sport-fm.gr ΘΕΜΑ

ΠΑΣ Γιάννινα 2022/23: Κάθε χρονιά και ένα στοίχημα!

Τρεις διαδοχικές εξαιρετικές σεζόν έχουν ανεβάσει πάρα πολύ ψηλά τον πήχη για τον ΠΑΣ Γιάννινα, που καλείται πλέον, πλήρως αλλαγμένος, να φανεί αντάξιος των υψηλών προσδοκιών που ο ίδιος έχει θέσει.

Το 2019/20 κόντρα στο μεγάλο φαβορί τότε, Απόλλωνα Σμύρνης, ο ΠΑΣ Γιάννινα όχι μόνο τερμάτισε στην πρώτη θέση της Super League 2, αλλά έκανε και ντόρο με το πρότζεκτ που είχε διαμορφώσει με τον Αργύρη Γιαννίκη. Η επάνοδός του στα σαλόνια ήταν επίσης εντυπωσιακή με καταπληκτική πορεία σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας και ενώ όλοι περίμεναν να… ξεφουσκώσει χωρίς τον Γιαννίκη στον πάγκο, ο Ηρακλής Μεταξάς κατάφερε να δώσει και το «κλικ» παραπάνω.

Χωρίς τυμπανοκρουσίες, οι Ηπειρώτες άφησαν πίσω τους μεγαλύτερα… πορτοφόλια (Ατρόμητο, ΟΦΗ, Αστέρα Τρίπολης) και μπήκαν στην τιμητική διαδικασία των playoffs, δείχνοντας και εκεί ένα πολύ ανταγωνιστικό πρόσωπο από την αρχή μέχρι και το τέλος. Περασμένα, όμως, αυτά και η έκτη θέση του 2021/22 δημιουργεί υψηλές προσδοκίες για τη νέα σεζόν, που θα φέρει έναν νέο ΠΑΣ Γιάννινα.

Περέα, Κάργας, Σάλιακας, Λοντίγκιν, Πίρσμαν φυσιολογικά επέλεξαν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους με υψηλότερα συμβόλαια, ενώ παρελθόν είναι και οι Σνάιντερ, Ντομίνγκεθ, Μπρένερ, Γκαρντάφσκι που είχαν επίσης σημαντικό ρόλο στην πορεία, ενώ και ο Ηρακλής Μεταξάς επέλεξε τον Αστέρα Τρίπολης, με τον βοηθό του, Θανάση Στάικο να παίρνει τη θέση του. Φυσικό επόμενο να έρθει αρκετός νέος κόσμος, αφού έχουν αποκτηθεί μέχρι τώρα 14 παίκτες, χωρίς βέβαια να υπάρχει κάποια οικονομική υπέρβαση, παρά το ποσό-μαμούθ των 2,2 εκατ. ευρώ που μπήκε στα ταμεία από την πώληση του Περέα.

Από τις προσθήκες ξεχωρίζουν αυτές των Μπαγκαλιάνη, Τζίμα, Ριένστρα, Παμλίδη, Ροσέρο και η επιστροφή του Λέο Μπαπτίστ.

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (1-3-2)

ΠΑΣ Γιάννινα-Μπάνικ Οστράβα 1-1, Ομόνοια-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1, Παναιτωλικός-ΠΑΣ Γιάννινα 0-1, Βόλος-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0, Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα 2-2 (νίκη στα πέναλτι), ΠΑΣ Γιάννινα-Καρμιώτισσα 2-2.



ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

ΗΡΘΑΝ:
Μοχάμεντ Μανσούρ Φοφανά (Βέροια), Λέο Μπαπτίστ (Ρίγα), Γιώργος Παμλίδης (Απόλλων Σμύρνης), Παναγιώτης Τζίμας (ΠΑΟΚ), Πέτρος Μπαγκαλίάνης (Ολυμπιακός), Νταν Ριένστρα (Βόλος), Κάρλες Σόρια (Εστορίλ), Ζερόμ Πριόρ (Καρταχένα), Ίκερ Μπιλμπάο (Αμορεμπιέτα), Γιάννης Κιάκος (Ιωνικός), Απόστολος Σταματελόπουλος (Ρόδος), Άγγελος Τσάβος (Επισκοπή), Κέβιν Ροσέρο (Βόλος), Σταύρος Πήλιος (Ηρακλής)

ΕΦΥΓΑΝ: Φαμπρίτσιο Μπρένερ, Χοσέ Περέα, Γιάννης Κάργας, Μαρκ Σνάιντερ, Μίκαελ Γκαρντάβσκι, Κέιλεμπ Στάνκο, Μάρβιν Πίρσμαν, Στέφανος Σιόντης, Αλέξης Τριάδης, Παναγιώτης Τριάδης, Γιούρι Λοντίγκιν, Αντώνης Οικονομόπουλος, Μανώλης Σάλιακας

ΣΥΝ: Το θετικό για τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι ότι για ακόμα ένα καλοκαίρι δεν τον υπολογίζουν πολλοί για ψηλά. Από τη στιγμή που αποχώρησε η φουρνιά που έφερε τις επιτυχίες των τελευταίων χρόνων, η συντριπτική πλειοψηφία θέτει πολλά ερωτηματικά σχετικά με το επίπεδο του ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά οι Ηπειρώτες έχουν μάθει να διαψεύδουν όσους… προλαβαίνουν να τους ξεγράφουν. Για να δούμε τι θα γίνει και φέτος.

ΠΛΗΝ: Υπάρχει και μία σκληρή πραγματικότητα. Οι παίκτες που αποχώρησαν, δημιούργησαν υπεραξία και απέδωσαν πολύ παραπάνω από το αναμενόμενο όταν είχαν αποκτηθεί. Ανοίγματα στο μπάτζετ δεν έγιναν, παρά το γεγονός ότι εκτός από τον Περέα προέκυψαν έσοδα και από την παραμονή της Στουτγκάρδης στην Μπουντεσλίγκα μέσω Μαυροπάνου, καθώς αυτομάτως «ενεργοποιήθηκε» η μεταγραφή του από την Άρσεναλ και οι Ηπειρώτες αποκόμισαν έσοδα από τα τροφεία του ποδοσφαιριστή. Κακά τα ψέματα, εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα πείραμα και με έναν ρούκι προπονητή.



ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ (4-3-3): Πριόρ – Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Κιάκος – Καραχάλιος, Ριένστρα, Μπιλμπάο – Μορέιρα, Παμλίδης (Κόντε), Ροσέρο

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Θανάσης Στάικος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x