Η απόλυτη ικανοποίηση για το νικηφόρο αποτέλεσμα και την καλή εμφάνιση στην Κοπεγχάγη αυτή ήταν έκδηλη στο πρόσωπο του Ζοσέ Πεσέιρο. Ο Πορτογάλος τεχνικός έπλεξε το εγκώμιο των παικτών του για την ανταπόκριση στις εντολές που τους έδωσε και επισήμανε ότι έχουν ακόμα μεγαλύτερα περιθώρια βελτίωσης.
«Ηταν ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά θεωρώ ότι η νίκη ήταν δίκαιη. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Θεωρώ ότι αντιμετωπίσαμε ένα δύσκολο και δυνατό αντίπαλο και ήμασταν τυχεροί που δεν μπήκε το πέναλτι. Ειδικά με το τρόπο που αντιμετώπισαν οι παίκτες μου το παιχνίδι σε πολλά σημεία ελέγχαμε τον ρυθμό και βγάζαμε επικίνδυνες αντεπιθέσεις. Είμαι ευχαριστημένος και πολύ ικανοποιημένος, αλλά σίγουρα μπορούμε να βελτιωθούμε περισσότερο», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Επίσης αυτό που με ικανοποίησε ήταν ότι πιέσαμε ψηλά, τα μπακ έβγαζαν πολλές σέντρες και τους ανεβάσαμε όσο πιο πολύ γινόταν. Από τη στιγμή που καταφέραμε κάτι τέτοιο, η Κοπεγχάγη ήταν δύσκολο να βγάζει φάσεις. Πιέσαμε ψηλά και δεν τους δώσαμε την εύκολη πάσα».
Ερωτηθείς πώς έκρινε τη δυναμική της Κοπεγχάγης με δεδομένο ότι είχε κερδίσει την περσινή σεζόν τη Μάντσεστερ και τη Σέλτικ τόνισε: «Ηταν ένα παιχνίδι επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ, όμως παίζουμε στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Δεν θέλω να κάνω σύγκριση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Ξέραμε ότι είναι καλή ομάδα με καλούς παίκτες και προπονητή. Γι' αυτό είπα χθες (σ.σ. προχθές) ότι το σημερινό (σ.σ. χθεσινό) ματς θα ήταν ένα τεστ με την ομάδα μου. Ηταν ένα τεστ στο μοντέλο και τη φιλοσοφία να πιέσουμε, να αμυνόμαστε ψηλά και να έχουμε την μπάλα στα πόδια μας. Πέρασε αυτό το τεστ, ξεχνάμε το ΟΥΕΦΑ και βλέπουμε το επόμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ».
Καταλήγοντας, απέδωσε για μία ακόμα φορά τη νίκη στην προσπάθεια των παικτών του. «Οι ιδέες μου έχουν περαστεί και έχουν αφομοιωθεί ανάλογα με τα χαρακτηριστικά που έχει ο καθένας. Είμαι ευχαριστημένος που έχω αυτούς τους παίκτες, οι οποίοι έχουν μεγάλες δυνατότητες θέληση και αποφασιστικότητα. Αυτό το λέω για όλους τους παίκτες. Είμαστε σε καλό δρόμο και μπορούμε να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οφείλονται 100% στους παίκτες μου και στην ποιότητά τους οι πολύ ευχάριστες στιγμές που ζούμε τώρα. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην Κοπεγχάγη και της αξίζει να βρίσκεται στην επόμενη φάση».
Παλιές ευρωπαϊκές εμφανίσεις του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη θύμισε στον Γιώργο Καραγκούνη η χθεσινή εμφάνιση των «πρασίνων» στην Κοπεγχάγη. «Ηταν μια μεγάλη νίκη σ' ένα ματς επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ. Μου θύμισε παλιές καλές εμφανίσεις μας. Μια μεγάλη νίκη για τον Παναθηναϊκό, για τον κόσμο και για όλους. Ηταν ένα ματς με φοβερό ρυθμό, πολύ δύσκολο. Δεν φοβηθήκαμε και ήταν μια νίκη επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ». Σε ερώτηση αν πιστεύει ότι αυτός ο Παναθηναϊκός του θυμίζει την ομάδα που είχε ξαναπαίξει, ο Γιώργος Καραγκούνης απάντησε: «Πιστεύω πως ναι. Θυμίσαμε κάτι από εκείνη την ομάδα. Παίξαμε απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο. Είναι μία από τις νίκες που έχουν κάνει τον Παναθηναϊκό την καλύτερη ελληνική ομάδα στην Ευρώπη και μία από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης. Το μυαλό μας είναι στην ΑΕΚ και θέλουμε όπως σε όλα τα ματς τη νίκη».
Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος δεν έκρυψε τη χαρά του για τη νίκη του Παναθηναϊκού στην Κοπεγχάγη: «Πήραμε αυτό που θέλαμε. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι και πετύχαμε τον στόχο μας. Το πιστεύαμε αυτό που λέγαμε ότι θα έρθουμε στη Δανία για να νικήσουμε». Οσον αφορά το επικείμενο ντέρμπι με την ΑΕΚ: «Μας μένει να νικήσουμε την ΑΕΚ για να ολοκληρωθεί με τον καλύτερο τρόπο η εβδομάδα. Ο,τι και να γίνει στο ντέρμπι, δεν τελειώνει το πρωτάθλημα. Φυσικά και θέλουμε τη νίκη και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε. Λέω, όμως, ξανά ότι δεν θα έχει τελειώσει τίποτα».
Στον αντίποδα, τον Παναθηναϊκό και την Ατλέτικο έχρισε ως φαβορί για τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου ο τεχνικός της Κοπεγχάγης, Στάλε Σολμπάκεν. Παράλληλα ανέφερε ότι γνώριζαν πως οι «πράσινοι» έχουν την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, την οποία δεν κατάφεραν να διασπάσουν. «Ξέραμε ότι έχουν την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Προσπαθήσαμε να τη διασπάσουμε, είχαμε ευκαιρίες, χάσαμε το πέναλτι και τελικά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Δεν κάναμε καλή αρχή. Δεχθήκαμε το γκολ, προσπαθήσαμε να την διασπάσουμε, αλλά είχαν έντεκα παίκτες πίσω από την μπάλα που έτρεχαν συνεχώς, όπως η Εθνική του ομάδα», υποστήριξε ο Στάλε Σολμπάκεν και συνέχισε: «Είχαμε αρκετούς παίκτες που δεν μπορούσαν να παίξουν. Ο Σιονκό τραυματίστηκε και αναγκάστηκα να τον αλλάξω. Εκτός των άλλων είχαμε ν' αντιμετωπίσουμε μια καλή ομάδα, με καλούς παίκτες, που οι περισσότεροι αγωνίζονται στην εθνική τους ομάδα. Ο Παναθηναϊκός και η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι οι δύο ομάδες που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να περάσουν στην επόμενη φάση. Η άλλη θέση θα παιχτεί ανάμεσα σ' εμάς και την Αμπερντίν».
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






