Προβάδισμα απέκτησε η Τσέλσι για την πρόκριση στους "8" του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά το 1-0 επί της Γιουβέντους στο "Σταμφορντ Μπριτζ", στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τους "16" της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Σκόρερ για τους "μπλε" ο Ντρογκμπά στο 12’, μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Καλού. Το ματς ήταν μοιρασμένο, με τις δύο ομάδες να εναλάσσονται στην πρωτοβουλία των κινήσεων. Η ρεβάνς στην Ιταλία στις 10 Μαρτίου.
Η Τσέλσι ξεκίνησε από τα πρώτα λεπτά με επιθετικό προσανατολισμό θέλοντας να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Ο Γκους Χίντινγκ παρέταξε την ομάδα με 4-3-3 έχοντας στην κορυφή τον Ντρογκμπά και τους Ανελκά και Καλού στα αριστερά και τα δεξιά του, αντίστοιχα. Στον αντίποδα, ο Κλαούντιο Ρανιέρι δεν αποχωρίστηκε το κλασικό 4-4-2 που όταν η Γιουβέντους αμυνόταν μετατρεπόταν σε 4-5-1 με τον Ντελ Πιέρο να λειτουργεί ως πέμπτος χαφ.
Μόλις στο 6’ οι γηπεδούχοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους στην άμυνα του Μπουφόν. Ο Μποσίνγκουα έβγαλε τη σέντρα από δεξιά ο Ντρογκμπά "παρέσυρε" μαζί τον αμυντικό που είχε αναλάβει το μαρκάρισμα του, έκανε την κεφαλιά αλλά είδε την μπάλα να περνάει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι. Ότι δεν πέτυχε σε αυτήν τη φάση ο Ιβοριανός, ήρθε έξι λεπτά αργότερα. Ο συμπατριώτης του, Καλού, με μία εξαιρετική κάθετη πάσα τον βρήκε μέσα στην μεγάλη περιοχή εκθέτοντας την άμυνα των "μπιανκονέρι" και ο Ντρογκμπά δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ.
Μετά το 20’ η "Γηραιά Κυρία" πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και απείλησε τον Τσεχ. Στο 23’ ο Αμάουρι έδωσε την ασίστ στον Ντελ Πιέρο, αυτός σούταρε αλλά ο Τσέχος τερματοφύλακας ήταν σε ετοιμότητα διώχνοντας με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ.
Στο δεύτερο μέρος, οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες ήταν λιγότερες στον αριθμό περισσότερες, όμως, στην ουσία. Στο 52’ η Τσέλσι δημιούργησε μία φάση πανομοιότυπη με τη αυτή του 6’ στο πρώτο ημίχρονο. Ο Μποσίνγκουα που είχε συνεχείς προωθήσεις από τη δεξιά πτέρυγα έβγαλε ακόμη μία σέντρα με "στόχο" το κεφάλι του Ντρογκμπά. Αυτός έκανε την γυριστή κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε και πάλι άουτ. Δέκα λεπτά αργότερα, ο νεοεισελθών Μαρκιόνι έκανε το διαγώνιο σουτ αλλά η μπάλα πέρασε ακριβώς πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τσεχ.
Στο 87’ οι Λονδρέζοι έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους για να πετύχουν νέο γκολ και να "κλειδώσουν" εν πολλοίς την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ο Ανελκά έκανε το διαγώνιο σουτ, αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, ωστόσο ο, ανήμπορος να αντιδράσει, Μπουφόν είδε, προς τέρψιν του, την μπάλα να περνάει "ξυστά" από το δεξί δοκάρι. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ήταν η σειρά του Νέντβεντ να "καρδιοχτυπήσει" τους φίλους των Άγγλων, το γυριστό σουτ, όμως, που επιχείρησε κατέληξε ελάχιστα άουτ.
Δείτε το φιλμ του αγώνα
Οι συνθέσεις:
Τσέλσι: Τσεχ, Τέρι, Άλεξ, Α. Κόουλ, Μποσίνγκουα, Λάμπαρντ, Όμπι Μίκελ, Μπάλακ (80' Μανσιεν), Καλού (72' Μαλουντά), Ανελκά, Ντρογκμπά
Γιουβέντους: Μπουφόν, Κιελίνι, Μολινάρο, Λεγκροτάλιε, Μέλμπεργκ, Τιάγκο (63' Μαρκίσιο), Καμορανέζι (53' Μαρκιόνι), Νέντβεντ, Σισόκο (86' Τρεζεγκέ), Αμάουρι, Ντελ Πιέρο
Επιμέλεια: Κώστας Αντωνιάδης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






