Σταύρος Χονδροθύμιος

Περιμένοντας να αρχίσει το πραγματικό ποδόσφαιρο

Στις κληρώσεις άλλοι χαμογελούν κι άλλοι όχι. Για τους τυχερούς και τους άτυχους των σημερινών κληρώσεων και την ανυπομονησία να ξαναρχίσουν οι αγώνες , γράφει στο sportfm.gr ο Σταύρος Χονδροθύμιος.

Πάντα μετά τις κληρώσεις των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, όλοι μας… ξεθάβουμε όσες φράσεις κλισέ μας έρχονται στο νου. Αλλά για κάποιο λόγο, ενώ ξέρουμε ότι κανείς δεν γνωρίζει σε τι κατάσταση θα είναι οι ομάδες σε δύο μήνες, συνήθως μας εξιτάρει αυτή η διαδικασία.

«Βατή κλήρωση», «κάνεις δεν προκρίθηκε από την ημέρα της κλήρωσης», «θέλει προσοχή γιατί δεν είναι όνομα η αντίπαλος και δεν πρέπει να υποτιμηθεί», «έπεσε με μεγαθήριο, άρα θα παίξει χωρίς άγχος και μόνο να κερδίσει έχει από αυτές τις αναμετρήσεις» και άλλες τέτοιες ατάκες ακούγονται και γράφονται αμέσως μετά την γνωστοποίηση των αντιπάλων στα νοκ άουτ ματς.

Όμως όσο κι αν θέλουν οι εκπρόσωποι των ομάδων στις δημόσιες τοποθετήσεις τους να δείχνουν μετριοπαθείς και να μην εκδηλώνουν τα συναισθήματά τους, μέσα τους κάποιοι χαμογελούν και κάποιοι στενοχωριούνται!

Δεν γίνεται για παράδειγμα να μην νιώθουν τυχεροί οι άνθρωποι της Σεβίλλης και της Μάντσεστερ Σίτι, όταν ως δεύτερες των ομίλων, έπεσαν σε Λέστερ και Μονακό αντίστοιχα. Όχι ότι είναι εύκολο το έργο τους να προκριθούν, αλλά όταν γνώριζαν πως στο δρόμο τους μπορεί να έπεφτε η Μπαρτσελόνα ή η Γιουβέντους για παράδειγμα, μάλλον έφυγαν ικανοποιημένοι από την αίθουσα.

Αντίθετα συναισθήματα είχαν οι εκπρόσωποι της Νάπολι και κυρίως της Άρσεναλ. Αν και τερμάτισαν στην πρώτη θέση των ομίλους τους, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπάγερν, δεν θεωρούνται και οι… ιδανικοί αντίπαλοι για να «τραβήξεις» από το γκρουπ των θεωρητικά ανίσχυρων. Ειδικά οι Λονδρέζοι διεκδικούν το όσκαρ ατυχίας, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Βενγκέρ εδώ και χρόνια γκρινιάζει που η ομάδα του δεν τερματίζει πρώτη στους ομίλους, με αποτέλεσμα να έχουν δύσκολες κληρώσεις και να μην πηγαίνουν μακριά στο θεσμό. Φέτος που το κατάφεραν, έπεσαν πάλι στην Μπάγερν.

Σίγουρα τυχεροί δεν ένιωσαν ούτε και οι πρωτοπόροι των ομίλων στο Γιουρόπα Λιγκ, ΑΠΟΕΛ, Σεντ Ετιέν και Ρόμα που θα βρουν στο διάβα τους τις Αθλέτικ Μπιλπάο, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Βιγιαρεάλ. Αδύναμες να σου πετύχουν αυτές οι τρεις…
Όσον αφορά στις ελληνικές ομάδες και με βάση τους αντιπάλους που μπορούσαν να συναντήσουν το Φεβρουάριο, ο Ολυμπιακός πρέπει να μην έχει παράπονο, ενώ ο ΠΑΟΚ απέφυγε τα πολύ δύσκολα.
Οι «ερυθρόλευκοι» όχι μόνο δεν θα αντιμετωπίσουν κάποια ομάδα που θα υπολογιζόταν ως μεγάλο φαβορί, αλλά θα κοντραριστούν με μια από τις 2-3 πιο επιθυμητές ομάδες που είχαν τη δυνατότητα να κληρωθούν. Εύκολος αντίπαλος σε αυτή τη φάση βέβαια δεν υπάρχει , αλλά τουλάχιστον η Οσμανλίσπορ δεν είναι και… Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Ο «δικέφαλος» δεν χαμογέλασε στο άκουσμα της Σάλκε, δεν έκλαψε όμως κιόλας. Δυνατή ομάδα, με ευρωπαϊκή ιστορία και βαριά φανέλα, αλλά δεν την πετυχαίνει στα καλύτερα της. Φαβορί είναι μεν οι Γερμανοί, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν αποτελούν απροσπέλαστο εμπόδιο για τα ευρωπαϊκά όνειρα του ΠΑΟΚ.

Γενικά οι σημερινές κληρώσεις ανάδειξαν πολύ ενδιαφέροντα ζευγάρια. Τόσο, που ορισμένα θα μπορούσαν να είναι «μάχες» για τα προημιτελικά ή ακόμα και τα ημιτελικά των θεσμών, όπως τα Μπαρτσελόνα – ΠΣΖ, Άρσεναλ – Μπάγερν για το Τσάμπιονς Λιγκ, και το Ρόμα – Βιγιαρεάλ για το Γιουρόπα.

Πάντως, αν και είναι ακόμα νωρίς, «φτιαχτήκαμε» ήδη και πώς να περιμένουμε μέχρι το Φεβρουάριο; Δύο μήνες είναι πολλοί, αλλά τότε θα αρχίσει το πραγματικό ποδοσφαιρικό πάρτι. Υπομονή λοιπόν και… τα καλύτερα έρχονται!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x