sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Το πέναλτι του Σβαμπ, το πρόβλημα στην επίθεση και η πίεση ψηλά: Τα σημεία από το ΠΑΟΚ-Μπεϊτάρ

Ο ΠΑΟΚ έμεινε στο 0-0 με την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, πληρώνοντας το χαμένο πέναλτι του Σβαμπ και την αδυναμία του να μετουσιώσει τις ευκαιρίες σε γκολ. Τα πέντε σημεία του παιχνιδιού από το sport-fm.gr.

Με τον Στέφαν Σβαμπ να χάνει μεγάλη ευκαιρία από την άσπρη βούλα στο πρώτο δεκάλεπτο και τους παίκτες του ΠΑΟΚ να φτάνουν στην πηγή αλλά να μην πίνουν… νερό, η ομάδα του Ραζβάν Λουτέσκου ήρθε ισόπαλη 0-0 με την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ στο πρώτο παιχνίδι για τον β’ γύρο του Conference League.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» είχε διάθεση και την πρωτοβουλία των κινήσεων, ο Μπάμπα Ράχμαν πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση στην επιστροφή του στην Τούμπα, όμως, το πρόβλημα που έχει ο ΠΑΟΚ στην τελική προσπάθεια φανερώθηκε για μια ακόμη φορά και όλα θα κριθούν στη ρεβάνς στα Ιεροσόλυμα.

Το sport-fm.gr αναλύει τα σημεία-κλειδιά από την ισοπαλία του ΠΑΟΚ με την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ:

Το χαμένο πέναλτι του Σβαμπ στο δεκάλεπτο: Οι «ασπρόμαυροι» μπήκαν δυνατά, η Τούμπα στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν ήταν στο… πόδι και η πρώτη μεγάλη φάση ήρθε στο πρώτο δεκάλεπτο του παιχνιδιού. Ο Γκότλιβ στο 9’ έριξε μια εντελώς ανόητη αγκωνιά στον Ζίβκοβιτς και ο διαιτητής έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα και την κίτρινη κάρτα. Ένα γκολ θα έδινε τεράστια ώθηση για την πρόκριση και για το υπόλοιπο του παιχνιδιού στον ΠΑΟΚ, αλλά ο Στέφαν Σβαμπ έκανε κακή εκτέλεση, με τον Σίλβα να αποκρούει εύκολα. Η ευκαιρία μπορεί να μην θόλωσε το μυαλό των γηπεδούχων, ωστόσο, χρειάστηκαν μερικά λεπτά για να...συνέλθουν και να βρουν ξανά το ρυθμό που είχαν πιάσει. Παράλληλα, είναι δεδομένο ότι ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα σκέφτεται, τουλάχιστον, μέχρι τη ρεβάνς στα Ιεροσόλυμα τι θα είχε επακολουθήσει αν ο Αυστριακός είχε βρει δίχτυα, αφού οι παίκτες του θα έβγαζαν… φτερά στα πόδια τους, θα είχαν αποβάλλει κάθε άγχος και θα ανάγκαζαν την Μπεϊτάρ να βγει από το… καβούκι της και να αφήσει κενά στην άμυνα της.

Το κακό βράδυ του Τόμας και ο Σαμάτα: Ένας από τους παίκτες που δεν έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ ήταν ο Μπράντον Τόμας. Ο Ισπανός φορ, ο οποίος αποκτήθηκε με κανονική μεταγραφή, πήρε φανέλα βασικού και ήθελε στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν να ξεκινήσει με θετικό τρόπο. Ωστόσο, οι αμυντικοί της Μπεϊτάρ δεν τον… ένιωσαν στην περιοχή τους και στα 71 λεπτά συμμετοχής δεν έκανε τη μεγάλη φάση. Αφενός το παιχνίδι δεν του βγήκε καθώς πήγε στα σουτ εκτός περιοχής και στις συνεργασίες από τα πλάγια που δεν είναι το καλό του σημείο, αφετέρου δεν έφτιαξε ευκαιρίες για τον εαυτό του και στο 19’ ο Μπάμπα έκανε ένα πολύ καλό γύρισμα, αλλά ο Ισπανός δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Από την άλλη, το ντεμπούτο του πραγματοποίησε ο νέος φορ του ΠΑΟΚ, Αλί Σαμάτα, ο οποίος μάλιστα προορίζεται να πάρει φανέλα βασικού τη φετινή περίοδο. Ο 30χρονος αγωνίστηκε για περίπου 30 λεπτά, παρουσίασε στοιχεία επιθετικού που μπορεί να κάνει τη διάφορα, αλλά ήταν ανέτοιμος και χρειάζεται χρόνο προσαρμογής τόσο με τους νέους του συμπαίκτες, όσο και με την αγωνιστική φιλοσοφία του Ρουμάνου τεχνικού.

