Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα (11 Νοεμβρίου) από τον τραγικό θάνατο που βρήκε ένας 26χρονος οπαδός της Λάτσιο, ο Σαμουέλε Σάντρι, από πυροβολισμό αστυνομικού. Στην Ιταλία ο προβληματισμός είναι έκδηλος για τη βία στα γήπεδα και λαμβάνονται μέτρα για την καταπολέμησή της. Πέρα από το πρόγραμμα εκπαίδευσης φιλάθλων που χρηματοδοτεί η κυβέρνηση της χώρας, πρόθεση των αρχών είναι να εκσυγχρονιστούν τα στάδια σε όλη τη χώρα, καθώς αρκετά από αυτά λόγω της παλαιότητάς τους προσφέρουν στους θερμόαιμους όπλα για το δικό τους πόλεμο.
«Θέλουμε να συνεισφέρουμε στην προσπάθεια αυτή χτίζοντας δύο στάδια. Δεν πρέπει το ποδόσφαιρο να μετατρέπεται σε τραγωδία και έχουμε την υποχρέωση να κάνουμε κάτι για να τιμήσουμε τον εκλιπόντα», δήλωσε ο δήμαρχος της «Αιώνιας Πόλης», Τζιάνι Αλεμάνο.
Το «Ολίμπικο» θα φιλοξενήσει τον τελικό του Champions League στις 27 Μαΐου, ωστόσο η UEFA έχει προειδοποιήσει ότι σε περίπτωση που παρατηρηθούν φαινόμενα βίας θα αφαιρέσει τον μεγάλο αγώνα από την Ιταλία.
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






