Ειδήσεις

Περιμένει για… Μουντομπάσκετ η Εθνική

Με τις έξι ομάδες της Ευρώπης σε εκκρεμότητα, σταδιακά παίρνει μορφή το Μουντομπάσκετ που θα γίνει σε ένα χρόνο στην Ισπανία.

Το Ευρωμπάσκετ δεν προσφέρει μόνο τρία μετάλλια, αλλά και… εισιτήρια για το Μουντομπάσκετ ή όπως θα λέγεται στο εξής Παγκόσμιο Κύπελλο.

Από τη διοργάνωση της Λιθουανίας θα προκύψουν έξι εισιτήρια (πέρα από το εξασφαλισμένο της διοργανώτριας Ισπανίας), συνεπώς προκρίνονται για την επόμενη διοργάνωση οι έξι ή οι επτά πρώτοι (εφόσον στην εξάδα είναι η Ισπανία).

Θέση για το Παγκόσμιο Κύπελλο έχουν ήδη κλείσει πλην της Ισπανίας οι ΗΠΑ που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, Ανγκόλα, Αίγυπτος και Σενεγάλη από την αφρικανική ζώνη, Αργεντινή, Δομινικανή Δημοκρατία, Μεξικό και Πουέρτο Ρίκο που προκρίθηκαν στην τετράδα των Παναμερικανικών Αγώνων, Ιράν, Φιλιππίνες και Κορέα από την ασιατική ζώνη και η Αυστραλία με τη Νέα Ζηλανδία από την Ωκεανία.

Εκκρεμούν πλέον τα έξι εισιτήρια από την ευρωπαϊκή ζώνη, ενώ οι 24 ομάδες της τελικής φάσης θα συμπληρωθούν με τέσσερις κάρτες ελεύθερης συμμετοχής που θα δώσει η FIBA με δικά της κριτήρια.

Υπενθυμίζεται πως το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 θα γίνει από τις 30 Αυγούστου μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου σε έξι πόλεις της Ισπανίας, Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Μπιλμπάο, Σεβίλλη, Γρανάδα και Λας Πάλμας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x