ΠΑΟΚ: Τα πέντε σημεία από το ματς με την Μπεϊτάρ

Το pressing που τον κρατούσε συνεχώς ψηλά: Δεδομένα αν μια ομάδα άξιζε τη νίκη στο παιχνίδι της Τούμπας, αυτή ήταν ο ΠΑΟΚ. Είχε τον έλεγχο, πάλεψε, αλλά δεν κατάφερε να μετουσιώσει τις ευκαιρίες του σε γκολ. Παρ’ όλα αυτά, ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα είναι απόλυτα χαρούμενος για την θετική εικόνα που παρουσίασαν οι παίκτες του στην πίεση ψηλά. Ο «δικέφαλος του Βορρά» με το που έχανε την μπάλα, έκανε τα πάντα για την πάρει πίσω, οι γραμμές του ανέβαιναν ψηλά και η Μπεϊτάρ δεν μπορούσε να βγάλει την μπάλα από την άμυνα, με αποτέλεσμα να κάνει συνεχόμενα λάθη ή να την απομακρύνει στο… πουθενά, δίνοντας τη δυνατότητα για νέες επιθέσεις στον ΠΑΟΚ. Το στοιχείο του pressing αρέσει στο Λουτέσκου, οι παίκτες του ανταποκρίθηκαν θετικά με την Μπεϊτάρ και μόνο καλό μπορεί να κάνει στην ομάδα μια ανάλογη συνέχεια, αρχής γενομένης στη ρεβάνς στο Ισραήλ.

Η αναποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια: Σα να μην πέρασε μια μέρα από την περσινή σεζόν στο πρόβλημα που έχει ο ΠΑΟΚ στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Οι «ασπρόμαυροι» ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος έφταναν με σχετική ευκολία στην περιοχή της Μπεϊτάρ, αλλά είχαν τεράστια πρόβλημα στην τελική επιλογή. Ναι, είμαστε μόλις στα τέλη Ιουλίου, ωστόσο, αυτή η παθογένεια τον ταλανίζει από πέρσι και δεν φαίνεται να υπάρχει ουσιαστική βελτίωση. Πέραν του Τόμας που βρέθηκε σε κακή μέρα, τα ανεβάσματα από τα πλάγια δεν έφεραν κάτι ουσιώδες, οι Σβαμπ και Τσιγγάρας δεν βοήθησαν δημιουργικά, ενώ στην τριάδα Τάισον-Κωνσταντέλιας-Ζίβκοβιτς έλειψε η ατομική έμπνευση που θα έκανε τη διαφορά και περιορίστηκαν σε σουτ από μακρινή απόσταση που είτε κατέληγαν άουτ, είτε ο Σίλβα αποσοβούσε τον κίνδυνο που είχαν.

Το θετικό για τους Θεσσαλονικείς είναι η έλευση του Σαμάτα, ο οποίος θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής αλλά στο Ισραήλ θα έχει ακόμα περισσότερες προπονήσεις στα πόδια του, ο Νάρεϊ θα διεκδικήσει φανέλα βασικού που μπήκε και έδωσε τη γνώστη του ενέργεια, ενώ μένει να δούμε και πότε θα πραγματοποιηθεί και η απόκτηση ενός ακραίου επιθετικού από τον «δικέφαλο του Βορρά».

ΠΑΟΚ: Τα πέντε σημεία από το ματς με την Μπεϊτάρ

Ο εξαιρετικός Μπάμπα Ράχμαν και ο θετικός Μιχαηλίδης: Μπορεί το σφύριγμα της λήξης να βρήκε τον ΠΑΟΚ και τον κόσμο του απογοητευμένο από το αποτέλεσμα, αλλά όταν οι πέσουν οι… σφυγμοί, εύκολα μπορεί να βρει κανείς και θετικά από την αναμέτρηση με την Μπεϊτάρ. Ο Μπάμπα Ράχμαν στην επιστροφή του στην Τούμπα (είχε αγωνιστεί και τη σεζόν 2020-21) ήταν -πιθανότατα- ο καλύτερος παίκτης των «ασπρόμαυρων» και η παρουσία του άφησε υποσχέσεις για τα επόμενα παιχνίδια. Έβγαλε ένταση από πολύ νωρίς, έκοψε επιθέσεις από την πλευρά του και προσπάθησε με αξιώσεις να δημιουργήσει απειλητικές καταστάσεις. Παρότι δεν είναι ακόμα στο 100% είχε μεγάλη ενέργεια και πολλά τρεξίματα, στο 19’ έκανε ωραίο γύρισμα στον Τόμας, ο οποίος δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο 45’ επιχείρησε ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής.

Επίσης, καλή παρουσία στον αγωνιστικό χώρο είχε και ο Γιάννης Μιχαηλίδης που αγωνίστηκε σε επίσημο παιχνίδι του ΠΑΟΚ μετά τις 13 Μαρτίου του 2022 και έδειξε ότι έχει αφήσει πλήρως πίσω τον σοβαρό τραυματισμό του. Ο Λουτσέσκου τον προτίμησε αντί του Κουλιεράκη και αυτό κάτι λέει για την καλή νοοτροπία που έχει δείξει το τελευταίο διάστημα, με την απόδοση του στην Τούμπα να το αποδεικνύει περίτρανα. Κέρδισε τις περισσότερες μάχες με τους αντίπαλους επιθετικούς, έβγαλε ηρεμία και σιγουριά όταν είχε την μπάλα στα πόδια και είναι αναγκαίο να έχει την ίδια εικόνα και στα επόμενα ματς: τόσο για τον ίδιο και την αγωνιστική του εξέλιξη, όσο και για τον ΠΑΟΚ που θέλει να καθιερώνει στην ενδεκάδα του νεαρούς παίκτες από την ακαδημία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x