο» πρωταθλητή


Για ακόμη ένα ματς ο Παναθηναϊκός απέδειξε ότι δεν... μασάει από δυσκολίες. Το «τριφύλλι» μπορεί να έδειξε δύο πρόσωπα στην Τούμπα πηγαίνοντας στην ανάπαυλα όντας μπροστά στο σκορ με καλή εμφάνιση έχοντας βρει δίχτυα με το τρομερό γκολ του Μπερνάρ στο 38'. Στο δεύτερο μέρος παρότι το γήπεδο «έγειρε» με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να πιέζουν ασφυκτικά και να ισοφαρίζουν στο 85' με τον Αουγκούστο, η ομάδα του Γιοβάνοβιτς έδειξε χαρακτήρα και με το «ψυχρό αίμα» του Ιωαννίδη έφτασαν στην επικράτηση, σε ένα σημείο που η μπάλα ζύγιζε πολλά κιλά. Ακόμη και μετά το γκολ του Έλληνα στράικερ το μάτι των «πρασίνων» συνέχιζε να γυαλίζει.

Στα δύσκολα «μιλούν» οι προσωπικότητες


Στο κομβικότερο σημείο των playoffs, ο Παναθηναϊκός έχει την ευλογία να παίρνει λύσεις από τα πρωτοκλασάτα ονόματα του. Ο Μπερνάρ έκανε σπουδαίο ματς γυρίζοντας αρκετά πίσω για να μεταβιβάσει το παιχνίδι από τη μια γραμμή στην άλλη. Η εμφάνιση του Βραζιλιάνου κορυφώθηκε με το τρομερό γκολ που πέτυχε στο 38' και με το οποίο έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Από την άλλη μεριά ο Σπόραρ ήταν σε πολλές περιπτώσεις πηγή κινδύνου για την άμυνα του ΠΑΟΚ. Ο Σλοβένος στράικερ βρισκόταν συνεχώς στο επίκεντρο απασχολώντας τους ανασταλτικούς των γηπεδούχων χάνοντας ανεπανάληπτη ευκαιρία στο 11' , αλλά και ένα ακόμη τετ-α-τετ στο 48' όπου είδε τον Κοτάρσκι να τον σταματά.

Κι όμως, δέχεται γκολ!


Μέσα σε όλα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι της Τούμπας προέκυψε και η είδηση ότι η εστία του Παναθηναϊκού παραβιάστηκε για πρώτη φορά μετά τις 12 Φεβρουαρίου και το ματς της 22ης αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας με τον Άρη! Έκτοτε το παθητικό έγραψε «μηδέν» σε οκτώ ματς γεγονός που αποδεικνύει το πόσο συμπαγής σαν ομάδα είναι ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» δέχθηκαν ασφυκτική πίεση από τον ΠΑΟΚ αφού στο δεύτερο ημίχρονο οπισθοχώρησαν και με την τροπή που είχε η αναμέτρηση, θα έλεγε κανείς ότι το γκολ «μύριζε» αφού η ομάδα του Λουτσέσκου είχε ένα διάστημα κατά το οποίο είχε κλείσει αυτή του Γιοβάνοβιτς στα καρέ της.

Το... ψυχρό αίμα του Ιωαννίδη!


Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Φώτης Ιωαννίδης δίνει τη νίκη στον Παναθηναϊκό με δικό του γκολ σε κρίσιμο σημείο της αναμέτρησης. Ο 23χρονος φορ πέρασε στη θέση του Σπόραρ στο 70' προκειμένου να κάνει τη δουλειά που έχει κάνει καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν. Σε ένα σημείο κατά το οποίο η μπάλα ζύγιζε σχεδόν... έναν τόνο, ο Ιωαννίδης πήρε την μπάλα και με αίμα «ψυχρό» την έστειλε στα δίχτυα του Κοτάρσκι πετυχαίνοντας το έκτο του γκολ στο πρωτάθλημα.

Έφτασε στην πηγή και νερό δεν ήπιε ο ΠΑΟΚ


Όσον αφορά τον ηττημένο ΠΑΟΚ, τα πράγματα μοιάζουν πιο σύνθετα. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έκανε πολύ καλό ματς αλλά προδόθηκε από την ανικανότητα του να βρει δίχτυα με ευκολία για ακόμη ένα ματς. Συγκεκριμένα η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατέγραψε συνολικά 22 τελικές προς την εστία του Παναθηναϊκού, ασκώντας πίεση ψηλά με τα κλεψίματα του να είναι 13 στο πρώτο μισό του γηπέδου. Ωστόσο, το γκολ του Αουγκούστο δεν ήταν αρκετό και μοιραία ο ΠΑΟΚ έφτασε και πάλι να χάνει ένα ματς στο οποίο το γήπεδο «έγειρε» για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x