Ένα από τα πιο απολαυστικά παιχνίδια του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ έγινε το βράδυ της Τετάρτης στο «Ζερλάν» οπού η Λιόν νίκης με 4-2 τη Στουτγκάρδη. Οι Γάλλοι ήταν ανώτεροι και πήραν νωρίς «κεφάλι» στο σκορ καθώς ο Μπεν Αρφά έκανε στο 6΄το 1-0. Στο 15’ ο Κάλστρομ έκανε το 2-0 και ένα λεπτό αργότερα ο Γκόμες μείωσε σε 2-1 για τους φιλοξενούμενους. Στο 37’ ο Μπέν Αρφά σκόραρε και πάλι και έκανε το 3-1, ενώ ο Γκόμες απάντησε και πάλι, στο 56’ και μείωσε εκ νέου σε 3-2. Στο 60’ ο Χιτσλσπέργκερ έχασε πέναλτι για τους Γερμανούς και το τελικό 4-2 διαμορφώθηκε από γκολ του Ζουνίνιο στο 94’.
Σε ένα παιχνίδι οπού η Λιόν χρειαζόταν οπωσδήποτε τους τρεις βαθμούς της νίκης έπρεπε να μπει από την αρχή δυνατά και επιθετικά, κάτι το οποίο έκανε και τη;ς βγήκε σε καλό.
Μόλις στο 60 λεπτό, ο Μπεν Αρφά έκανε το σουτ από καλή θέση, η μπάλα κόντραρε στον Μπεκ, μπέρδεψε τον τερματοφύλακα της Στουτγκάρδης, Σέφερ και κατέληξε στα δίχτυα του για να γίνει το 1-0 για τους Γάλλους.
Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι δεν «κάθισαν» πάνω στο προβάδισμά τους και «κυνήγησαν» το δεύτερο γκολ, το οποίο δεν άργησε να έρθει. Στο 15ο λεπτό, ο Γκοβού έκανε μία εξαιρετική πάσα για τον Κάλστρομ στην πλάτη της γερμανικής άμυνας, ο Σουηδός μέσος κατέβασε ωραία την μπάλα με το αριστερό και με μία δεξιά «οβίδα» διπλασίασε το προβάδισμα της ομάδας του, κάνοντας το 2-0.
Η απάντηση όμως, αυτήν τη φορά, ήταν άμεση. Ο Χιτσλσπέργκερ δοκίμασε ένα δυνατό σουτ από μακρινή απόσταση, ο Σέφερ απέκρουσε ασταθώς και ο επερχόμενος Γκόμες πήρε το «ριμπάουντ» και από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, για να κάνει το 2-1.
Τα επόμενα λεπτά της αναμέτρησης ήταν συναρπαστικά αφού και οι δύο ομάδες, κυρίως όμως οι γηπεδούχοι, είχαν πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουν. Τελικά, το γκολ μπήκε και ήταν μάλιστα εξαιρετικό σε εκτέλεση.
Στο 37’ ο Μπεν Αρφά, βρέθηκε μέσα στην περιοχή των Γερμανών και με ένα φοβερό σουτ από πλάγια διαγώνια θέση έστειλε την μπάλα στον ουρανό των διχτύων και έκανε το 3-1 για τη Λιόν το οποίο ήταν και το τελικό σκορ για το πρώτο 45λεπτο.
Στο δεύτερο μέρος η Στουτγκάρδη μπήκε παθιασμένα και μόλις στο 56ο λεπτό κατάφερε να ξαναμπεί ουσιαστικά στο παιχνίδι. Ο Μπεκ έκανε τη χαμηλή σέντρα από δεξιά και ο Γκόμες με κοντινό πλασέ μείωσε σε 3-2.
Κάπου εκεί το ματς πήρε «φωτιά» και στο 60’ οι Γερμανοί χάσανε τη σπουδαιότερη ευκαιρία τους. Ο Χιτσλσπέργκερ εκτέλεσε πέναλτι αλλά ο Μπερκούτρ απέκουσε κα κράτησε το προβάδισμα για τη Λιόν.
Η ώρα κυλούσε και οι ευκαιρίες που παρουσιαζόντουσαν για τις δύο ομάδες δεν γινόντουσαν γκολ. Τελικά, ο Ζουνίνιο «σφράγισε» τη νίκη των Γάλλων στο 94’ με κοντινό σουτ μέσα από την περιοχή, έπειτα από μπαλιά του Κλερκ.
Το φιλμ του αγώνα.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Λιόν (Αλέν Περέν): Βερκούτρ, Κάλστρομ, Ζουνίνιο, Μπενζεμά, Γκρόσο, Γκοβού, Μπεν Αρφά, Ρεβεγέρ, Άντερσον, Σάντος, Σκιλασί
Στουτγκάρδη (Αρμίν Φε): Σέφερ, Μπεκ, Τάσι, Μέιρα, Μπαστούρκ, Χιτσλσπέργκερ, Ντελπιέρ, Κακάου, Μανίν, Κεντίρα, Γκόμες
Επιμέλεια: Χρήστος Βασιλείου
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






