Στίβος

Περιμένει την επιστροφή της η Μπελιμπασάκη

Την επιστροφή της στην αγωνιστική δράση περιμένει η Μαρία Μπελιμπασάκη μετά τη πολύμηνη απουσία της, λόγω των σοβαρών τραυματισμών και της πανδημίας.

Η κορυφαία Ελληνίδα 400άρα όλων των εποχών ευελπιστεί να επιστρέψει σε διακρίσεις στις διοργανώσεις του χειμώνα και για να συμβεί αυτό θα πρέπει η σεζόν να κυλήσει χωρίς προβλήματα και οι διοργανώσεις κλειστού στίβου που έχουν ανακοινωθεί να διεξαχθούν κανονικά.

«Η Μαρία πηγαίνει πολύ καλά. Γυμνάζεται κανονικά δίχως προβλήματα. Ο στόχος ξεκάθαρα είναι οι διοργανώσεις του χειμώνα. Ελπίζουμε πως θα γίνουν οι αγώνες κανονικά και θα καταφέρει όχι μόνο να τρέξει με υψηλές προσδοκίες στα δύο μεγάλα γεγονότα της σεζόν, αλλά να έχει νωρίτερα την ευκαιρία να κάνει δυνατές κούρσες μέσα από τις οποίες θα μπορέσει να βρεθεί στο επίπεδο που θέλει», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Ηλίας, και συμπλήρωσε πως:

«Δεδομένων των συνθηκών που υπάρχουν με την πανδημία, η προετοιμασία μας θα συνεχιστεί στην Αθήνα. Το σημαντικό είναι πως δεν μείναμε έξω από το στάδιο κι έτσι δεν διαταράχθηκε η προετοιμασία μας».

Το γκρουπ του Κώστα Ηλία διαθέτει μια δυνατή τετράδα αθλητριών της παρατεταμένης ταχύτητας, αφού η Μαρία Μπελιμπασάκη δεν είναι η μόνη που θα μπει με υψηλές προσδοκίες στη χειμερινή περίοδο. Η Κορίνα Πολίτη κατάφερε να πλησιάσει το ατομικό της ρεκόρ στα 400 μέτρα (53.84), να αναδειχθεί νικήτρια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και να δείξει πως στο μέλλον θα είναι σε θέση να τρέξει ακόμη γρηγορότερα.

«Η Πολίτη είχε μια καλή σεζόν και εκτιμώ πως τη νέα σεζόν θα τρέξει ακόμη καλύτερα. Και για εκείνη η δράση θα ξεκινήσει στους αγώνες του χειμώνα», συμπλήρωσε ο Ηλίας.

Στο γκρουπ του ομοσπονδιακού τεχνικού γυμνάζεται από φέτος και η Κατερίνα Δαλάκα, που δείχνει έτοιμη να επιστρέψει και πάλι στη δράση, διεκδικώντας ανάλογες επιδόσεις στα χαμηλά εμπόδια, αλλά και στα 400 μέτρα, ώστε να διεκδικήσει την επιστροφή της στην ομάδα 4Χ400.

«Είναι συνεπής, δουλεύει και δείχνει πως μπορεί να κυνηγήσει κάτι καλό. Το ίδιο ισχύει και για την Άννα Κιάφα που πέρυσι δεν έτρεξε στα επίπεδα που μπορούσε, ωστόσο δείχνει πως το χειμώνα θα μπορέσει να παρουσιάσει κάτι καλό».

Τη δυνατή τετράδα των κοριτσιών του Κώστα Ηλία πλαισιώνει ο αθλητής των χαμηλών εμποδίων, Άρης Δρίτσας, ο οποίος έχει ως στόχο τις διοργανώσεις της θερινής περιόδου και τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x