Η Αλμερία έκανε τη μεγάλη έκπληξη της 19ης αγωνιστικής στην Primera Division και επικράτησε της τρίτης στη βαθμολογία Εσπανιόλ με 1-0 χάρη σε γκολ του Ούτσε στο 87’. Έτσι έβαλε τέλος στο αήττητο σερί 14 αγώνων της ομάδας της Βαρκελώνης. Η Βιγιαρεάλ σε ένα ματς με τρία πέναλτι και μία αποβολή (Πάμπλο Άμο στο 80’ για τους φιλοξενούμενους) επιβλήθηκε με 4-3 της Λα Κορούνια και πλησίασε στον ένα βαθμό την Εσπανιόλ (35 έναντι 36). Η Ράσινγκ Σανταντέρ συνεχίζει να εντυπωσιάζει και νικώντας στην Παμπλόνα την Οσασούνα με 2-0 παρέμεινε σε ευρωπαϊκή τροχιά. Με χατ-τρικ του Γιορέντε η Βαγιαδολίδ νίκησε με 3-1 την Ουέλβα, ενώ Σαραγόσα και Μαγιόρκα έμειναν στο 2-2 στο «Λα Ρομαρέδα». Τέλος μεγάλη βαθμολογική ανάσα πήρε η Μπέτις, η οποία επικράτησε στη Σεβίλλη με 3-2 της Χετάφε, αντιπάλου της ΑΕΚ στους «32» του Κυπέλλου UEFA.
Τι έγινε το Σάββατο
Καταιγιστική ήταν η Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου» απέναντι στη Μούρθια, την οποία συνέτριψε με 4-0 παρά τις σημαντικές απουσίες των Μέσι, Ροναλντίνιο, Ντέκο, Τουρέ και Εντμίλσον. Οι Καταλανοί είχαν εξαιρετική απόδοση και μείωσαν στους τέσσερις τους βαθμούς της διαφοράς τους από τη Ρεάλ Μαδρίτης, που αγωνίζεται την Κυριακή. Το σκορ άνοιξε στο 26’ ο Γκούντγιονσεν με κοντινό σουτ έπειτα από εξαιρετική σέντρα του Τζαμπρότα. Στο 52’ ο Μπόγιαν μετά από όμορφη ενέργεια του Ανρί πέτυχε το 2-0. Στο 74’ ο «Τιτί» σέρβιρε το 3-0 στον Ετό, ο οποίος στο 84’ με κοντινό σουτ έπειτα από ασίστ του Τζιοβάνι διαμόρφωσε το τελικό σκορ και αποχαιρέτησε τους φίλους της ομάδας του, αφού για το προσεχές διάστημα θα λείπει λόγω των υποχρεώσεων του Καμερούν στο Κόπα Άφρικα.
Στο άλλο ματς της ημέρας, την ήττα από την Αθλέτικ Μπιλμπάο στο «Σαν Μαμές» με 2-0 γνώρισε η Σεβίλλη και έτσι δεν κατάφερε να πλησιάσει στην τετράδα. Το σκορ για τους Βάσκους άνοιξε στο 28’ ο Γέστε, ενώ στο 68’ ο Σουσαέτα διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Στο μεσοδιάστημα και συγκεκριμένα στο 53’ οι Ανδαλουσιάνοι είχαν μείνει με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Εσκουντέ. Οι γηπεδούχοι με το τρίποντο που πήραν έφτασαν τους 22 βαθμούς, ενώ η Σεβίλλη έμεινε στους 26.
To υπόλοιπο πρόγραμμα
Το σπουδαίο παιχνίδι ανάμεσα στην τέταρτη της βαθμολογίας, Ατλέτικο Μαδρίτης, και της 7ης, Βαλένθια, ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής της Primera Division. Οι «ροχιμπλάνκος» ξεκίνησαν με το «δεξί» τις υποχρεώσεις τους, αφού νίκησαν στην έδρα της Λα Κορούνια, ενώ οι «νυχτερίδες» ήρθαν ισόπαλες (0-0) με τη Λεβάντε. Οι γηπεδούχοι θα αγωνιστούν χωρίς τους Μότα, Λέο Φράνκο και Σεϊταρίδη, ενώ οι φιλοξενούμενοι χωρίς τους Μοριέντες, Αλέξις, Κανέιρα, Μιγκέλ και φυσικά οι Κανιθάρες, Αλμπέλδα και Ανγκούλο, δεν υπολογίζονται.
Φαινομενικά εύκολο έργο αναμένεται να έχει η πρωτοπόρος του ισπανικού πρωταθλήματος, Ρεάλ Μαδρίτης, κόντρα στην τελευταία, Λεβάντε. Οι πρωταθλητές, ηττήθηκαν (2-1) την Πέμπτη για το Κύπελλο Ισπανίας από τη Μαγιόρκα, όπως συνέβη και στην περίπτωση των γηπεδούχων που έχασαν (3-0) στην έδρα της Χετάφε. Η «βασίλισσα» δεν μπορεί να υπολογίζει στους Χάιντσε, Σολδάδο, ενώ αμφίβολοι είναι οι Μπαπτίστα, Ρόμπεν και Καναβάρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα απουσιάσει ο Ντιαρά, επειδή βρίσκεται στην αποστολή του Μάλι για το Κόπα Άφρικα. Η αντίπαλος της ΑΕΚ στους "32" του Κυπέλλου UEFA, Χετάφε, δοκιμάζεται στην Ανδαλουσία από την Μπέτις.
Πρόγραμμα 19ης αγωνιστικής
Σάββατο 05/01/2008
Μπαρτσελόνα-Μούρθια 4-0
(26’ Γκούντγιονσεν, 52’ Μπόγιαν, 77’, 87’ Ετό)
Μπιλμπάο-Σεβίλλη 2-0
(28' Γέστε, 68' Σουσαέτα)
Κυριακή 06/01/2008 (18:00)
Αλμερία-Εσπανιόλ 1-0
(87’ Ούτσε)
Σαραγόσα-Μαγιόρκα 2-2
(24’, 37’ Μιλίτο-17’ Βαρέλα, 62’ Γκουίθα)
Μπέτις-Χετάφε 3-2
(3’, 59’ Παβόνε, 59’ Εντού-61’ πεν. Ντε Λα Ρεντ, 77’ Ντελ Μοράλ)
Οσασούνα-Σανταντέρ 0-2
(81’ Κόλσα, 82’ Άλβαρεθ)
Βαγιαδολίδ-Ουέλβα 3-1
(6’, 23’ 88’ Γιορέντε-44’ Καμούνας)
Βιγιαρεάλ-Λα Κορούνια 4-3
(30’ πεν. Ρόσι, 66’, 68’ Νιχάτ, 80’ πεν. Τόμασον-27’ πεν. Σέρχιο, 58’ Πάμπλο Άμο, 90’ Γουαρδάδο
Λεβάντε-Ρεάλ Μαδρίτης (σ.σ. 20:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Βαλένθια (σ.σ. 22:00)
Δείτε τη βαθμολογία της Ισπανίας.
Επόμενη αγωνιστική
Αλμερία-Λα Κορούνια
Ατλέτικο Μαδρίτης-Ρεάλ Μαδρίτης
Μπαρτσελόνα-Σανταντέρ
Μπέτις-Ουέλβα
Χετάφε-Σεβίλλη
Λεβάντε-Μαγιόρκα
Οσασούνα-Μπιλμπάο
Βαγιαδολίδ-Εσπανιόλ
Βιγιαρεάλ-Βαλένθια
Σαραγόσα-Μούρθια
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






